Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога поврзувам ПЦ со ТВ со ВГА кабел после лоадингот на Виндовс ми дава на екранот на телевизорот Un-Support.
Пробав да ја сменам резолуцијата во 640x480 (најмалата) али не бива, само во Safe Mode можам да го уклучам.
Хелп..?
Во контролниот панел ОД ГРАФИЧКАТА, намести си со каков кабел се поврзуваш, намести таму резолуција на телевизорот, не на мониторот, херци (ако бара)...

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Во контролниот панел ОД ГРАФИЧКАТА, намести си со каков кабел се поврзуваш, намести таму резолуција на телевизорот, не на мониторот, херци (ако бара)...
Фала.. направив.. конечно..
Пробував така али ги кога ги менував каблите обично му давав рестарт на ПЦто.. и јас не знам зошто..
Приметив дека резолуцијата автоматски се менува и прво треба да ја направам на мојот монитор па да го извадам ВГАто од мониторот па да го ставам ВГАто од ТВто, има некој начин да ја направам резолуцијата да не ми се менува при гасење?

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Батка ја би ти советувал нов компјутер, не вреди да се фрла пари на овој.
Батка ако е процесорот Интел Пентиум Д925 тој процесор е сосем солиден со 4 мегабајти кеш.Рам се купува за 2000 денари уште 2 гига.А како и да е се наоѓа за евтини пари денес добра графичка.Плус како што знам матичната ги подржува сите процесори освен Коре2Куад.Имам ист компјутер само со 4 гига рам и ге форце 8500 ГТ и си неам најмал проблем со него така да не е за џабе фрлање пари ги играм и најновите игри без проблем.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Батка ако е процесорот Интел Пентиум Д925 тој процесор е сосем солиден со 4 мегабајти кеш.Рам се купува за 2000 денари уште 2 гига.А како и да е се наоѓа за евтини пари денес добра графичка.Плус како што знам матичната ги подржува сите процесори освен Коре2Куад.Имам ист компјутер само со 4 гига рам и ге форце 8500 ГТ и си неам најмал проблем со него така да не е за џабе фрлање пари ги играм и најновите игри без проблем.
Значи и да е таков, таа архитектура е мн. стара. Тоа не е прав дуал кор, туку две јадра лепени со дрвофикс. И кешот не е шеруван, т.е. заеднички, туку секое јадро има пристап до 2мб кеш. И таа матична ако не поддржава C2Q, значи не поддржува 45нм C2D процесори, а 65нм-ските C2D повеќе ги нема на пазарот, а полека исчезнуваат и 45нм-ските C2D-а. Така да, подобро малце да се стрпи и да собере пари и да земе целосно нов ком, тоа му е мн. поисплатлива варијанта.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
sigurno gi igras site najnovi igri so taa graficka kuznae kolku ti secka i kuznae kolku losa grafika imas sigurno pustas na 800x600 rezolucija, mobilniot moj ima poveke rezolucija od toa

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Пред два дена купив нова батерија за НР 550 и дури 100 посто полна ми покажува Х во индикаторот за батеријата,старата батерија ми се расипа се си мислам откако ставив ВИНДОУС 7.Батеријата си држи некои 4 саата во power sawer mode,но на balanced 2 ипол. саати но зошто е тоа Х-че долу кај индикаторот не знам,има ли начин да се поправи или да се вратам на стариот добар WINDOWS XP :)))

--- надополнето ---

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=ConRoe1333-D667 R1.0 eve koi procesori gi podrzuva za kompjuter sto goiam 5 godini i soldno e.Eve okolu igrite gi igram Modern Warfare 2,NFS shift,Hot pursit na normal detali i 1680x1050 rezolucija.E sea Black Ops mi secka po malce :))

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Здраво почитувани хакери. Имам мал проблем,моментално сум во странство,во Фебруари се враќам во Мк, но компјутерот шо си го имам тука некако, не ми штима како да можам како таков да го вратам,со се куќиште не ми се верува, е сега да прашам дали има шанса да го расклопам на делови,па да го шверцувам така? што мислите? Стварно ми е супер не ми се фрла, како да го пренесам до МК? Чаре??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
kade da najdam od onie boci so vozduh za cistenje sto se
Што е тоа?

--- надополнето ---

Здраво почитувани хакери. Имам мал проблем,моментално сум во странство,во Фебруари се враќам во Мк, но компјутерот шо си го имам тука некако, не ми штима како да можам како таков да го вратам,со се куќиште не ми се верува, е сега да прашам дали има шанса да го расклопам на делови,па да го шверцувам така? што мислите? Стварно ми е супер не ми се фрла, како да го пренесам до МК? Чаре??
Што е во прашањево наменето за хакери?

Прашај некој што патува/пренесува/пазари од странство.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Што е тоа?

--- надополнето ---

Што е во прашањево наменето за хакери?

Прашај некој што патува/пренесува/пазари од странство.
WTF? Ти си хакер, па се прозва? Прашањето мие како и дали можам да го расклопам на делови компјутерот,колку е изводливо,а за пренесување јас ке му ја мислам, не бери гајле.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
WTF? Ти си хакер, па се прозва? Прашањето мие како и дали можам да го расклопам на делови компјутерот,колку е изводливо,а за пренесување јас ке му ја мислам, не бери гајле.
Не сум ни фудбалер, ама ако прашаше фудбалери за истово прашање, пак јас ќе ти одговорев.

И зашто да не можеш да го расклопиш па да го склопиш? Само штрафцигер ти треба.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Не сум ни фудбалер, ама ако прашаше фудбалери за истово прашање, пак јас ќе ти одговорев.

И зашто да не можеш да го расклопиш па да го склопиш? Само штрафцигер ти треба.
Да му е страв на човек да праша ебаго.....па не сум отворил комп до сега,многу жици внатре,триста чуда...штрафцигер само велиш? хмм,фала на советот,ќе прашам на друго место за секој случај......

Kajgana Shop

На врв Bottom