Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Здраво. Само што земав волан за возење, steering wheel. GEMBIRD STR-ShockForce. Е сега работата е што не ми го пропознава воопшто. Кога го ставам вика дека драјверот не е препознаен, инсталирав драјвер, пак е исто. Се јавив, и ми рекоа дека треба некој што се разбира да го конфигурира. Нешто требало да се влегува во BIOS-от, па да се подесни, за да почне да го препознава воланот. А сигурен сум дека не е расипан бидејќи кога го ставам USB-то, светка една зелена сијаличка и потоа се гаси. Некој да не знае што е проблемов?
Прирачникот го имаш?
http://www.gmb.nl/item_view.aspx?id=2739
вели (како пример)

b) Go to Control panel -> System -> Hardware tab -> Device manager. Check the setting “Game Port Controller” of your device, it should be “Confirmation”, and the setting “ID” should be “1”. Check the converter I/O settings and make sure they do not conflict with your other peripherals
И дали имаш постар драјвер, не е лошо да го симнеш и дрјаверот кој вели дека е и за windows 7.

Друго не знам, ако најдам ќе постирам

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Прирачникот го имаш?
http://www.gmb.nl/item_view.aspx?id=2739
вели (како пример)

И дали имаш постар драјвер, не е лошо да го симнеш и дрјаверот кој вели дека е и за windows 7.

Друго не знам, ако најдам ќе постирам
Го пробав ова, али немам никакво "Game Port Controller" во Device Manager, него има едно "Unknown Device" и најверојатно тоа е воланот. А за драјверот за Windows 7, неможам да го најдам. Ако можеш да го најдеш линкот, прати ми го. Фала.

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Премногу е општо објаснето ова. Сепак ќе ти кажам да провериш температури со Everest, да дефрагментираш хард диск и да го баталиш ХР.
Добри се температурите,дефрагментиран е хардот :) освен искпето :/ се мислам дали да преминам на седмица.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Го пробав ова, али немам никакво "Game Port Controller" во Device Manager, него има едно "Unknown Device" и најверојатно тоа е воланот. А за драјверот за Windows 7, неможам да го најдам. Ако можеш да го најдеш линкот, прати ми го. Фала.
Види овде (линк до зипот 1.3 мб)
STR-SHOCKFORCE Driver For all Windows, including Windows 7 (1352 Kb)
можеби имаш XP. Без разлика, штом е најнов, пробај :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Види овде (линк до зипот 1.3 мб)
STR-SHOCKFORCE Driver For all Windows, including Windows 7 (1352 Kb)
можеби имаш XP. Без разлика, штом е најнов, пробај :)
Јок, го инсталирав ова прееска, сега пробав пак. Нејќе. Windows 7 имам. Сепак фала, ќе чачкам низ BIOS-от сега, како што го направил тој од кај што го купив.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Јок, го инсталирав ова прееска, сега пробав пак. Нејќе. Windows 7 имам. Сепак фала, ќе чачкам низ BIOS-от сега, како што го направил тој од кај што го купив.
Само едно прашање -што биос имаш?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Само едно прашање -што биос имаш?
Како мислиш што биос имам? Нели, кога се упалува PC-то, стискам delete и ме носи во биос, и од таму местиш се. Треба да побарам нешто поврзано со USB-иња, така нешто.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Како мислиш што биос имам? Нели, кога се упалува PC-то, стискам delete и ме носи во биос, и од таму местиш се. Треба да побарам нешто поврзано со USB-иња, така нешто.
Мислам на произведувачот -, Acer, Phoenix, Award... кога се стартува пц-то, на почетокот пишува.
Ми треба називот за ако случајно наидам на одреден биос со одредени подесувања за овој или сличен вид проблеми.

Или пробај па ако не успееш, тогаш пушти абер што биос имаш.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Мислам на произведувачот -, Acer, Phoenix, Award... кога се стартува пц-то, на почетокот пишува.
Ми треба називот за ако случајно наидам на одреден биос со одредени подесувања за овој или сличен вид проблеми.

Или пробај па ако не успееш, тогаш пушти абер што биос имаш.
Наидов на нешто, али незнам дали е тоа што го бараш.. Asus, Marvell, Amibios. Едно од овие.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Вака сега, каков монитор би ми препоручале до 7.000 ден. Ја гледав еден 6500 Филипс 19 инчен со ЛЕД (нз шо е ова :D )

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
каков монитор би ми препоручале до 7.000 ден.
Никаков, веќе од 8-9000 има саглам монитори. Ако ти е за 19", земи некој ефтин од 5000-5500, ако не, собери уште иљадарка-две покрај овие 7000.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Наидов на нешто, али незнам дали е тоа што го бараш.. Asus, Marvell, Amibios. Едно од овие.
Туу, тешко ова се наоѓа некое решение, само пробување.
Сега пробав ставив усб гејмпад од Gembird...системот си го препозна од прва без додатна инсталација на драјвери (во контрол панел>game controllers се појави како гамепад адаптер).
Има една секција во биосот за усб излезите, дали се подесени на enable. Друго што би пробал -да го уштекам во усб влезот за кој сум сигурен дека функционира или откако ќе се уштека уредот да му се направи scan for hardware changes во device manager и да се види дали во секцијата generic usb hub (во табот power) дали постои некој уред. Не знам што друго би било.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Десен клик на тоа Unknown Device одбери UPDATE DRIVER и додај му ги драјверите од официјалниот сајт или ако имаш CD што оди со воланот.
Ако не може вака, тогаш исто оди на UPDATE DRIVER ама одбери ја втората опција каде што ќе бираш што уред ќе инсталираш, и одбери GAME CONTROLER и таму кога ќе ти даде
модели да си избереш, оди на HAVE DISK и тука дај му ги драјверите од официјалниот сајт или CDто.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Која е најдобра фирма во македонија за системи за видео надзор, и која е најдобра марка за CCTV камери/DVR и како можам да снимам од повеќе ip cctv камери одеднаш?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ае малце хелп. Денес бев у нептун у ГТЦ, го видов Canon MP250, но типот таму ми вика незнае кај има бои за него. Се распрашав у года, кажав шифрата, они викаат нема таква боја. Ќе може да ми кажете дали воопшто ИМА боја да се купи негде за овој принтер и колку чини и каде е? :) Фала однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom