Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Вчера забележав дека екранот на мониторот по вклучувањето почна да трепери. Имам lcd (lg 1900j). Нема мртви пиксели, ниту пак сум имал сличен проблем до сега. И денес ми се случи истото :( Чаре?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Провери добро ли е ставен кабелот.. графичката ја пробај на друг пц.. мониторот го пробај на друг пц.. да немаш нешто мобилен / звучници во близина на мониторот?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Мислам дека не е графичката, затоа што компјутерот не беше исклучен, туку само мониторот, кој е ок неколку минути по вклучувањето. Звучници имам, ама тие отсекогаш биле тука, така што не верувам дека тие прават проблем. А ни мобилниот не беше во близина :toe: Сепак фала...

legend

legend is back
Член од
25 април 2008
Мислења
1.527
Поени од реакции
235

Ако може малце помош.Сега работам на интегрираната графичка и многу ми коче а и пред доа работев на неа али се беше ок од кога го форматирав се се побрка и ми коче многу има ли чаре за ова?
via chrome9 hc igp family вакава мислам дека е интегрираната

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А меѓу овие два: 1 и 2 :) :smir:
Ниеден. Треба да сум луд за да купам од kupilaptop.

Ако може малце помош.Сега работам на интегрираната графичка и многу ми коче а и пред доа работев на неа али се беше ок од кога го форматирав се се побрка и ми коче многу има ли чаре за ова?
via chrome9 hc igp family вакава мислам дека е интегрираната
Ти фалат драјвери за графичката.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Вчера забележав дека екранот на мониторот по вклучувањето почна да трепери. Имам lcd (lg 1900j). Нема мртви пиксели, ниту пак сум имал сличен проблем до сега. И денес ми се случи истото :( Чаре?
Уф, ги проверив каблите, одново ги зацврстив, дури и прашина забришав :tapp: Компјутерот си работи ок. Значи, најверојатно не е компјутерот, ами мониторот. Претпоставувам дека се работи за проблем со осветлувањето или контрастот. Е сега ме интересира дали тоа се поправа некако или збогум-со-здравје?

Член од
20 октомври 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
ako gi imas driverite veke a nemas zvuk zemi simni si Driver Magician napraj si update na driverite i nemas maka biva mijarda posto

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Уф, ги проверив каблите, одново ги зацврстив, дури и прашина забришав :tapp: Компјутерот си работи ок. Значи, најверојатно не е компјутерот, ами мониторот. Претпоставувам дека се работи за проблем со осветлувањето или контрастот. Е сега ме интересира дали тоа се поправа некако или збогум-со-здравје?
Чим се појавува такво треперење најверојатно мониторот ти е поврзан со VGA (а не DVI) кабел. ВГА + ЛЦД монитор знаат да бидат проблематични. Некогаш треперењето се решава со потстегнување на приклучоците некогаш не.
Пробај вклучи го кабелот на другиот излез од графичката (ако го има), а на влезот од мониторот исклучи го и вклучи го.
После тоа во менито од мониторот (таму каде се менува осветлување, контраст, гама итн.) барај опција Factory Reset. Активирај ја. Можи да го реши проблемот.

И уште една работа. Ако мониторот и компјутерот имаат DVI приклучоци, подобро е да се поврзи мониторот преку нив. Ќе треба да најдиш таков кабел.

Член од
20 октомври 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
vaka asus lap topot kako tvojot imaat seriska mana kinezite ja imaat staveno kamerata naopaku i celata rabota e toa toj problem ne moze da se resi sovtverski barem jas ne uspeav edinstven nacin e hardverski ke zemes so malo strafcigarce ke gi izvadis gumickite od plastikata okulu ekranot i ne se plasi nema nisto da zaebes ke gi оштрафиш ке ја извадис пластиката има осигураци и малку тешка е за вадење па ке мора да запнес малку секако внимавај да не скршиш некој осигурувач и после превртија ја камерата на опаку има доволно кабел и при вракање на пластиката глеј да ја наштелувас убаво за да не ти покрива некој дел од сликата тестирано сто посто и работи

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
Постои ли некое програмче што ќе ми каже што точно имам во лаптопот (хардвер) ?

?

..........

Гостин
Црвени точки низ мониторот кои се движат наоколу, односно исчезнуват па пак се појавуват, слично како кога на тв нема никаков прием, не се крева њињдоусот, тоа се случува кога ќе ја ставам старата графичка карта, која последен пат кога ја користев беше во ред.
???

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
70% сум сигурен дека ти е отидена графичката у ПМ.
10% дека проблемот е излезот на графичката.
2% дека проблемот е мониторот.
18% дека проблемот е кабелот.

а со другата графичка ти се подига ли..

windows-от ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Црвени точки низ мониторот кои се движат наоколу, односно исчезнуват па пак се појавуват, слично како кога на тв нема никаков прием, не се крева њињдоусот, тоа се случува кога ќе ја ставам старата графичка карта, која последен пат кога ја користев беше во ред.
???
И кај мене истово се деси на старата графичка,дури и игриве не можев да ги играм,мешаше бои и такви точки се појавуваја,ја кладов врелна на 200 целзјусови и сега немат такви толки а и игриве до 2006 год се играт,за другиве јок :)

Kajgana Shop

На врв Bottom