Ниеден. Треба да сум луд за да купам од kupilaptop.
Ти фалат драјвери за графичката.
Ако може малце помош.Сега работам на интегрираната графичка и многу ми коче а и пред доа работев на неа али се беше ок од кога го форматирав се се побрка и ми коче многу има ли чаре за ова?
via chrome9 hc igp family вакава мислам дека е интегрираната
Уф, ги проверив каблите, одново ги зацврстив, дури и прашина забришав Компјутерот си работи ок. Значи, најверојатно не е компјутерот, ами мониторот. Претпоставувам дека се работи за проблем со осветлувањето или контрастот. Е сега ме интересира дали тоа се поправа некако или збогум-со-здравје?Вчера забележав дека екранот на мониторот по вклучувањето почна да трепери. Имам lcd (lg 1900j). Нема мртви пиксели, ниту пак сум имал сличен проблем до сега. И денес ми се случи истото Чаре?
Чим се појавува такво треперење најверојатно мониторот ти е поврзан со VGA (а не DVI) кабел. ВГА + ЛЦД монитор знаат да бидат проблематични. Некогаш треперењето се решава со потстегнување на приклучоците некогаш не.Уф, ги проверив каблите, одново ги зацврстив, дури и прашина забришав Компјутерот си работи ок. Значи, најверојатно не е компјутерот, ами мониторот. Претпоставувам дека се работи за проблем со осветлувањето или контрастот. Е сега ме интересира дали тоа се поправа некако или збогум-со-здравје?
everest се викаше мислам.Постои ли некое програмче што ќе ми каже што точно имам во лаптопот (хардвер) ?
И кај мене истово се деси на старата графичка,дури и игриве не можев да ги играм,мешаше бои и такви точки се појавуваја,ја кладов врелна на 200 целзјусови и сега немат такви толки а и игриве до 2006 год се играт,за другиве јокЦрвени точки низ мониторот кои се движат наоколу, односно исчезнуват па пак се појавуват, слично како кога на тв нема никаков прием, не се крева њињдоусот, тоа се случува кога ќе ја ставам старата графичка карта, која последен пат кога ја користев беше во ред.
???