-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
Колкав хард ќе купиш, толку...Колку GB
Колкав хард ќе купиш, толку...Колку GB
Купуваш монитор кој ќе го користиш најмалце 5 години, и се гњавиш за +1500 денари, а ќе добиеш многу повеќе? Почнав да се крстам со лева во богот во кој што не верувам.........Не ми се даваат до толку пари ако има некој 19" или 20" кој е до 6500 а е добар во ред ако ќе чекам подобри времиња.
Да ти кажам право и 6000 кој ќе ги давам ми се многу но штом викаш дека е подобро да земам поскап монитор во ред ќе се стрпам уште 3-4 месеци.Купуваш монитор кој ќе го користиш најмалце 5 години, и се гњавиш за +1500 денари, а ќе добиеш многу повеќе? Почнав да се крстам со лева во богот во кој што не верувам.........
Пиши ни што пишува на BSOD-от, или дај ни слика од него.Помош момци
Компјутеров почна да се гаси...
Пробав да го уклучам нејкеше да се уклучи екранот... Некако го уклучив ми се појави
Windows has recovered from unexpected shutdown
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7260.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional information about the problem:
BCCode: 7f
BCP1: 00000000
BCP2: 00000000
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7260
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
(Неможам принт скрин ме дупи нетов -.- )
Дијагноза ? Прегрева ?
Ако прегрева препорачајте некое солидно кулерче за не многу пари )
Вака со 0 информации од твоја страна, на прв поглед би рекол дека плаче за нов.Може малце помош???? Знае некој зашто кога ке ставам CD/DVD во режачот ми го отфрла.....т.е се затвора и после 5-6 секунди пак се отвара...а кога ке го извадам CD-то си се затвора без проблем....дали е можно нешто да е изместено во конфигурацијата или па плаче за нов???? фала
Што да сликам ?Пиши ни што пишува на BSOD-от, или дај ни слика од него.
Пробај реинсталирај ги драјверите за графичката. Бриши ги старите, стави ги најновите.Што да сликам ?
Нема ништо... црн екран VGA NO SIGNAL и треба да го гасам од копче
Како да ги избришам ? :kesa:Пробај реинсталирај ги драјверите за графичката. Бриши ги старите, стави ги најновите.
И уште една работа. Размислувам и рутер да земам, па немам воопшто идеја што и како да земам. Го гледав овој. Дали е добар да се земи за домашна употреба? За пари, не би дал повеќе од 2300-2400 ден.>>RaZoR<< напиша:Сакам да купам екстерен хард диск, па се мислев за овој http://www.revolution.com.mk/info.php?productID=1841
Ако може совет да ми дадете, дали вреди да го земам, друга некоја опција, некој со истиов диск ако има искуство да сподели...
Хард дисков ќе го користам за архива на податоци и правење бекап на системот, што значи не ми е битна големината, со оглед на цената 3,5" ми е океј, а и да не биди помалку од 320 гига и поскап од 4500 ден. отприлика.
За рутер, најдобар за таа цена ти е CISCO (Linksys) WRT54GH како на сликава. Го имаш во SET за 2100 ден.Сакам да купам екстерен хард диск, па се мислев за овој http://www.revolution.com.mk/info.php?productID=1841
Ако може совет да ми дадете, дали вреди да го земам, друга некоја опција, некој со истиов диск ако има искуство да сподели...
Хард дисков ќе го користам за архива на податоци и правење бекап на системот, што значи не ми е битна големината, со оглед на цената 3,5" ми е океј, а и да не биди помалку од 320 гига и поскап од 4500 ден. отприлика.
--- надополнето ---
И уште една работа. Размислувам и рутер да земам, па немам воопшто идеја што и како да земам. Го гледав овој. Дали е добар да се земи за домашна употреба? За пари, не би дал повеќе од 2300-2400 ден.
Не го видов линкот, користам црн скин, ни линк ни бутур има тука@Korun
Баш истиот рутер го имав и во линкот ставено, само што во АМЦ чини 1890 ден.
А хард дискот не ми менува што е толку голем и онака не мислам да го носам со мене, повеќе за дома да стои како архива, така да побитна ми беше цената.
Фала за советите.