Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Имам Kingston Data Traveler DTI 2GB usb стикче и до пред некој ден работеше супер, ама
брат ми го ставил на некој друг компјутер и се појавило ова

кога ќе кликнеш на пораката го дава ова

и на properties od unknown device го дава ова

после ова усб-то почнало многу да се загрева.

Го пробав дома и на уште еден друг компјутер ама се појавува истото.

Има околу 22 месеци од кога ми е купено и пројдена му е гаранцијата.

Се надевам дека не е прегорен чипот внатре бидејќи многу загрева.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам Kingston Data Traveler DTI 2GB usb стикче и до пред некој ден работеше супер, ама
брат ми го ставил на некој друг компјутер и се појавило ова

кога ќе кликнеш на пораката го дава ова

и на properties od unknown device го дава ова

после ова усб-то почнало многу да се загрева.

Го пробав дома и на уште еден друг компјутер ама се појавува истото.

Има околу 22 месеци од кога ми е купено и пројдена му е гаранцијата.

Се надевам дека не е прегорен чипот внатре бидејќи многу загрева.

Пробај на различни порти да го ставаш... или на различни компјутери со различен оперативен систем.

Ако не бива, ќе да е при крај USB.

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Пробај на различни порти да го ставаш... или на различни компјутери со различен оперативен систем.

Пробав на сите порти и на друг компјутер а утре ќе пробам и на линукс во школо, па ако не работи ништо имам уште едно а ова у канта

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ај вака сега ми треба мислење ваше, се мислам кој процесор да нарачам:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core Processor - 3.20GHz, Socket AM3, 6MB Cache, 2000MHz (4000 MT/s) FSB, Retail, Processor with Fan -----$169

Intel Core i5 660 Processor - 3.33GHz, LGA 1156, 4MB L3 Cache, Dual-Core, Built-in Graphics Core, Retail Processor with Fan ----- $209

и кажете ми нешто за graphic core.
Фала.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core Processor - 3.20GHz, Socket AM3, 6MB Cache, 2000MHz (4000 MT/s) FSB, Retail, Processor with Fan -----$169

Intel Core i5 660 Processor - 3.33GHz, LGA 1156, 4MB L3 Cache, Dual-Core, Built-in Graphics Core, Retail Processor with Fan ----- $209

Фала.
Мое МИслење ПОдобро АМД-то да си го земиш :jaj::toe::smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

Фала.
Тука негде се двата процесора, разликата ја прави тоа дали ти лично претпочиташ Интел или Амд. Исто така ако идеш на Амд конфигурација генерално ќе ти дојде поефтино. Добри процесори се Феном 2 нема муабет, но далеку од лоши се и оние на Интел у случајов и5.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да добри се. Освем ако не идеш на кросфајр или сли што чисто сумљам.
Зошто? Што не чини кај новиве Атлони за сли и кросфајр?

Фала.
Јас би идел на АМДто поевтино ќе поминеш а тие се перформансите, + за разликата можеш да земеш солидно ладење за процесорот за оверклок.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Зошто? Што не чини кај новиве Атлони за сли и кросфајр?
Немаат доволно снага за да дадат возат 2 рафички, сепак се лоу енд процесори. За една карта би било сосема доволно, се разбира да не е GTX295/285 или пак 5850/5870 доколку се работи за сингл карта солуција од некој од тие модели тогаш може пак да се јави тесно грло ефект т.е процесорот а нема доволно моќ да ги нарани двете/ или едната хај енд графичка. На кратко ќе има голем дроп на фрмеови во игрите и немазен гејмплеј, поточно ниски мининални фремови. Најсилната графичка во комбинација овие процесори би требало да биде или Ати 4870/5750 или пак GTX260 или GTS250.Се со цел да се извади максимумот од овој процесор/графички иначе ќе биде како да ставаш моторот од Фереари во школка од Голф не иде нели?

С

Спенсер

Гостин

истиот проблем го имам и јас... постирав пред 2-3 дена... на еден порт несакаше порано... сега на двата предни несака,мора позади... чаре::??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
истиот проблем го имам и јас... постирав пред 2-3 дена... на еден порт несакаше порано... сега на двата предни несака,мора позади... чаре::??
Пробај инстлирај си понови драјвери за чипсетот на матичната и/или од Device manager избриши ги USB портите.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Процесорот беше 2200 пред 3 години, графичката 2500, рамот 1600-2000, режачот 1800, хадот 2800, напајањето 1000ка, матичната 2800-3000.

Денеска: Процесорот го нема во продажба, графичката е 1200, рамот 800-1000, режачот 900, хардот 1800, напајањето 1000, плочата 2000.
Баш ме интересира од каде "пазаруваш хардвер"-мислам како совет за поевтини цени,а и цениве погоре од кај ги зеде како репер,поздрав

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Баш ме интересира од каде "пазаруваш хардвер"-мислам како совет за поевтини цени,а и цениве погоре од кај ги зеде како репер,поздрав

Од тепка ги земав цените, може не се точни, не сум проверил. Инаку јас не пазарувам хардвер, имам луѓе што ми вршат работа:smir:

А совет за поевтини цени: Неможам да ти кажам фирма, затоа што секаде е различно, Анхоч имаат најевтини процесори на пример, Нико имаа најевтин рам на времето и така натаму. Ама фирми што можам да ти ги препорачам се Анхоч, Сет, Нико(ако можеш да се справиш со екстремно лоша услуга, имаат доста ретки Кулермастер и Логитек парчиња) ииии не ми текнуваат појќе. Нормално за малопродажба праиме муабет, дистрибуција е друга приказна.

Kajgana Shop

На врв Bottom