А имаш графичка картичка со HDMI излез?Што треба да направам за да поврзам куќиштето со телевизорот? Има ХДМИ телевизорот бтв.
Има хдми излез (9800гтх+ е графичката) Колку пари е HDMI кабелот од прилика и кај можам да го најдам?А имаш графичка картичка со HDMI излез?
Ако имаш, купи си HDMI кабел
Можеш да го најдеш во било која продавница за компјутери или електроника, а цените му се движат од 400 денари за наjобичен батак кабел, па се до 1000-1500 за позлатен.Има хдми излез (9800гтх+ е графичката) Колку пари е HDMI кабелот од прилика и кај можам да го најдам?
go odnesov vcera na servis, sea pred 10 mins mi se javia i mi rekoa nov ke mi dale..На LCD монитор му треба време да се подеси кога ке го запалиш, но тоа се 2-3 секунди максимум. Провери дали каблите ти се во ред и дали го возиш на неговата природна резолуција со 60hz рефреш, ако се е океј, однеси го мониторот на сервис.
Не ја расипувај џабе старата графичка ако е исправна...шитни ја...Имам Foxconn 45CM/45GM Series,на старата графи4ка имаше кулер,а на новата не можит да се клајт,сега за да не ми сејт кулерот од старата графичка сакам да го клам на матичната за појке да ладит,евови слика и ако можите да ми кажите на кое место да го поврзам кулерот.
Зошто да не, само прашање е дали вреди толку да инвестираш во таа конфигурација...ако картицата ти ја пратил дедо мраз, турај ја...Ми треба совет.. дали можам да ставам 9800GTX, или појака на мојава конфиг. (види потпис).. а ако не може, кажете кои можам да ги ставам.
Прочитај уште еднаш што му напишав на Фицијани......Сакам да го направам истото како Фициани само што графичката (4870х2) нема HDMI излез туку 2 DVI излеза. Каде можам да најдам DVI to HDMI adapter?
Ми треба совет.. дали можам да ставам 9800GTX, или појака на мојава конфиг. (види потпис).. а ако не може, кажете кои можам да ги ставам.
Земи DVI to HDMI кабел, секаде по продавнициве ти е над 500-600 денари, во Анхоч имаш еден Gembird за 300-400, врши супер работа.Имав друг проблем за разлика од Фициани, но нема везе, најдов адаптер:smir:
Не е тачно. Го имаше истиот проблем како и Фицијани, односно прашуваше каде може да најде парче стандардна и доста честа електроника, а јас му реков - во продавница за електроника и компјутери. Истиот одговор важи и за тебе. HDMI->DVI адаптер можеш да купиш малтене од трафика.Имав друг проблем за разлика од Фициани, но нема везе, најдов адаптер:smir: