Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
DELL
Studio 1555
Кај у македонија може да го најдам ова...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Што треба да направам за да поврзам куќиштето со телевизорот? Има ХДМИ телевизорот бтв.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што треба да направам за да поврзам куќиштето со телевизорот? Има ХДМИ телевизорот бтв.
А имаш графичка картичка со HDMI излез?

Ако имаш, купи си HDMI кабел :toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Има хдми излез (9800гтх+ е графичката) Колку пари е HDMI кабелот од прилика и кај можам да го најдам?
Можеш да го најдеш во било која продавница за компјутери или електроника, а цените му се движат од 400 денари за наjобичен батак кабел, па се до 1000-1500 за позлатен.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Имам Foxconn 45CM/45GM Series,на старата графи4ка имаше кулер,а на новата не можит да се клајт,сега за да не ми сејт кулерот од старата графичка сакам да го клам на матичната за појке да ладит,евови слика и ако можите да ми кажите на кое место да го поврзам кулерот.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
На LCD монитор му треба време да се подеси кога ке го запалиш, но тоа се 2-3 секунди максимум. Провери дали каблите ти се во ред и дали го возиш на неговата природна резолуција со 60hz рефреш, ако се е океј, однеси го мониторот на сервис.
go odnesov vcera na servis, sea pred 10 mins mi se javia i mi rekoa nov ke mi dale..

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Имам Foxconn 45CM/45GM Series,на старата графи4ка имаше кулер,а на новата не можит да се клајт,сега за да не ми сејт кулерот од старата графичка сакам да го клам на матичната за појке да ладит,евови слика и ако можите да ми кажите на кое место да го поврзам кулерот.
Не ја расипувај џабе старата графичка ако е исправна...шитни ја...

Како не може....се се може...потребни ти се само четири шрафчиња малку пошироки од вдлабнатините на ребрата на ладилникот од новата графичка и дирекно штрафи во нив, ќе си направат сами лежиште......а струја... ако кабелчето од вентилаторот има соодветна клема тури ја директно на матичната плоча во соодветен конектор.

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Сакам да го направам истото како Фициани само што графичката (4870х2) нема HDMI излез туку 2 DVI излеза. Каде можам да најдам DVI to HDMI adapter?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Ми треба совет.. дали можам да ставам 9800GTX, или појака на мојава конфиг. (види потпис).. а ако не може, кажете кои можам да ги ставам.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ми треба совет.. дали можам да ставам 9800GTX, или појака на мојава конфиг. (види потпис).. а ако не може, кажете кои можам да ги ставам.
Зошто да не, само прашање е дали вреди толку да инвестираш во таа конфигурација...ако картицата ти ја пратил дедо мраз, турај ја...:toe:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Сакам да го направам истото како Фициани само што графичката (4870х2) нема HDMI излез туку 2 DVI излеза. Каде можам да најдам DVI to HDMI adapter?
Прочитај уште еднаш што му напишав на Фицијани......

9800GTX дали и 20% ке биде искористена на твојата конфигурација. Како што ти кажаа предходно, не вреди. Собирај пари за нов PC

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Имав друг проблем за разлика од Фициани, но нема везе, најдов адаптер:smir:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Земи DVI to HDMI кабел, секаде по продавнициве ти е над 500-600 денари, во Анхоч имаш еден Gembird за 300-400, врши супер работа.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не е тачно. Го имаше истиот проблем како и Фицијани, односно прашуваше каде може да најде парче стандардна и доста честа електроника, а јас му реков - во продавница за електроника и компјутери. Истиот одговор важи и за тебе. HDMI->DVI адаптер можеш да купиш малтене од трафика.

Kajgana Shop

На врв Bottom