Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Напојување

Имам едно прашање. Треба да земам нов компјутер: AMD 3800 dualcore/1GB ram/ASUS M2N ploca/ATI X1650Pro/DVD режач/2 HDDa со кулери на нив/Преден и заден Case cooler, и се мислам сеа за напојување.

Ми фати око едно Spire 600W кое кошта 3800 денари, па сеа прашањето ми е дали стварно ми треба напојување од ваков калибар или доволно ми е евтиното напојување шо иде со Delux куќиштето? Или вие препорачајте ми нешо.

Колку за инфо, компјутерот ке се користи за све и свашта со акцент на гејминг, но ке гори 24/7 со по 10-15 дена uptime. Од конфигурацијата барам стабилност пред се, и издржливост на деловите повеќе од 3 години. Све ке си стои на дифолт, без клокање.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Ако тие 600W се RealPower(што не верувам поготово за таа цена, туку тоа е највероватно Peak Power) тогаш нема потреба, но бидејки во просек ефективноста на едно напојување е 70-80% од тоа што го пишува и нема да биде ептен претеризам. Тебе многу ти е поважно да дава стабилен напон и под терет и да има активен PFC

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
naum_spaseski напиша:
И еве уште идиотите од АМЦ не праќаат назад процесор, а го пушти декември.
Дечко, процесорот ќе си го земиш назад откако ќе им одиш секој ден во АМЦ да им досадуваш за него... Јас така си ја зедов графичката по еден и пол месец .

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
MkForces напиша:
Дечко, процесорот ќе си го земиш назад откако ќе им одиш секој ден во АМЦ да им досадуваш за него... Јас така си ја зедов графичката по еден и пол месец .
Да бе, ја ке одам до скопје цел месец... Туку, добра идеја, ке им се јавјам цел месец, па на крај ке ми речат "Дечко, досаден си!":pos:. Ако пуштат, добро ке биде, ако не, нека им стои на душа...

Член од
20 февруари 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
E fino koga sme kaj Apple..

Go merkam iMac 17'' 2 Duo 1.83Ghz... ima li nekoj narodna umotvorba za nego?

Seriozno razmisluvam za nego, doagja plus so platen software... ne znam kolku se koristi kaj nas, pa ne poznavam nekoj do sega so iskustvo so Macintoch.. ima li problem so dopolnitelen software za nego!?

Koga go gledam imam cuvstvo kako da gledam vo devojka vo koja se zacapuvam.. ne mozam da preminam preku nego i se poveke sum siguren deka sledniot izbor ke bide tokmu toj.

Izbor do sega mi bese Simens Fujitsu Amilo Pro V2055.. ama nekako veke mi bledee pred oci.

..znaci, help - Macintoch?

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Vaka, sakam da kupam laptop so konfiguracija malku pojaka od pentium 3. Otprilika kolku cini na novom i od kade bi mi preporacale da zemam (Anhoch, AMC SET Riversoft)?

Odnapred blagodaram

DaSiDe

Born Crazy Lived Insaine
Член од
6 март 2006
Мислења
119
Поени од реакции
0
Мене ме интересира ако некој може да ми препорача добра конфигурација не PC графичка станица секако ке се рендерираат големи анимации графики и слично. Се разбира и цените како се движет ако може фала

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Saladin напиша:
Vaka, sakam da kupam laptop so konfiguracija malku pojaka od pentium 3. Otprilika kolku cini na novom i od kade bi mi preporacale da zemam (Anhoch, AMC SET Riversoft)?

Odnapred blagodaram
За нови Pentium 3 незнам да ти кажам каде да бараш, но ако те интересираат половни барај во pc-discount.
Или можеш за евтини пари да земеш нов лаптоп со Celeron процесор.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
frenki напиша:
За нови Pentium 3 незнам да ти кажам каде да бараш, но ако те интересираат половни барај во pc-discount.
Или можеш за евтини пари да земеш нов лаптоп со Celeron процесор.
Za kolku evtini pari?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
naum_spaseski напиша:
Да бе, ја ке одам до скопје цел месец... Туку, добра идеја, ке им се јавјам цел месец, па на крај ке ми речат "Дечко, досаден си!":pos:. Ако пуштат, добро ке биде, ако не, нека им стои на душа...
Види во гаранцијата на процесорот, треба да пиши за колку време МОРААТ да ти го поправат или пак заменат со нов, доколку не можат да ти го поправат. Мислам дека беше еден месец, или 45 дена... ако има толку време поминато, слободно земај гаранцијата в рака и оди му на кавга :D . И не, не му се јавувај од дома... Оди таму во застапништвото на АМЦ во твојот град, и терај ги нив да му се јавуваат на скопјани. Што има ти да си трошиш пари на телефон, кога то е нивна работа...

PlayBoY

I am the MuNgoS
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.063
Поени од реакции
5
imam problem: kompjuterot mi koci...se se startuva dobro...ke pomine ona windows koga se polni i posle koga ke treba da se pojavi desktop BOOM se ukocuva,praam restart i pak...ili nema da se ukoci togas ama posle dodeka igram ili surfam BOOM pak... POMAGAJTE STO MU E?!?!?!

P

Princ

Гостин
Пушти му error check на хард дискот (крени го во safe mode и од таму, верувам ќе се уклучи во safe mode) и штиклирај да ги поправи сам лошите сектори.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
MkForces напиша:
Види во гаранцијата на процесорот, треба да пиши за колку време МОРААТ да ти го поправат или пак заменат со нов, доколку не можат да ти го поправат. Мислам дека беше еден месец, или 45 дена... ако има толку време поминато, слободно земај гаранцијата в рака и оди му на кавга :D . И не, не му се јавувај од дома... Оди таму во застапништвото на АМЦ во твојот град, и терај ги нив да му се јавуваат на скопјани. Што има ти да си трошиш пари на телефон, кога то е нивна работа...
Не можам да го најдам гарантниот лист, иначе го купив на она кредит на 3 години, цела конфигурација со монитор, плус телевизор. Мислам дека беше нешто 40-тина дена, за да го заменат со нов. Човекот од локалното претставништво на АМЦ во Струга ми е пријател, знае тој, се јавува, ама ефект на АМЦ - ништо. А сега нити страната се отвара за да видам некои ценовници, затоа би се менјал во Анхоч или ТДК. Ама дури да ми го вратат процесорот ништо не прам.

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Saladin напиша:
Za kolku evtini pari?
Види можеби претерав со "евтини пари" но можеш да најдеш нов за нешто под 40.000. Знам, тоа не се евтини пари. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom