Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
CDто го ставаш од обратна страна и на него црта ласерот. За ова се користат специјални цедиња кои се доста поскапи од обичните. Гравурата е црно-бела и во зависност од тоа колку е комплицирана може да трае од 10-30мин. Само да ти напоменам LabelFlash и Light Scribe не се компатибилни

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
krusha03 напиша:
CDто го ставаш од обратна страна и на него црта ласерот. За ова се користат специјални цедиња кои се доста поскапи од обичните. Гравурата е црно-бела и во зависност од тоа колку е комплицирана може да трае од 10-30мин. Само да ти напоменам LabelFlash и Light Scribe не се компатибилни
А можеш да објасниш што е разликата помеѓу тие два формати. Инаку на интернет прочитав дека гравирањето трае 5-7 минути зависно од резолуцијата.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Епа прво и основно доаѓаат од три различни фирми, на една страна е LabelFlash со Nec, а на друга е Light Scribe со HP и LiteON. Aко те интересира повеќе можеш да си прочиташ овде

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Абе дај кажете ако знај некој имам ласерски печатар mita-DP560 по што цена можам да го продадам?(многу малку е користен)

Член од
21 јуни 2006
Мислења
66
Поени од реакции
0
Southpark напиша:
Абе дај кажете ако знај некој имам ласерски печатар mita-DP560 по што цена можам да го продадам?(многу малку е користен)
kje treba da zaebesh nekogo ako mu zemesh pari za toa.
toner nema nikade, a i ne se puni toa sranje. ne e za kaj nas

Mexx

Electroking
Член од
21 август 2006
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ок.. не видов некоја тема за принтери, па овде ќе го поставам моето прашање. Овие денови ќе зимам принтер. Мислам да одвојам околу 100 еур. Некои ми го предложија Epson Photo R220. Има можност за директно принтање на цд-а, има 6 бои, добра резолуција, а цената му е некаде околу 6000 ден. Дали би можеле Вие да ми предложите некој друг принтер? Чекам предлози.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Дечки едно прашање. Да не знае некој кај може да се најде MIDI миксета и отприлика колку пари би била (ми треба за Traktor DJ Studio)
Thanks in advance

P

Princ

Гостин
Ја купив оваа TV картичка. Е сега имам неколку проблеми со нејзе..

1. Ако го турам кабелот на антената до крај во картичката, нема воопшто сигнал. Ако само мааааалку го ставам внатре, тогаш е океј. Каде заебувам или така треба да биде (лошо)?
2. Како да наместам да ги бара сите програми? Не знам како да се објаснам... Нели има UHF, VHF... епа картичкава само едното од тие го бара.. Пример МТВ 1 воопшто не фаќам (беше мислам на други бранови), а А1 е супер.
3. Кога сакам да снимам некоја програма, сликата е супер ама нема ич звук. Солуција?
4. Дали има подобар софтвер од овој што оди под default? Некој ваш предлог можеби.

Се надевам ќе ми помогнете и одговорите барем на некое од прашањава :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Princ напиша:

1. Ако го турам кабелот на антената до крај во картичката, нема воопшто сигнал. Ако само мааааалку го ставам внатре, тогаш е океј. Каде заебувам или така треба да биде (лошо)?
2. Како да наместам да ги бара сите програми? Не знам како да се објаснам... Нели има UHF, VHF... епа картичкава само едното од тие го бара.. Пример МТВ 1 воопшто не фаќам (беше мислам на други бранови), а А1 е супер.
3. Кога сакам да снимам некоја програма, сликата е супер ама нема ич звук. Солуција?
4. Дали има подобар софтвер од овој што оди под default? Некој ваш предлог можеби.

Се надевам ќе ми помогнете и одговорите барем на некое од прашањава :)
Еве јас ќе ти помогнам на сите на кратко зошо морам да излагам.
Јас имам ТВ Картичка АСУС со Филипс тјунер. Таа може да се споредува со таа Compro што е во револушн. Тебе те виделе дека незнаеш како иде со картичкиве и ти ја дале послабата OEM (но нејм). Не дека не е квалитетна него не ги подржува сите "фрекфенции" или како и да ги наречам. Поточно не подржува кабелска ако може така да се каже, односно пола од каналите неможе да ги фати зошто е премногу слаба. Ова беше второто прашање. За првото одговорот е ист. Но нејм картичка толку и се погодила квалитетна. Јас зимам роба од истото место кај што зимаат овие револушн ама кога некој ќе ми нарача ТВ картичка му ја ставам поскапата за после да не ми се јавува по 100 пати ова не ми чини, овој канал ми го нема и сл. Него според моите дилерски цени они на чкартната имаат повеќе ќар одколку на поскапата и затоа и таа ти ја продале. Звукот мора значи да подесис во Контрол Панел кај рекординг да одбереш од кај да иде (или ти е Line In или Aux) па тогаш ќе имаш звук зошто до сега ти е ставено или на ЦД или на микрофон. Подобар софтвер има, симнав вчреа еден па да го пробам и ќе ти кажам каков е. Јас со фабричкиов софтвер неможам да користам телетекст.
ај сеа морам да идам кога ке се вратам ке ти дообјаснам ако имаш уште нешто. И ако можеш врати ја картичката и земи ја поскапата. Ај ќе ти пратам и поевтини цени од кај мене ако сакаш.

P

Princ

Гостин
Не те разбрав баш друже... На некој начин ми дале фалсификувана картичка? Дали таа картичка е таа што фино-лепо сум си ја платил или требало друга да добијам (мислам со други чипови, ово-оно)?
Ако таа картичка SmartTV е таква сама по себе (колку пари - толку музика) океј е, ама ако ПРОБАЛЕ да ме заебат да им отидам со красниќи и да им го затвориме бизнисот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Princ напиша:
Не те разбрав баш друже... На некој начин ми дале фалсификувана картичка? Дали таа картичка е таа што фино-лепо сум си ја платил или требало друга да добијам (мислам со други чипови, ово-оно)?
Ако таа картичка SmartTV е таква сама по себе (колку пари - толку музика) океј е, ама ако ПРОБАЛЕ да ме заебат да им отидам со красниќи и да им го затвориме бизнисот.
Не си ме разбрал.
Работава е колку ќе платиш, толку ќе клатиш. Само нема да платиш САМО со послаб квалитет на каналите, туку како што пиша нема ни да ти ги фаќа сите. Они не те заебале. Они ти продале тоа што пишува. Провери на интернет и ќе видиш. Всушност картичката е No-Name како што се quart, neo и да не ги редам другите марки. Тоа се вика OEM. Ако имаш можност врати ја или смени ја за поскапата која ќе ти фаќа се.
Јас можам да ти понудам ваква како твојата за 30 евра, ваква за 55 евра или Скај Стар 2 за 57 евра нови со по 1 година гаранција.

P

Princ

Гостин
Првото понудено веќе го имам, зошто би купил две кога ни оваа не ја бива... Скај стар не ми треба, ми треба картичка за обични ТВ програми а не сателитски. Втората понуда е океј, ама веќе имам една така да батали. Може згрешив што не прашав пред да купам воопшто. Фала сепак :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Princ напиша:
Првото понудено веќе го имам, зошто би купил две кога ни оваа не ја бива... Скај стар не ми треба, ми треба картичка за обични ТВ програми а не сателитски. Втората понуда е океј, ама веќе имам една така да батали. Може згрешив што не прашав пред да купам воопшто. Фала сепак :)
Јас само ти понудив на тебе или на некој друг ако сака.:)
Инаку ако има можност иди и замени ја АКО Е МОЖНО, зошто производот си работи и не е расипан, па земи го поскапиот модел.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Princ напиша:
Прво и основно картичката не е OEM туку си е произведена од InnoDV, оделот за мултимедија на Innovision која исто така ги прави и Inno3D графичките картички. Јас ја имам истата тв картица и иако квалитетот на сликата не е најдобар сосема ги задоволува моите потреби и ги покриве сите фрекфенции, кај мене работат сите 60 канали од кабловската без проблем. Единстена забелешка ми е што звукот има малку шум и софтверот не е нешто многу добар.

1. A кабелот ти има готов џек или сам го имаш составувано? Ако ти е сам правен кабел од кабловска пробај тогаш скрати ја жичката што ти излага, а ако е фабрички кабел пробај со друг онака да видиш како ќе се понаша

2. Мене ми дојде програм наречен MpegTV Station PCITV, шрешпставувам и ти го имаш истиот. Иди Configuration Tools, TV Tuner и си бираш дали зимаш телевизија од кабловска или антена зашто ако идеш антена има ограницување до 125 канали мислам и после има All Freq scan што го скенира цело подрачје. Ако не е тој програм кажи кој е да го проверам.

3. Прво во самото снимање имаш да бираш дали да се снима звук или не, биди сигурен дека оваа опција ти е штиклирана.

4. Едно време користев еден друг софтвер кој имаше поголеми опции за снимање, компресирање, подобаро местење на слика итн. и се викаше CrisTV. Најди кракирана верзија на нет и пробај го

P

Princ

Гостин
И јас приметив дека картичкава е на Innovision 3D и ми беше чудно што Јане вика дека е OEM ама си реков да не случајно мене ме заебале и не ми дале од Inno3D туку некоја ОЕМ. Не е битно...

1. Кабелот е од обична антена, оние турските. Значи немам воопшто кабловска ТВ туку обична. Сам го местев, ко за на телевизор обичен. Чудно ми е што ако го ставам до крај во картичката ко ич да не сум го ставил, а ако само ептен мааааалку го закачам тогаш ги фаќа програмите.

2. Не знам како се вика програмава, ама видов во она за верзија што ти кажува која е, пишува "TVR Version 3.21.400".

3. Ја немам таа опција туку директно Record. Ниеднаш не успеав да снимам со се звук. Баш чудно... *

4. Ќе го побарам, најдам и пробам :)

Фала.

* Проблемот 3 е решен. Line In не сум го уклучил во Control Panel. Фала Јане :)

Kajgana Shop

На врв Bottom