Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Овој е џојстик од Грчка...не можам да го мењам а и имам џојстик на УСБ ама ми треба со ваков PS2 дизајн...
Иначе тоа е приклучок за принтер порт како што реков,тој за кој збориш ти е помал од овој и иде на game port...кај ги наоѓам вакви талентирани џојстици :)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Mac)) напиша:
Овој е џојстик од Грчка...не можам да го мењам а и имам џојстик на УСБ ама ми треба со ваков PS2 дизајн...
Иначе тоа е приклучок за принтер порт како што реков,тој за кој збориш ти е помал од овој и иде на game port...кај ги наоѓам вакви талентирани џојстици :)
1.Барај адаптер
2.Исечи ја жицата од џојстикот,исечи жица со приклучок за УСБ и спои ги во едно.Или ќе ти се заебе џојстикот или компјутерот,а за чудо може и да работи!!!

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
kupi si adapter za USB eden drugar imase takov vlez ali si kupi adapter so USB

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Океј а може да ми кажете каде има?

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Чисто информативно пршање......шо не си пазел каков приклучок има ???? :):):)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
DuFFy напиша:
Чисто информативно пршање......шо не си пазел каков приклучок има ???? :):):)
гледав у женската што ми го продаваше :)
Не бе мислев ќе го напраам ама еве...

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Епа штом така вака ке праиш сеа....ке идеш у тоа трговскиот позади тебе шо е (беверли) ке идеш у НЕВАДА...тоа му паќа на 2 кат...и таму мислам дека има....сеа и да нема нема шо да изгубиш (освен 20-30мин)

dav

Администратор по заслуга
Член од
24 јуни 2006
Мислења
577
Поени од реакции
1
тоа да не е за пс2?или ни таму не работи?

пробај може ти дале џоистик за плејстејшн2

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Kako uspea da najdes gamepad so printer (paralelen) port. Obicno ili imaat game (MIDI) port koj go ima na site zvucni , pa i na onboard, ili se USB, a USB ima sekoj kompjuter od P2 pa navamu. E sega ili baraj nekoj adapter paralel - USB ili kupi si nekoj eftin gamepad sto lice na tia od PS2, gi ima za 500den.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Probaj idi vo Control Panel - Printers - Add New Printer i vidi dali ke go najdes :pos:
Sala na strana da ne ti dojde nekoe flopi ili cd so drajveri? Ako ne probaj vo Anhoch sigurno imaat LPT to USB kabel. Oni znam drzat takvi drangulii. Ama pak neznam dali ke ti rabotu. Kaj go najde na LPT ziti majka?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еее да видиш у грчка све има :)

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Јас си купив од една продавница џојстик за 600 денари и многу е убаф. :)

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Togas procepkaj na net jas sega nemozam (duri i kirilica da pisuvam) od tuka nemam vreme, ama ako ti treba za prikazuvanje na nijansi na boi togas zemi si nekoj so MVA matrica. Pobaraj na net sigurno ke najdes nekade grupen test na poveke monitori. Inace ovoj model na Viewsonic neveruvam deka ke go najdes kaj nas i ako go najdes ke bide mnogu poskap, a za Eizo barem jas ne sum sretnal kaj nas. Ako ne ti e tesko da si otides do sosedna grcija tamu se ke najdes. Imaat i Nec i Eizo i Viewsonic i Samsung i Acer ama bas sekoja firma.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Хехе. Не е строго принтер порт. Тоа ти е паралелна порта и на неа можиш се живо да прикачиш, и модем, и глувче и друг компјутер. Бељата е што ретко таа е PnP односно нема да ти се детектира автоматски. Некој има али повеќето ја немаат таа можност. Пробај со мануелно сетирање на драјверот (немој да ми кажеш оти го немаш) а ако не, барај Parralel to USB connector. Само не знам дали ќе ти работи некој драјвер вака. Вреди да пробаш.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Capo Kapistec напиша:
HELppppp!!! Nemozam da gleam DVD na kompjuter a iam instalirano K-lite codec Full ama me zeza!

Windows Media Player is currently unable to play DVD video. Try decreasing the number of colors displayed on your monitor or decreasing the screen resolution. For additional solutions, click More Information to access the DVD Troubleshooter.

Ima nekoj ideja?
Нема потреба од кодек за класични двд-а.
За да го решиш, вака:
прво анинстал на к-лите
второ реинсталл на windows
трето реинсталл на к-лите.

и користи некој софтвер како PowerDvD, WinDVD ili AsusDVD. Media Player-от е тапа за двд-а.

Kajgana Shop

На врв Bottom