Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Постот ми беше на веб-камери, ама мислам дека тука ќе види некој што е проблемот.
Имам една скапана камера фирмата мислам дека се вика Havit.За ништо не ја бива незнам што и е.Си работеше добро 2-3 месеци сеа има многу матна слика или некогаш темно зелена и тоа ептен темно зелена накај црно оди.Имам ЦД со драјвери ми го дадоа коа го купив камерлчето инсталирав еден од нив и ми вика Windows ти бара веднаш да ја сопреш инсталацијата затоа што не била валидна незнам што.Во ЦД-то имаше 4 драјвери ги инсталирам и истото ми вели.А ако одам да ја завршам инсталацијата ја завршувам и ништо после.Пак се палам на мсн да се видам дали сака и пак е темно зелено.Или пак директно УСБ кабелот ќе го ставам во УСБ-порт ми вика ти фали некој фајл, па тој фајл го симнав од интеренет.Тогаш работи камерата ама ептен многу е матно.
Ај кажете до што ќе е проблемот и како да го решам?

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Пробај да го наместиш фокусот.

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
lele luge mi go snema CD-romot najverojatno sum go izbrisala pojma nemam kako pomagajte so da pravam da go imam pak..:(

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Ako mislis deka si go isbrisala cd-RW cedeto togas ima programi sto mozat da ti gi povratam podatocite dokolku ne si mu napravila full-erase. CDRoller mislam deka e najdobra. http://www.cdroller.com a za krak veruvam ke se snajdis ako ne PM

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
schtranga напиша:
kako da transformiram AVI u MPG ?
Имаш повеќе програми за оваа работа само поради правилата на овој форум неможам да ти ставам тука линк. Ќе си побараш на форум да речеме WinAVI или WinMPG Converter.
}I{BuTtErFlY напиша:
lele luge mi go snema CD-romot najverojatno sum go izbrisala pojma nemam kako pomagajte so da pravam da go imam pak..:(
Ако те сватив убаво ти го нема CD-Romот во My Computer. Тогаш иди со десен клик на My Computer-Hardware-Device Manager. Види под DVD/CD-ROM Drives, дали ти стои драјвот со извични или икс. Ако го има избриши го, стисни refresh и би требало сам да се инсталира одпоново. Ако го нема тогаш во зависност од тоа на кој IDE канал ти беше приклучен ќе отидеш во IDE ATA/ATAPI Controllers, ќе го избришеш тој и ќе му дадеш refresh и би требало се да ти се врати во нормала. Може евентуално да ти се деси да ти побара драјвери така да спреми си ги.
vlatko напиша:
Дај малце поубаво објасни.:icon_lol:
Го вртиш крукчето од обијективот, ако има manual фокус. Ама не сум сигурен дека ова ќе ти помогне. Имај на ум дека повеќето веб камери се срање и сакаат убаво осветлена соба, повеќе потреба и од камера за мобилен, па може затоа демните делови ти ги дава зелени

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
krusha03 напиша:
Ако те сватив убаво ти го нема CD-Romот во My Computer. Тогаш иди со десен клик на My Computer-Hardware-Device Manager. Види под DVD/CD-ROM Drives, дали ти стои драјвот со извични или икс. Ако го има избриши го, стисни refresh и би требало сам да се инсталира одпоново. Ако го нема тогаш во зависност од тоа на кој IDE канал ти беше приклучен ќе отидеш во IDE ATA/ATAPI Controllers, ќе го избришеш тој и ќе му дадеш refresh и би требало се да ти се врати во нормала. Може евентуално да ти се деси да ти побара драјвери така да спреми си ги.
Може и онеспособен да и е драјвот и затоа да не го прикажува во My Computer.

Пеперутке провери таму кај што објасни Круша дали во "Properties" на драјвот е одбрано "Use this device (enable)".

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
krusha03 напиша:
Имаш повеќе програми за оваа работа само поради правилата на овој форум неможам да ти ставам тука линк. Ќе си побараш на форум да речеме WinAVI или WinMPG Converter.
prati mi link na PP ali baram besplatna programa :)
inaku ova mi se cini kao najdobro http://www.eo-video.com/

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
vardarce напиша:

Пеперутке провери таму кај што објасни Круша дали во "Properties" на драјвот е одбрано "Use this device (enable)".

да исто како на сликата.така треба да стои или?..ах...помагајте што е проблемот..ми го нема во My Computer....

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Е вака сеа:2 работи
1.Си купив нов маус.Безжичен Gembird.Незнам кој модел е ама ќе ви пишам шо ми пише на упатството:MUSWC Wireless optical mouse.Тоа е маус со онаква станица за пунење.Проблемот е во тоа што не ми функционира.Незнам шо е работата.Ми свети црвено одоздола,има 2 диодички на станицата:1 за коа ке се напуни да си знаеш.а другот дали е конектиран.Го напунив до крај,тоа дека ми е конектиран ми свети,ги инсталирав драјверите шо си идеа со него со цд.Стварно незнам шо да праам.Ај викам да не не фаќа убо,па од блиску да пробам,а ова нејќе да чуе.Шо може да е проблемот.
2.Си земав монитор-Belinea CRT 17" flatscreen.Од ознаки на него пишуе само WS EX 029,е сеа проблемот е шо некако не ми е ко шо треба.Многу ми е бледа сликата и слично.На колку херци треба да го стаам да ми работи?
А чисто за информација,сигурно квалитот на сликата не е до графичката пошто иам ATI Radeon 9600 pro.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
}I{BuTtErFlY напиша:
да исто како на сликата.така треба да стои или?..ах...помагајте што е проблемот..ми го нема во My Computer....
Проба ли тоа што ти кажав или не? Ако проба каде заглави? Тоа што вардарче ти пишал треба да стои на enable
436053 напиша:
Е вака сеа:2 работи
За првата работа незнам баш што да ти кажам зашто немам многу искуство со таков проблем, мојот маус си работеше од прва, па затоа ќе ти речам само пробај го на друг компјутер да видиш како ќе ти работи. За мониторот треба да ти биде на минимум 85Hz, а ако ти подржува 100Hz или 120Hz стави го и на нив, колку повеќе толку подобро. А за сликата си имаш местење на контраст, осветленост, боите итн. па намести си ја како што сакаш. Со мојата стара графичка GF2 ми дојде еден програм го заборавив како се вика што ти кажува како да си го наместиш мониторот. На пример имаш слика и ти вика намести осветленост да не се гледа последната фигура, а првата да биде јасна. Намести гама за тој ред да се гледа едвај, а другиот да се гледа добро итн. А графичката нема врска ако ти е 9600PRO може да е поебана нешто и да ти се пореметува сликата. Јас имам 9800Pro, кога ја купив сама од себе мислам бидејки заборавив да ја намалам волтажата на AGP Портот ми цркна и почна да ми дава црвени линии и артифакти на екранот. Само што во твојов случај не веривам дека е проблемот во неа.
schtranga напиша:
prati mi link na PP ali baram besplatna programa :)
inaku ova mi se cini kao najdobro http://www.eo-video.com/
Побесплатно од тоа линкот што ти го пратив, здравје :icon_bigg
vardarce напиша:
Ако стои со икс тогаш е онеспособен:icon_lol: , али пак вака нега го тргне и нека го инсталира одпоново

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
Savage790 напиша:
Пробај да го најдеш твојот маус на оваа страна па после ќе му ја мислиме како да го проработиме!

http://www.gmb.nl/main.asp?mode=subgroup&N=86

MUSWC
MUSWC 10 buttons wireless optical mouse USB

Optical wireless radio-frequency mouse
The most advanced optical technology 10 buttons mouse
Enhanced precision with optical sensor
Reliable radio technology ensures constant control of the cursor regardless of any disturbances from other radio sources
Radio frequency 27MHz (1 channel)
Hardware resolution up to 800dpi
10 programmable by user buttons
Easy scrolling under Windows 98, 2000 and XP

Details:
- Q'ty in crtn pcs: 20
- Crtn volume CUM: 0.1
- Crtn weight kgs: 8
- Country of origin: China

е овој е маусот.:vozbud: :vozbud:

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Нема ли reset дугме одоздола маусот. јас имам wireless mouse и тастатура и и на двете има ресет дугме у случај да изгубат конекција со станицата.

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68
има ресет дугме на станицата, а не на маусот.И у упатството пишува дека за да бидеш сигурен дека маусот е поврзан стисни го дугмето,откако ке го стиснеш сијаличката почнува полека да свети,кога ќе го фати сигналот се убрзува и на крај останува да свети ако е конектиран.И тоа ми го праи се најнормално,али пак не функционира.

Kajgana Shop

На врв Bottom