Помош околу Counter-Strike (општо)

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
Откако го сменив пакетот на One и ставив појак интернет овој проблем ми се појави со cs и стално вака играм... на некои сервери кога влегувам и ме банираат пошто тука рејтови не ми помагаат, кога имав послаб интернет и тоа сателитски од они првите на он.нет све беше ок, го сменив интернетот и тоа со многу правење филмови дома да го смениме со радост дека ке биде подобро отидов на многу полошо..Дури купив и нов компјутер мислејки дека е до компјутерот истиот проблем се јавуваше. Ако има некој било каков совет/знаење да ми даде како можам да го поправам ова полудувам дома пошто вака не се игра никако. Еве видео со проблемот пошто вака тешко можам на некој преку пишување да објаснам http://www.youtube.com/watch?v=d3XzBEkxOBs и се надевам дека некој ке ми помогне :) Благодарам однапред !
99.0/100.0 FPS so 60MS шо е проблемот, и кај мене беше исто ама не играм CS веќе 1 година.
ако веќе спомнуваш рејтови пробај со rates 20000 , cl_updaterate 101 барем јас со овие немаф проблеми , смени netgraph 3 и клај слика да видиме шо вика графикот

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
не друже глеај значи на ms 50/60 оди и секундарно ми се качува 300/400 со што во тој момент кога јас играм се укочувам дел од секундата, доволно за да ме убијат..

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
не друже глеај значи на ms 50/60 оди и секундарно ми се качува 300/400 со што во тој момент кога јас играм се укочувам дел од секундата, доволно за да ме убијат..
шо пакет имаш на ONE, дане имаш клаено од онај шо е неограничен демек(400гб) со демек 8мега(а то 5 едвај оди) download со 0.65 мега upload?
за утеха да ти е јас дота2 играм и секогаш ко ќе почнам да играм интернетот сам се дисконектира, па абер нема едно 5-6 минути да се конектира, се иам јавено едно 15 пати во тој контакт центарот за дефекти и секој пат истото „работиме на случајот“, некни ми рекоја налог ќе пуштеле за нова опрема (модем ова она) ама сеуште нема ништо... SRY за офтопикот

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
Да друже тој го имам и е катастрофа.. стално паѓа и морам да влегувам во рутерот па да се конектирувам повторно.. Ама да му се сневиди ако е до интернетот ваљда не го имаме само ја и ти во македонија па да се појавува овој проблем пошто до сеа многу луѓе иам прашано и никаков одговор да добиам..

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Да друже тој го имам и е катастрофа.. стално паѓа и морам да влегувам во рутерот па да се конектирувам повторно.. Ама да му се сневиди ако е до интернетот ваљда не го имаме само ја и ти во македонија па да се појавува овој проблем пошто до сеа многу луѓе иам прашано и никаков одговор да добиам..
До нетот ти е не е до играта или до компјутерот .. Пробај на други сервери влези да видиш дали и таму ти е така ?
БТВ барај сервери што се премиум не лајт .. тие со лајт кажуваат демек 20-30 мс ќе има а испаѓа да има од 70 па нагоре .. кај премиум со гаранција повеќе од 30 нема да ти крене !

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
значи нз дали го видовте видеото.. не е до серверите сум пробал на секакви... значи влегувам на сервер и едно 10сек. мс ми е да кажеме 30 и одеднаш ми се качува 200 мс и пак паѓа на 30, значи тоа е дел од секундата во кој јас се закочувам, погледни го убаво видеото и орјентирај се по зелената линија ке видиш како наеднаш се пресекува.. Колку пати ми се има случено да чекам некој на нишан и во тој момент тоа ке ми се случи и не ни видувам кога сум убијен.. :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
значи нз дали го видовте видеото.. не е до серверите сум пробал на секакви... значи влегувам на сервер и едно 10сек. мс ми е да кажеме 30 и одеднаш ми се качува 200 мс и пак паѓа на 30, значи тоа е дел од секундата во кој јас се закочувам, погледни го убаво видеото и орјентирај се по зелената линија ке видиш како наеднаш се пресекува.. Колку пати ми се има случено да чекам некој на нишан и во тој момент тоа ке ми се случи и не ни видувам кога сум убијен.. :)
Која верзија на кантер ја имаш ?Спушти ја доколку ја немаш p48 (протокол48) и пробај на неа како ќе биде .

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
Која верзија на кантер ја имаш ?Спушти ја доколку ја немаш p48 (протокол48) и пробај на неа како ќе биде .
Таа ја имам..А може ли да има врска тоа што интернетот ми е телефонски и мие поврзан со модем па од модемот во рутер со што се дели на 2 компјутери (сакам да кажам дали е до модемот пошто сум пробал дирекно од модемот на едниот компјутер да се поврзам исто беше,а купив и нов рутер и повторно беше исто) ? Значи ако имал некој сличен проблем нека ми помогне ако може пошто скоро се пробав и никако да поправам на крај краева и ке земам ке откажам веке од cs :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Таа ја имам..А може ли да има врска тоа што интернетот ми е телефонски и мие поврзан со модем па од модемот во рутер со што се дели на 2 компјутери (сакам да кажам дали е до модемот пошто сум пробал дирекно од модемот на едниот компјутер да се поврзам исто беше,а купив и нов рутер и повторно беше исто) ? Значи ако имал некој сличен проблем нека ми помогне ако може пошто скоро се пробав и никако да поправам на крај краева и ке земам ке откажам веке од cs :D
100% е до интернетот или дека е срање или до поврзаното ама мене ми гледа како првото да е :) прашај види во темата за ОНЕ интернет побарај ја како е кај другите не знам да ти кажам јас за тој нет имам од т-хоум и немам проблем јас на премиум серверите единствено ми крева до 70мс на лајт серверите што се со локација Германија и подалеку ... имавме лајт сервер со локација во Бугарија и најмногу креваше 25мс .. значи 100% е до интернетот .:D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
и мојот е од ОНЕ,слично е како што кажуваш.........е сега немам графичка картичка,ама тоа што пробаш да го објасниш ми се случува и мене - ваљда е до нетот....само јас играм кантер од разонода,не мислам да бидам ПРО

Член од
2 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
15
и мојот е од ОНЕ,слично е како што кажуваш.........е сега немам графичка картичка,ама тоа што пробаш да го објасниш ми се случува и мене - ваљда е до нетот....само јас играм кантер од разонода,не мислам да бидам ПРО
Пред некој ден беше ОК и така може во месецот да се случи 2/3 дена да не ми праи така, се утепувам од играње не искачам од дома.. Ваљда е до нетот.. Фала многу

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
decki mala pomos,ako moze ;) od skoro igram cs i ne sum bas naj naj so rabotive pa me zanima dali stvarno Steamer igraci nemozat da ukljucat cit ili ???

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
decki mala pomos,ako moze ;) od skoro igram cs i ne sum bas naj naj so rabotive pa me zanima dali stvarno Steamer igraci nemozat da ukljucat cit ili ???
хехехехе добро прашање...зависит сега ако знајш како и мојш, ама требит малце појке да знајш за то ,иначе ке ти казам немој да играш со то зш никогаш немат да научиш да играш и стално ке си баниран.

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
хехехехе добро прашање...зависит сега ако знајш како и мојш, ама требит малце појке да знајш за то ,иначе ке ти казам немој да играш со то зш никогаш немат да научиш да играш и стално ке си баниран.
:D ne mi e za mene nego uste nespremen mi dadoja admin na eden jak server i gleam sea nekoj kopilj od vietnam so sum go ban,mi tvrdi demek nemoguce da ukljuci cit posto bil steamer ;)

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
:D ne mi e za mene nego uste nespremen mi dadoja admin na eden jak server i gleam sea nekoj kopilj od vietnam so sum go ban,mi tvrdi demek nemoguce da ukljuci cit posto bil steamer ;)
не steamer, туку играл демек од steam, вака сеа кратко објаснување: во конзола пишиш amx_who и излегва листа од сите играчи на средина има напишано за секој играч пример STEAM_0:0:12345678 т.е. ако има 8 или 7 бројки тој е стим играч, се друго шо е со поќе бројки е пиратска лига и тие се секогаш сумливи. имаш време ќе се научиш и ќе ти велеф добро тој серверот нема adminspectator? (ко ќе си спектатор или ко ќе си умрен да гледаш кој играч каде мери)
дај пиши IP тука да го ѕирнам серверот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom