Имаш цела тема за ова.Ќе може ли малку помош, ако некој знае веб страна за симнување на електронски книги, по можност на македонски, ама нема да е проблем и ако е на англиски?
Фала, касно видов
Во Тетово да, а чим во Тетово тогаш би требало и у Скопје. За конкретната книга не знам.Дали во градските библиотеки се изнејмуваат книги на англиски јазик? Се работи за книгата New York - Meyer Berger
значи има и во Битола фала на одговоротВо Тетово да, а чим во Тетово тогаш би требало и у Скопје. За конкретната книга не знам.
http://csj.com.mk/ај ако знае нбекој да ми каже кое школо за странски јазици во ск е најдобро а најмногу ме интересира курс по италијански каде има најдобри професори исто и цени ме интересираат?
Ќе ти пратам во поракаЗдраво дечки, ми треба некоја мала приказна да е на дијалект.
Да биде половина и може повеќе од една мала тетратка.
Таква, како што ѓи раскажуваат бабите и дедовците.
Ако знаете, кажувајте. Итно е.
Поздрав!
Нема потреба веќе, најдов. )Ќе ти пратам во порака
Или подобро дај ми маил,имам мала презентација со сите особености на дијалектот во PowerPoint.
Содржина од “Канцониер“ во секој случај не може да има, бидејќи тоа е збирка поезија. А ако бараш анализа на некои сонети или слично, можам да најдам некој линк или слично и да ти ги пуштам по ПП.дали некој може да даде линк или нешто сл. со кратка содржина на ,,Канционер'' од Ф.Петрарка