Помош! - ми треба одредено дело/проект...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Помош

Незнаев кај да ја отворам темава.. Сепак дали има некој што ја има прочитано книгата Дон Кихот? Ја обработуваме сега во школо, а јас незнам ни за што уствари се работи.. Спомна нешто професорката дека влегол во умоболни филмови на рицер типот ама ништо повеќе незнам.. Имал повеќе подвизи и се.. Но може ли малце поопширно објаснување од ова јас што го разбрав?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ај ја ќе ти објаснам

Прво ќе ја отвориш книгата и второ ќе почнеш да ја читаш:wink: веруј ми ако нешто на човек треба да му се објасне тоа може само самиот да го направи НАЈДОБРО.....забавна книга е, едноставно твој фазон за дечкото не кажуваат на какви дроги бил. Па простудирај го

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Лошото е што ја немам книгата, а и ме мрзи да ја барам иначе радо би ја простудирала не се секирај ти :smir:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Дефинитивно излишно е да се објаснува содржината на оваа книга, како и на секоја друга. Треба да се доживее.
Ама да не мрчам, еве ти линк од српска википедија и можеш да прочиташ малку повеќе.

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Ехе, два тома ( или четири беа? ) книга објаснета во еден пасус?:uvo: Камо да беше толку лесно.Инаку нема никакви дроги освен целта на Сервантес да го исмее витешкиот роман. Ама тоа е веќе друго прашање. :)

Ништо не правиш без прочитано. :helou:

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Ова е интересна книга...ама досадна во почетокот исто како Ана Каренина( до 10 глава се обајаснуват и објаснуват)....ако и на тебе ти е досадно во почетокот.....држи се ке ти стане интересно покасно...еј на Санчо ако не се насмееш.....аа да да ти помогнам...има филм ако не успееш книгата да ја најдеш....еее поубаво е книгата да ја прочиташ...јас мислев летото двапати да ја читам ...ама се време не си најдов....па ова диско, па плажи.....

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Хммм незнаев каде да го поставам прашањево па се надевам тука би му било местото :) Дали некој може да ми каже каде и дали може негде во Скопјево да ја најдам кингата "I am Legend" од Richard Matheson.Зошто ја ја иам само на електронска верзија.Ако имате некој предлог(само да не биде у стилот нарачај ја преку интернет)за во која книжара или воопшто каде би ја имало пишете по пп или на темава ако не е проблем.

Член од
23 ноември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
Малиот принц

Дали можете да ми кажете некој линк или нешто лично од Вас,нешто како кратка содржина на Малиот Принц :smir:

:pipi: Однапред Ви благодарам :pipi:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.143
Поени од реакции
11.778
"Малиот Принц" е една прекрасна книга, мора да ја прочиташ! Немој да ја препишуваш, изгледа ти е за лектира, земи прочитај ја, малечка е, а многу интересна, нема да зажалиш!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Е сега вака. Темите за писмена работа ни се во врска со "Хамлет" и со "Дон Кихот". Мене повеќе проблем ми прави Хамлет иако ја имам прочитано...ама то шо не ме бива да пишувам убаво на писмена ми е поголем проблем. Е сега темите за Хамлет се:
-"Сомнежот и неодлучноста како производ на човековата мисла"
-"Хамлет-трагедија за изместените човекови вредности"

А за Дон Кихот се:
-"Хуманистичката димензија на Дон Кихот"
-"Слободата и правдата како патеводители на мудриот безумен Дон Кихот"

Каква била помош би била добредојдена за двете теми.
Ми треба некој концепт по киој може да напишам нешто суштинско за овие дела.

Благодарам однапред:smir:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
43
Поени од реакции
1
Pomos mi treba nesto za polozbata na ceska po raspadot na komunizmot.
Politicki uslovi samo toa mi treba

Член од
27 октомври 2007
Мислења
10
Поени од реакции
1
Me again :icon_roll Pismena rabota makedonski.Nemam inspiracija.Pomos za pocetokot,ponatamu mozam da prodolzam. :smir:
Temi:
-Den od zivotot koga sum bila zadovolna/nezadovolna od samata sebe

-Hrabrosta,cesnosta i pozrtvuvanosta se vrvni vrednosti na eden covek
ke ima i treta tema ama uste ne ja znam.nekam da mi pisite sostavi,ne prifakam :) sakam samo da mi pomognite,hint ili inspiracija za pocetok.
Fala odnapred:smir:
Pozz:helou:
P.s za prvata tema veke imam nesto napisano,imam ideja.za vtorata sega :)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Me again :icon_roll Pismena rabota makedonski.Nemam inspiracija.Pomos za pocetokot,ponatamu mozam da prodolzam. :smir:
Temi:
-Den od zivotot koga sum bila zadovolna/nezadovolna od samata sebe

-Hrabrosta,cesnosta i pozrtvuvanosta se vrvni vrednosti na eden covek
ke ima i treta tema ama uste ne ja znam.nekam da mi pisite sostavi,ne prifakam :) sakam samo da mi pomognite,hint ili inspiracija za pocetok.
Fala odnapred:smir:
Pozz:helou:
P.s za prvata tema veke imam nesto napisano,imam ideja.za vtorata sega :)

Аахахаххахахахаааааааа! :pos2:
Прва година си?

Значи колку не еволуират тие професорите и таа глупата програма,то чудо едно. Истите теми сите генерации. Ц,ц,ц...:tapp:

Втората тема веројатно треба да ја поврзиш со Шагринска кожа од Балзак? Така нешто беше мислам.

Не ми текнува точно што имав јас пишувано на таа тема, меѓутоа потруди се да се фокусираш на она „вложениот труд се исплати’’.
Спомни како за да се стигни до определената цел, потребна е храброст, издржливост, инспирација и ентузијазам и сл.

Друго спомни, односно поврзи го со главниот лик од Шагринска кожа како тој го пронаоѓа својот талисман( кожата) и како е заслепен од нејзината моќ, и на крајот дојди до заклучок дека всушност кожата не била онаа која била заслужна за неговите напредоци, туку самиот тој, со неговото несвесно вложување на самиот себе што дури го довело и до смрт.

Ете нешто навистина што може да ти послужи.
Цитат од Herbert J. Hunt:

„Ќе ти откријам со неколку зборови, една од најголемите мистерии на човечкиот живот. Човекот се истоштува себеси на два начини, инстинктивно извршени, кои ги пресушуваат изворите на неговото постоење. Два збора ги искажуваат сите форми што овие две причинители на смрт превземат: желбата и моќта.
Помеѓу овие два изрази на човековото дејство, постои друга формула на која мудрите луѓе се повикуваат и ним им ја должам својата среќа и долгиот живот. - Исполнувањето на желбата не троши, исполнувањето на моќта не уништува, но потрагата по знаење ја остава нашата исцрпена конституција во состојба на обновлива смиреност. Па желбата или волјата е мртва во мене, убиена сама по себе.

:smir:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Mи требаат два есеи на англиски јазик
1.My three wishes
2.If i could change the world, i would do the following

Ако има некој готов состав или материјал нека ми прати пп.
Фала однапред.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Mи требаат два есеи на англиски јазик
1.My three wishes
2.If i could change the world, i would do the following

Ако има некој готов состав или материјал нека ми прати пп.
Фала однапред.
Не нудиме готови состави, нудиме само идеи и помош. За готови состави ќе треба да платиш... договарање за плаќање ако некој ти се понуди, на пп.

Не цениме готовани... фала одназад...

Kajgana Shop

На врв Bottom