KeleS
insolitus res
- Член од
- 22 јануари 2008
- Мислења
- 734
- Поени од реакции
- 57
Делл -от Во секој случај .. ПОсилна е графичката ( од искуство ) Посилен е и процесорот ... иначе се друго гледам е исто .Од овие два кој е подобар
Делл -от Во секој случај .. ПОсилна е графичката ( од искуство ) Посилен е и процесорот ... иначе се друго гледам е исто .Од овие два кој е подобар
Јас би идел на Dell, подобар процесор, подобра графичка и според мене подобри се Dell на квалитет од HP.Од овие два кој е подобар
За се што кажа, во конкретниов случај, се согласувам. Освем со ова.и според мене подобри се Dell на квалитет од HP.
Не знам за сега какви се ама знам за лаптопови Dell што се постари и што немаат никакви проблеми. Јас имам HP Pavillion лаптоп и не сум баш најзадоволен од квалитетот, батеријата за кратко време ми рикна, мониторот веќе едно 8 месеци ми прави проблеми (жичката што носи светлина до мониторот е изгледа прецвикана и треба да го отварам и затворам лаптопот додека не добијам слика) и приметив од пред некој ден дека CD не ми реагира баш ама немав време да видам дали е софтверска грешка или хардверска. Лаптопот ми е стар не цели 2 години и сите викаат дека америчките HP се супер, епа ако е ова супер тогаш европските не можам ни да замислам какви се во однос на квалитет...За се што кажа, во конкретниов случај, се согласувам. Освем со ова.
Во последно време, Dell машините (и лаптоп и дектоп) што ја имаа таа несреќа да ми паднат во рака (не буквално паднат ) се ужас од аспект на квалитет. Почни со избор на материјали, заврши со квалитет на хардверските компоненти. Многу под стандардот што би го очекувал од име како Dell.
Duna комјутери не се?Чисто само вака да прашам, има ли некој претставник/ци за Apple овде кај нас во Македонија? Пошто досега не сум видел. И ако знаете некој ако имаат веб страна дајте ми линк право. Благодарам :smir::helou:
www.izak.com.mkЧисто само вака да прашам, има ли некој претставник/ци за Apple овде кај нас во Македонија? Пошто досега не сум видел. И ако знаете некој ако имаат веб страна дајте ми линк право. Благодарам :smir::helou:
Овие две не си одат во комбинација некако.:smir:neintegrirana graficka karticka i do 30000 den.
Реално гледано ... Можиш да најдиш подобро за истите пари ... Како бренд се добри , имамт многу добар сервис али имат цена со 20% повисока од други производители за иста конфигурациа ... Ова колку шо го гледам е некаде ко 36 - 37 000 ... За тие пари можиш да земиш нешто со по солидна графичка бар .Разгледувам еден лап топ Тошиба,па сакам да ве прашам за квалитетот,издржливоста на Тошиба како бренд???Еве овој модел го разгледувам
Toshiba Satellite L300-2CF
Карактеристики:
- Процесор: Intel Pentium Dual-Core T4300 (2.10GHz 1MB 800MHz)
- Меморија: 4GB DDR2 (2+2GB) DDR2 S.M.A.R.T. (800MHz)
- Тврд диск: 400GB HDD (5400rpm)
- Монитор: 15.4" WXGA CSV HB 1.280 x 800
- Оптички уред: DVD Super Multi (Double Layer) drive
- Графичка картичка: Intel GМА 4500М(up to1.340MB with 3GB system memory)
- Порта: Wireless LAN, WiFi: Atheros 11 b/g (13ch) XB63L
- 3 x USB 2.0
- 0.3MP VGA WebCamera w/o auto macro (w/Mic)
- Батерија: Lithium-ion, со траење до 150 минути
- Без Оперативен систем
- Димензии: 362x267x33,0/33,7 мм
- Тежина: 2,49 кг.
- 2 години гаранција
- Додаток: ташна
-Ако некој е сопственик на ова,или на друг Тошиба,нека пише негови импресии,критики и тн...Фала однапред:smir:
Ептен се добри, само што скоро пола цена плаќаш за “јаболчето“.Користам Дел на работа и Тошиба дома и сакам да се освежам со Мекбук.
Имал некој претходно искуство со Ејпл лаптоп?
Моментално ти пишувам од MacBook Pro. Искуството е неспоредливо со било која друга машина. Квалитет на материјали, избор на хардвер, батеријата па да не ти ја спомнувам. За софтверот... ма ич не ти праам муабет. Срам ми е да го споредувам OSX со Win.Имал некој претходно искуство со Ејпл лаптоп?
Плаќаш за јаболчето, тоа е факт. Али немој да се лажеш дека ја плаќаш пола цена за тоа. Чисто провери, на пример, колку кошта HP EliteBook со слични перформанси како некое Јабуче. Ќе видиш дека цената не е толку различна.Ептен се добри, само што скоро пола цена плаќаш за “јаболчето“.