- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
C>C++>Java>all the rest
HTML>PHP>all the rest
HTML>PHP>all the rest
Најпрвин, HTML нема никаква врска со WEB програмирање... т.е. HTML не е програмски јазик, е сега за распоредот на изучување на програмските јазици, гледајки според образовните институции, најпрвин изучуваат десктоп апликации па потоа WEB апликации (Pascal > C/C++ > Java > ASP.NET или PHP) само не сум 100% најсигурен дали е баш вака како што наведов.Јас сакам да почнам со веб програмирање(имам некои основи во ХТМЛ) па со што да почнам..Но прво ке изучам Паскал па после Веб програмирање и после ц,ц++ и други софтверски програмски јазици..Дали е добро така..И ако сакате кажете ми како по ред да учам Веб програмирање(од наједноставното кон посложеното)
Избери си Pascal, језда Pascal е малце потежок од Basic, али ништо страшно. Исто така доколку би го научил Pascal би имал повеќе предност кога ќе дојдат на ред потешките јазици од типот на C++ и Java. Исто така Basic е во фаза на изумирање, се поретко и поретко се користи, а доколку би знаел Pascal многу лесно би можел да се снајдеш со Basic-от ако некогаш ти затреба.Ние во школо почнуваме да работиме програмирање, али треба секој од нас да избере дали сака Pascal или Basic...шо е подобро?
Денес кај нас се бараат пред се или Јава или .Net програмери така да учи нешто од овие две бидејќи колку подобро ги знаеш толку полесно ќе се снајдеш понатаму.
C++ и VB ?spored mene
C++ i Visual Basic
:helou:
.NET platfomata ti e najlesna platforma i naj user frendly. Затоа и е толку популарна.Да тие се бараат најмногу ама неможиш одма на нив да одиш значи ти требаат основи, ако сакаш убаво да го совладаш се почнува со паскал да ја сфатиш логиката и одиш потоа на c или c++ и дури потоа учиш јава .net , PHP , SQL итн.