Знам за тоа, го симнав уште тогаш само муабетот ми беше дека не ми текнува како се викаше таа програмата за која зборев во претходните постови.:kesa::kesa: нели ти го дадов речникот ?
Еве го речникот : [избришано од Princ: кракови и такви заебанции на форумов НЕ. Последна опомена]
Преведува повеќе реченици *текстови* Само колку е точно незнам (ама помага важно)
За да го инсталираш ... отвори го CDcheck.exe ... При инсталацијата ќе ти побара лозинка(лозинката е : lozinka1234)
(после инсталацијата копири го кракот и пастири го кај што ти е инсталиран)
Аплодирано од мене
:kesa::kesa: нели ти го дадов речникот ?
Еве го речникот : [избришано од Princ: кракови и такви заебанции на форумов НЕ. Последна опомена]
Преведува повеќе реченици *текстови* Само колку е точно незнам (ама помага важно)
За да го инсталираш ... отвори го CDcheck.exe ... При инсталацијата ќе ти побара лозинка(лозинката е : lozinka1234)
(после инсталацијата копири го кракот и пастири го кај што ти е инсталиран)
Аплодирано од мене
Баш сега за истото прашање пишав и во тема "Барам програма". Има таков програм, само тој програм се плаќа, незнам баш како се викаше и од каде можеш да го најдеш (јас не сум го користел, еден другар го имаше). Исто така да знаеш дека таквите преводи на цели текстови се многу смешни (сепак тоа е Software, не е човек)
Едит: Хмм... не сум баш најсигурен дека со програмата што ја зборев дека можеш од Македонски на Ангслики цел текст да преведеш, а за да преведеш цел текст од Англиски на Македонски можеш.
Кажи ми како се вика програмата што преведува цел текст од Англиски на МАкедонски хитно ми треба.позз
こんにちはКАЈ МОЖАМ ДА НАЈДАМ ПРЕВЕДУВАЧ НА ЦЕЛ ТЕКСТ ОД АНГЛИСКИ НА МАКЕДОНСКИ ?? плссс тел ми што побрзо поззз фалаа:helou:
Дај прати на мене:helou:Јас го имам тој програм. Кој сака нека пише ПП.
Значи вака... AVI форматот ти е всушност DivX, што значи форматирање на филмовите нема да ти требаЗдраво на сите членови на ово прекрасен форум и најпопуларен во Македонија и пошироко.
Барам програма што ќе може да го направи следно (без разлика ако се повеќе):
Имам повеќе филмови во пц-во е сега сакам да ги ставам на цд(двд) и да ги гледам на двд.Двд подржува следниве формати:CVD;DVD;DVD±R;DVD±RW;DivX; ;MPEG4;SVCD;VCDФилмовите се ави формат.Тука ми треба програма што ќе може да конвертира од горе наведените формати за да може да се гледа на двд.Секако со добра слика.
Следно што ми треба е програма што ќе можам да направам мени,да бирам кој сакам филм да го пуштам,и да можам во позадина да ставам слика јас која сакам односно од двата филмови.
Исто така програма што ќе можам да ставам македонски превод,српски и хрватски.
Го користев ConvertxTOdvd 4,но во последно време почна да ме зафркава (првиот филм го конвертираше кога ќе дојдеше за вториот ерор правеше) абе 100тина верзија симнав од него со кракови со сериски броеви и пак истото.
Доколку знаете некоја програма постирај те,,и напишете што функции има од горе наведените .Многу ќе ви бидам благодарен,бидејќи останав така наречено (ни ваму ни таму)филмовите чекаат за на цд,Компјутерот малце зеза,сигурно знаете како е.. кога нештото ќе откажи кога најмногу ви треба.
Значи секако дека на еден филм еден превод,само да може да ги подржи овие јазици.Значи вака... AVI форматот ти е всушност DivX, што значи форматирање на филмовите нема да ти треба
За местење позадина, пробај ја оваа програма: RZ DVD Creator
А за DivX формат 3 преводи неможеш да ставиш (ќе мора рачно да селектираш кој превод го сакаш ~ а оној превод кој ќе ти биде со исто име како филмот, dvd-то само ќе го повлече/искористи во моментот кога ќе го започнеш филмот) (сите овие работи можеш исто така да ги направиш и со corel dvd)
Па тоа софтверов што ти го препорачав сум го користел пред 3-4 години и доста е добар. Сега со новите верзии како е што е не знам но не е аматерски софтвер.Значи секако дека на еден филм еден превод,само да може да ги подржи овие јазици.
За тоа го знам како што е филмот така и преводот ..
Corel DVD MovieFactory™ 7 со оваа програма ??
Ама ова е тријал