Помош: Барам софтвер

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Кажи ми како се вика програмата што преведува цел текст од Англиски на МАкедонски хитно ми треба.позз
Уфф... ич не ми текнува. :S

Иначе тука имаш речник за доколку сакаш збор по збор да преведуваш.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Уфф... ич не ми текнува. :S

Иначе тука имаш речник за доколку сакаш збор по збор да преведуваш.

:kesa::kesa: нели ти го дадов речникот ?

Еве го речникот : [избришано од Princ: кракови и такви заебанции на форумов НЕ. Последна опомена]
Преведува повеќе реченици *текстови* Само колку е точно незнам (ама помага важно)
За да го инсталираш ... отвори го CDcheck.exe ... При инсталацијата ќе ти побара лозинка(лозинката е : lozinka1234)
(после инсталацијата копири го кракот и пастири го кај што ти е инсталиран)

Аплодирано од мене :pipi:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221

Еве го речникот : [избришано од Princ: кракови и такви заебанции на форумов НЕ. Последна опомена]
Преведува повеќе реченици *текстови* Само колку е точно незнам (ама помага важно)
За да го инсталираш ... отвори го CDcheck.exe ... При инсталацијата ќе ти побара лозинка(лозинката е : lozinka1234)

Знам за тоа, го симнав уште тогаш :) само муабетот ми беше дека не ми текнува како се викаше таа програмата за која зборев во претходните постови. :)

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1

фала ама бара корисник и лозинка треба е-маил да пратиш јас пратив ама уште нема одговор

Член од
4 мај 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
луѓеееееееееееееееееееее

МИ ТРЕБА ПРЕВОД ОД АНГЛИСКИ НА МАКЕДОНСКИИ ?????
КАДЕ ДА НАЈДАММ ПЛСС ХЕЛП =\
FALAAA
SHTO POBRZOOO! POZZZZ:helou:

Баш сега за истото прашање пишав и во тема "Барам програма". Има таков програм, само тој програм се плаќа, незнам баш како се викаше и од каде можеш да го најдеш (јас не сум го користел, еден другар го имаше). Исто така да знаеш дека таквите преводи на цели текстови се многу смешни (сепак тоа е Software, не е човек) :)

Едит: Хмм... не сум баш најсигурен дека со програмата што ја зборев дека можеш од Македонски на Ангслики цел текст да преведеш, а за да преведеш цел текст од Англиски на Македонски можеш.

КАЈ МОЖАМ ДА НАЈДАМ ПРЕВЕДУВАЧ НА ЦЕЛ ТЕКСТ ОД АНГЛИСКИ НА МАКЕДОНСКИ ?? плссс тел ми што побрзо поззз фалаа:helou:

Кажи ми како се вика програмата што преведува цел текст од Англиски на МАкедонски хитно ми треба.позз

и мене ми треба хитноооооооооо :) плссс фала поззз:helou:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
КАЈ МОЖАМ ДА НАЈДАМ ПРЕВЕДУВАЧ НА ЦЕЛ ТЕКСТ ОД АНГЛИСКИ НА МАКЕДОНСКИ ?? плссс тел ми што побрзо поззз фалаа:helou:
こんにちは

http://translate.google.com/translate_t#en|ja|Hello

Тука можеш да преведуваш во повеќе јазици, само штета што нема Македонски :S, ама имаш српски и хрватски... ваљда би ти завршило работа, само имај у предвид дека преводот е со катастрофална и смешна граматика :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
ај ако може а1 теам и на мене програмот преку пп.фала

Член од
3 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
ke moze li da mi prati nekoj koja ima programa za prevod na text od angliski na makedonski

Член од
12 јули 2011
Мислења
15
Поени од реакции
5
Здраво на сите членови на ово прекрасен форум и најпопуларен во Македонија и пошироко.
Барам програма што ќе може да го направи следно (без разлика ако се повеќе):

Имам повеќе филмови во пц-во е сега сакам да ги ставам на цд(двд) и да ги гледам на двд.Двд подржува следниве формати:CVD;DVD;DVD±R;DVD±RW;DivX; ;MPEG4;SVCD;VCDФилмовите се ави формат.Тука ми треба програма што ќе може да конвертира од горе наведените формати за да може да се гледа на двд.Секако со добра слика.
Следно што ми треба е програма што ќе можам да направам мени,да бирам кој сакам филм да го пуштам,и да можам во позадина да ставам слика јас која сакам односно од двата филмови.
Исто така програма што ќе можам да ставам македонски превод,српски и хрватски.

Го користев ConvertxTOdvd 4,но во последно време почна да ме зафркава (првиот филм го конвертираше кога ќе дојдеше за вториот ерор правеше) абе 100тина верзија симнав од него со кракови со сериски броеви и пак истото.

Доколку знаете некоја програма постирај те,,и напишете што функции има од горе наведените .Многу ќе ви бидам благодарен,бидејќи останав така наречено (ни ваму ни таму)филмовите чекаат за на цд,Компјутерот малце зеза,сигурно знаете како е.. кога нештото ќе откажи кога најмногу ви треба.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Здраво на сите членови на ово прекрасен форум и најпопуларен во Македонија и пошироко.
Барам програма што ќе може да го направи следно (без разлика ако се повеќе):

Имам повеќе филмови во пц-во е сега сакам да ги ставам на цд(двд) и да ги гледам на двд.Двд подржува следниве формати:CVD;DVD;DVD±R;DVD±RW;DivX; ;MPEG4;SVCD;VCDФилмовите се ави формат.Тука ми треба програма што ќе може да конвертира од горе наведените формати за да може да се гледа на двд.Секако со добра слика.
Следно што ми треба е програма што ќе можам да направам мени,да бирам кој сакам филм да го пуштам,и да можам во позадина да ставам слика јас која сакам односно од двата филмови.
Исто така програма што ќе можам да ставам македонски превод,српски и хрватски.

Го користев ConvertxTOdvd 4,но во последно време почна да ме зафркава (првиот филм го конвертираше кога ќе дојдеше за вториот ерор правеше) абе 100тина верзија симнав од него со кракови со сериски броеви и пак истото.

Доколку знаете некоја програма постирај те,,и напишете што функции има од горе наведените .Многу ќе ви бидам благодарен,бидејќи останав така наречено (ни ваму ни таму)филмовите чекаат за на цд,Компјутерот малце зеза,сигурно знаете како е.. кога нештото ќе откажи кога најмногу ви треба.
Значи вака... AVI форматот ти е всушност DivX, што значи форматирање на филмовите нема да ти треба

За местење позадина, пробај ја оваа програма: RZ DVD Creator

А за DivX формат 3 преводи неможеш да ставиш (ќе мора рачно да селектираш кој превод го сакаш ~ а оној превод кој ќе ти биде со исто име како филмот, dvd-то само ќе го повлече/искористи во моментот кога ќе го започнеш филмот) (сите овие работи можеш исто така да ги направиш и со corel dvd)

Член од
12 јули 2011
Мислења
15
Поени од реакции
5
Значи вака... AVI форматот ти е всушност DivX, што значи форматирање на филмовите нема да ти треба

За местење позадина, пробај ја оваа програма: RZ DVD Creator

А за DivX формат 3 преводи неможеш да ставиш (ќе мора рачно да селектираш кој превод го сакаш ~ а оној превод кој ќе ти биде со исто име како филмот, dvd-то само ќе го повлече/искористи во моментот кога ќе го започнеш филмот) (сите овие работи можеш исто така да ги направиш и со corel dvd)
Значи секако дека на еден филм еден превод,само да може да ги подржи овие јазици.
За тоа го знам како што е филмот така и преводот ..
Corel DVD MovieFactory™ 7 со оваа програма ??
Ама ова е тријал
:(

M

Mr.InF3ction

Гостин
Значи секако дека на еден филм еден превод,само да може да ги подржи овие јазици.
За тоа го знам како што е филмот така и преводот ..
Corel DVD MovieFactory™ 7 со оваа програма ??
Ама ова е тријал
:(
Па тоа софтверов што ти го препорачав сум го користел пред 3-4 години и доста е добар. Сега со новите верзии како е што е не знам но не е аматерски софтвер.
Ако не можеш да се снајдеш по торент страниве еве погледни ја листава и одбери било која од овие..нема да згрешиш.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Nikov ne go biva nekako so prashanjava :)

Moj sovet: Ako ti se za lichna upotreba t.e sakash da gi gledash ti.. ona so menito ne ti e potrebno, potrebno e samo da gi stavish vo edna papka filmot (.avi fajlot) i prevodot (preporachuvam .sub - na .srt nekoi pleeri pravat problem) i obavezno so isto ime (pr. ako filmot e film.avi i prevodot da bide film.sub)
E sea ako ti se za profit - ondak idi so menito. Imav edno programche ama ne sum go koristel dolgo vreme mozham da ti go pratam posle po PP.

Kajgana Shop

На врв Bottom