Како 300 ти е Immortals (2011)Ај кажете некој добар историски филм нешто како : Alexander the great, 300 , spartacus, gladiator,KingArthur....?
Ахам оке фала многу ке го спуштам Agora другите ги имам гледаноКако 300 ти е Immortals (2011)
Како другите повеќе или помалку: Troy (2004), Kingdom of Heaven (2005), Agora (2009)
http://www.imdb.com/title/tt0800320/?ref_=sr_1 Clash of the TitansТука уште Last of The Mohicans, The Patriot, Brave Heart... ако нешто од ова ти е пропуштено.
Време на чуда да не е, со Мики Манојловиќ. одамна сум го гледал па се сеќавам само на црквите, џипот и актеротБарам еден српски филм од комунистичко време.
Како мотив ја има Легендата за Големиот Инквизитор на Иван во „Браќа Карамазови“ (што ќе се случи ако дојде Исус во средниот век?). Истата приказна, само комунистичка. Го има мотивот на четиридневниот Лазар - воскреснување и масата која е манипулирана од комунистичката Револуција. А Лазар е учител на комунизмот кој ја претвора црквата во училница, ги обојува фреските, а тие повторно ќе излезат...
Името?![]()
Тој е, го најдов. Всушност бил по роман на Борислав Пекиќ.Време на чуда да не е, со Мики Манојловиќ. одамна сум го гледал па се сеќавам само на црквите, џипот и актерот
Mr 3000 (2004)Имаше еден филм во кој што безбол играч стигнува до 1000 хоумрани во кариерата и потоа се пензионира. Во меѓу време испаднало дека имало некоја грешка и тој наместо 1000 има 998 хоумрани. И после се враќа од пензионирање ама ја има изгубено формата.
Го знае некој филмот?![]()
Ваљда е тој. Фала
Click To ClaimНароде, случајно ми текна сега. Како мал гледав еден филм. Детенце ќе си најде или во домот негов ќе дојде како вонземјанче едно. Една чудна но слатка креација. Чинам дека вонземсково суштество се викаче Манчи, или Манчу или така нешто. И со детенцево следуваат некои авантури. Постар филм, би требало да е сниман крај на 80ти или 90ти некој период. Толку ми текнува.
Хаха која мизерна оценка