Помош: Барам еден филм!

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај кажете некој добар историски филм нешто како : Alexander the great, 300 , spartacus, gladiator,KingArthur....?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.766

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.766
Тука уште Last of The Mohicans, The Patriot, Brave Heart... ако нешто од ова ти е пропуштено.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Барам еден српски филм од комунистичко време.

Како мотив ја има Легендата за Големиот Инквизитор на Иван во „Браќа Карамазови“ (што ќе се случи ако дојде Исус во средниот век?). Истата приказна, само комунистичка. Го има мотивот на четиридневниот Лазар - воскреснување и масата која е манипулирана од комунистичката Револуција. А Лазар е учител на комунизмот кој ја претвора црквата во училница, ги обојува фреските, а тие повторно ќе излезат...

Името? :pipi:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Барам еден српски филм од комунистичко време.

Како мотив ја има Легендата за Големиот Инквизитор на Иван во „Браќа Карамазови“ (што ќе се случи ако дојде Исус во средниот век?). Истата приказна, само комунистичка. Го има мотивот на четиридневниот Лазар - воскреснување и масата која е манипулирана од комунистичката Револуција. А Лазар е учител на комунизмот кој ја претвора црквата во училница, ги обојува фреските, а тие повторно ќе излезат...

Името? :pipi:
Време на чуда да не е, со Мики Манојловиќ. одамна сум го гледал па се сеќавам само на црквите, џипот и актерот

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Имаше еден филм во кој што безбол играч стигнува до 1000 хоумрани во кариерата и потоа се пензионира. Во меѓу време испаднало дека имало некоја грешка и тој наместо 1000 има 998 хоумрани. И после се враќа од пензионирање ама ја има изгубено формата.
Го знае некој филмот? :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Народе, случајно ми текна сега. Како мал гледав еден филм. Детенце ќе си најде или во домот негов ќе дојде како вонземјанче едно. Една чудна но слатка креација. Чинам дека вонземсково суштество се викаче Манчи, или Манчу или така нешто. И со детенцево следуваат некои авантури. Постар филм, би требало да е сниман крај на 80ти или 90ти некој период. Толку ми текнува.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
497
Поени од реакции
1.709
Имаше еден филм во кој што безбол играч стигнува до 1000 хоумрани во кариерата и потоа се пензионира. Во меѓу време испаднало дека имало некоја грешка и тој наместо 1000 има 998 хоумрани. И после се враќа од пензионирање ама ја има изгубено формата.
Го знае некој филмот? :)
Mr 3000 (2004)
?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.630
Народе, случајно ми текна сега. Како мал гледав еден филм. Детенце ќе си најде или во домот негов ќе дојде како вонземјанче едно. Една чудна но слатка креација. Чинам дека вонземсково суштество се викаче Манчи, или Манчу или така нешто. И со детенцево следуваат некои авантури. Постар филм, би требало да е сниман крај на 80ти или 90ти некој период. Толку ми текнува.
Click To Claim :)
Еве и втор дел

Член од
23 јули 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Барам еден филм кој го имам гледано малку поодамна ама за жива глава никако да ми текне на насловот. Е вака:
Во месечината удара дел од пулсар, мртва звезда, и се зарива длабоко во неа .А бидејки пулсарите имаат страшно голема маса имаат и голема гравитација. Поради тоа забрзано почнуват да се приближуваат земјата и месечината и опет тука се старите добри Американци да не избават од неволјата. И така...., ако некој го има гледано или знае за кој фим станува збор и ако сака нека пишее.

Kajgana Shop

На врв Bottom