Полициска академија - Скопје

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
а тебе да ти кажам нешто: и јас не зборам напамет па 100 пати да пишеш јас ќе останам на тоа што го пишав...ако тие со кои си бил у контакт имаат врски немора ни на предавање да се појават..неможеш мене да ми кажеш кога мојот факултет е поврзан со тоа и одам често и кај нив на предавања и да не ти набројувам ред работи...
Е, за твоја жал, токму тие што ги познавам немаат ни в од врски, и сами си кажуваат колку материјал им даваат и како си поминуваат со препишување на колоквиуми/испити. Е, ти како студентка на ФОН, уопште немаш кредибилитет да кажуваш што е тешко. Кај вас е бетер.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
слушај ваму...ако сум јас студентка на ФОН не значи дека не учам..јас сум со стипендија и морам да држам просек над 9
а што се однесува до тебе...ти имаш уште помалку право да збориш како е на полициска академија или на ФОН затоа што не си запишан ни таму ни таму..ниту пак си посетил некое предавање на двата факултети за да знаеш колку учиме и што учиме...остани си со мислењето дека кај нас е бетер...еве те поканувам на некое полагање да дојдеш...може ќе ти дозволат пробен тест да полагаш па да видиш со колку ќе положиш...тек тогаш ќе имаш право да кажеш кај е бетер...ОК?

а како што спомна погоре...ако твоите другари се малку неспособни и неможат 3 реченици да запамтат нормално дека ќе препишуваат...тоа скоро нигде не го забрануваат...сите што ги знам на државен имаат препишувано и никогаш немало последици...кај нас барем не се препишува...5 реченици знаеш - пет..доста ти се...барем нешто сме научиле, а не да препишуаме и да се тресеме дали 6ка ќе имаме

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
слушај ваму...ако сум јас студентка на ФОН не значи дека не учам..јас сум со стипендија и морам да држам просек над 9
а што се однесува до тебе...ти имаш уште помалку право да збориш како е на полициска академија или на ФОН затоа што не си запишан ни таму ни таму..ниту пак си посетил некое предавање на двата факултети за да знаеш колку учиме и што учиме...остани си со мислењето дека кај нас е бетер...еве те поканувам на некое полагање да дојдеш...може ќе ти дозволат пробен тест да полагаш па да видиш со колку ќе положиш...тек тогаш ќе имаш право да кажеш кај е бетер...ОК?

а како што спомна погоре...ако твоите другари се малку неспособни и неможат 3 реченици да запамтат нормално дека ќе препишуваат...тоа скоро нигде не го забрануваат...сите што ги знам на државен имаат препишувано и никогаш немало последици...кај нас барем не се препишува...5 реченици знаеш - пет..доста ти се...барем нешто сме научиле, а не да препишуаме и да се тресеме дали 6ка ќе имаме
Не ми продавај пуфки, у студентски дом живеам, и ве гледам вас детективите и безбедњаците колку учите! Кај вас бре со неучење се стига до 6ка, со малце, до 9 или 10, на државните со неучење си ги зимаш куферите, а у 50% од случаите со утепување од учење дали и до 6 стигаш. Не ми кажувај прикаски, сериозно. Смее ви се народот.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
незнам на кого му се смее народот...дали на нас што сме со стипендија и одма како така се вработуваме или на 90% од дипломираните што неможат да си најдат било каква работа затоа што немаат врски...ај не ми отварај уста сеа

може порано на некој оглас пишувало да не е од ФОН ама сеа веќе го нема тоа..сите сме еднакви..колку колеги имам на фон што се сега трета година а се веќе вработени..е ајде нека ви го пружи тоа државниот универзитет..а да не збориме за полициска академија..таму и со 10 ка да дипломираш пак ќе бидеш невработен затоа што немаш партиска книшка за да се пикнеш во МВР или не си способен да најдеш врски! не ми соли памет на мене јас знам како идат тие работи

а у 50% од случаите со утепување од учење дали и до 6 стигаш.....скоро сите другари/ки ми се на државен..особено на правен..па гледам дека се "утепаа од учење" и имаат по 32 поени на колоквиум...не е мерило тоа Kizo..мерило е мозокот

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
значи имам јас две другарки во класот кои сакаат да се запишат на академијава ама никако не можат да најдат кои се приоритетни предмети кои треба да ги полагаат на матура ??... па доколку некој од вас знае ве молам да ми кажите ... да ги израдувам :smir:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
незнам на кого му се смее народот...дали на нас што сме со стипендија и одма како така се вработуваме или на 90% од дипломираните што неможат да си најдат било каква работа затоа што немаат врски...ај не ми отварај уста сеа

може порано на некој оглас пишувало да не е од ФОН ама сеа веќе го нема тоа..сите сме еднакви..колку колеги имам на фон што се сега трета година а се веќе вработени..е ајде нека ви го пружи тоа државниот универзитет..а да не збориме за полициска академија..таму и со 10 ка да дипломираш пак ќе бидеш невработен затоа што немаш партиска книшка за да се пикнеш во МВР или не си способен да најдеш врски! не ми соли памет на мене јас знам како идат тие работи

а у 50% од случаите со утепување од учење дали и до 6 стигаш.....скоро сите другари/ки ми се на државен..особено на правен..па гледам дека се "утепаа од учење" и имаат по 32 поени на колоквиум...не е мерило тоа Kizo..мерило е мозокот
1. Tuka si u pravo, drzavata ima mnogu krivi vrednosti i nacini na rabotenje
2. Kolku mojot mozok e razvien, treba da se vidime u zivo za da presudis. A toa deka nekoi tvoi drugarki lesno stigat do 32 poena, ili imaat strasno mnogu sreka, ili gi imat prasanjata, ili se genijalki.

Член од
24 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
kakva???? pa normalno se izucuvaat taktiki vezbi za borba protiv kriminalot

JAS SAKAM DA SE ZAPISAM NA FAKULTETOT ZA BEZBEDNOST!!! POCNAV DA ODAM I VO TERETANA I NAJDOV VRSKI JAKI PA KE VIDIME! UFFFFFFFFFFF DA RABOTAM VO POLICIJA MI E ZIVOTEN SON!!!! I OBOZAVAM POLICAJCI

има ли постдипломски студии на полициска академија?

DA POSTOJAT

I

Intex

Гостин
Другар планира таму да се запише, па ме интересираат неколку работи.
1. Има учење напамет или повеќето предмети се од природните науки?
2. Треба голема физичка подготвеност?
3. Требаат добри оценки од средно школо?
4. После завршувањето на факултетот одма се вработуваш во МВР?

Фала.:smir:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Има ли некој студент на полициска академија што може да ми каже кои гранки ги има на постдиполомски ????????

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Јас сакам да одам на полициска академија . кои се условите за да се запишам таму зпшто слушам само 20 лица примале секоја гоодина.:wink:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
јас колку што знам 50 примаат...треба да го поминеш писмениот тест и тестот за кондиција и да имаш добар просек...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Си имаат добра веб страна прочитајте си таму.
www.fb.uklo.edu.mk

Има ли некој студент на полициска академија што може да ми каже кои гранки ги има на постдиполомски ????????
Постдипломски студии

Јас сакам да одам на полициска академија . кои се условите за да се запишам таму зпшто слушам само 20 лица примале секоја гоодина.:wink:
Конкурсот за 2009та примаа 25во државна квота (200 евра), 25 кофинансирање (800 евра) и 80 вонредни (800 евра). Вкупно 130. Не ми е јасно што толку вонредни примаат, најмногу од сите факултети во однос на редовните.
Еве ти го конкурс

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Зарем мислиш дека не проверив на страната пред да прашам тука? :)
Не пишува! Во секој случај фала за трудот.
Затоа ако има некој поупатен молам нека ми одговори.
Кои гранки ги има на постдиполомски ?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Конкурсот за 2009та примаа 25во државна квота (200 евра), 25 кофинансирање (800 евра) и 80 вонредни (800 евра). Вкупно 130. Не ми е јасно што толку вонредни примаат, најмногу од сите факултети во однос на редовните.
Еве ти го конкурс
Вонредни примаат многу заради џандарите, многу од студентите на тој факултет се полицајци, некои во Тигри или ЕБР, и мораат да завршат факултет за кога ќе ги прогласат за стари за специјална служба да не бидат обични полицајци.

Kajgana Shop

На врв Bottom