Дај бе речи им да пратат некој друг, ептен дно се спуштиле чим те пратиле тебе, незнаеш една кохерентна мисла да напишеш. Шеки беше за тебе ајнштајн. И позабавен беше, глупости глупости ама можеш да ги разбереш и да се насмееш. Ти брат си досаден ко стеница, само нешто куцаш, а ништо не пишуваш и никој жив неможе да те разбере. Не верувам дека и некој од штабот те разбира.
ако не можеш да разбереш просто-проширени реченици имаш сериозен когнитивен застој. Што пак објаснува доста и не можам да кажам сум изненаден. А не знаеш ни што значи ова зборчево кохерентен што го повторуваш. Не земам при срце што кажувате секако, ја покажавте остроумноста со досегашните предвидувања
Ја ќе бев длабоко загрижен ако ви се допаѓав на вашиот култ вас пу пу пу скраја да е
Инаку важи, ќе им кажам еве ги до мене Бајден и Обама баш коментираа колку тешка тврдина е Кајгана за освојување
колку сте забегани.
Не дека не е така за некои работи, ама би рекол многу не ферски и субјективно од твоја страна.
Ние луѓето реагираме на акција. Која беше потребата, односно целта на демократите (нема да кажам твојата страна) односно на системот, да ги менува цивилизациските основи кои ти ги спомна? Кои им се измоча, посра и сл.....
Зборував за темава, киднапирана од неколку луѓе кои имаат очајна потреба да припаѓаат кон нешто. Тоа не е проблем, да не беше рефлексотот на замолчување и јуришење кон "противникот", со навреди, подметнувања, простотилуци, со надмености за кои ако вратиш на исто ниво следат плачки за ад хоминеми, дека некаква анализи дека сериозни се правеле, се мереле курови
И секој што ќе пишел поинаку, бил платеник,
Јакиов фактор Кајгана за некој да влијае на мислења за избори во САД. На најкултурно напишани ставови без никого прв лично да прозвам почнаа да ме напаѓаат ко во око да сум им бркнал, сум бил педофил, платеник, дупли акаунт, што ти не. Ако им вратиш на исто ниво мороните почнуваат или да блокираат или да плачат и да ламентираат за нивото на дискусија, кога ќе видат дека не им е секој Шеки да се изживуваат слободно.
И да, има секакви екстреми на секоја страна од политичкиот прашања, ама тие кои што се уверени дека избориве се некаков референдум за тоа „што е жена“, по мене се луѓе кои премногу време поминуваат во ехо-комората на твитер десница и немаат допир со реалноста, за нив линковите на твитер и телеграм се реалност. Наоѓате некакви исклучоци, полувистини и си ги реафирмираат лагите меѓусебно, во интернет културата познато како circle jerk, креирајќи сопствен виртуелен свет. Само таму може да сте бранители на некакви вредности кои слободно си ги препишувате екслузивно.
Оној дебилот од Малезија имаше ставено деколте од Сидни Свини и напишано нешто дека демократите ќе биле тригерирани
не, не заради некакви мислења што ги поседува таа лично, туку затоа што има цицки и некако имале републиканците монопол на погледот кон цицките нејзини, значи буквално секоја глупост може да ви се шитне ко „културолошка војна“, нула критичка мисла. Штом дури и такви ликови знаат да ви ги притискаат копчињата и да ве играат, не е премногу тешко. Да бидеш грифтер продавајќи им лажни вести и подбуцнувања на култ на Трампери е еден од попрофитабилните бизниси, куп велешани се збогатија од такви будали.