Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.887
Поени од реакции
2.109
Да беше маж и да ти сметаше овај Јузе или било кој друг со кој се цитираш ќе одеше и ќе му ја „ебеше мајката“ во фаца, само тогаш нема гаранции како ќе си поминеш со „одговорот“.
Ех таа среќа да ја имав, ќе му требаше орална хирургија за да му го опорават суратот.

Член од
30 јануари 2014
Мислења
864
Поени од реакции
564
Не дека сум стручњак за темава и не дека ми е многу гајле, не гласам во америка, но ме интересира како би било републиканците да направат слична финта и да го заменат трамп со некој помлад

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.887
Поени од реакции
2.109
Не дека сум стручњак за темава и не дека ми е многу гајле, не гласам во америка, но ме интересира како би било републиканците да направат слична финта и да го заменат трамп со некој помлад
Не можат да го заменат затоа што на primary него го изгласаа. За разлика од педофилите, ова де демократите, републиканците ги почитуваат законите.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.890
Поени од реакции
12.998
Незнаев кј да напишам па ај овде. И така на темава има најмногу идиоти кои оправдуваат некои политики болноумни. Имено трансџендерствово до таа мера е отидено у курац што на параолимпијските игри имаме маж кој после хормноска терапија сс декларира како жена. И ќе се натпреварува во конкуренција со припадничките на понежниот пол, кој покрај хедикепот што го имаат сега имаат уште еден проблем а тоа е да се натпреевруваат против маж. Се работи се маж, татко на две деца кој пред 5 години почнува со хормонска терапија. Веќе има поплаки од другите женски натпреварувачки. Валентина Петрило претставник на Италија во трк на 100,200,300 и 400 метри спринт со лицата со пречки во видот.

Кога ќе помислиш дека дното е допрено.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.963
Поени од реакции
12.381
Незнаев кј да напишам па ај овде. И така на темава има најмногу идиоти кои оправдуваат некои политики болноумни. Имено трансџендерствово до таа мера е отидено у курац што на параолимпијските игри имаме маж кој после хормноска терапија сс декларира како жена. И ќе се натпреварува во конкуренција со припадничките на понежниот пол, кој покрај хедикепот што го имаат сега имаат уште еден проблем а тоа е да се натпреевруваат против маж. Се работи се маж, татко на две деца кој пред 5 години почнува со хормонска терапија. Веќе има поплаки од другите женски натпреварувачки. Валентина Петрило претставник на Италија во трк на 100,200,300 и 400 метри спринт со лицата со пречки во видот.

Кога ќе помислиш дека дното е допрено.
Има лек за тоа: целосен бојкот и напуштање на игрите од страна на женските учеснички.

Требаше тоа да го направат и на ЛОИ 2024, но прифатија да проголтаат исмевање со женскиот пол.

За жал несомнено истото ќе го направат и на Летните Параолимписки Игри 2024.

Феминистичките движења од почетокот на 21-от век па наваму испаднаа најобична лага и дупење во здрав мозок за секоја жена која верува во рамноправност помеѓу мажите и жените.

Со исклучок на урлање за правото на абортус и правото на еднакви можности за вработување и за еднакви плати помеѓу мажите и жените - кои не се некои нови идеи од 21-от век бидејќи веќе беа успешно реализирани во 20-от век - феминистките ги нема никаде да зуцнат секој пат кога женскиот пол е предмет на манипулација или злоупотреба.

Ги немаше никаде во 2020 и 2021 година за да го бранат правото на жената да прави што сака со сопственото тело кога беа воведувани задолжителни маски и боцкања со неиспитани биохемиски супстанци за кои допрва излегуваат на виделина вистини од светот на кошмарите, ги нема никаде секој пат кога жена е силувана од трансродова личност - срам ми е да го употребам изразот трансродов маж или трансродова жена бидејќи сум машко и подеднакво се срамам од постоењето на таква личност исто колку што сметам дека е нездраво и ненормално таква личност да може да се нарече женско - ги нема никаде кога женски спортисти се натпреваруваат во женска категорија со натпреварувачи кои не се жени, единствено се тука за продавање на магла.

За жал жените се единствените кои можат и мораат да се спротивстават на ваквите гнасотилаци, а наједноставното и најлесното решение е бојкот и повлекување од ваквите срамни настани.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.746
Поени од реакции
34.000

1) Harris presented something that she called an “opportunity economy”. How different do you expect this to be from “Bidenomics”?
Not much, to be honest. Democrats are looking to rebrand the same agenda they had during both Obama’s two terms and “Biden’s” one term. It’s all an extension of the original plan, which is to nationalize all the important sectors of the economy – housing, health care, energy, transportation – that the Federal Government didn’t already control, e.g. communication and defense.

This strategy is simply to break the private economy — dislocate trillions of investment capital, displace millions of workers, disrupt supply chains – and then create new “opportunities” for those most harmed by these policies, the lowest strata of wage earners young people, by giving them handouts. This is classic ‘divide and rule’ politics engaged in by the oligarch class to set the lower class, in their terminology the ‘proletariat,’ against the middle class, the “bourgeoisie.’

Nothing new here. Typical “Break your legs and hand you a crutch” politics.

2) How are the measures that Harris’ economic plan includes going to be paid for?
Debt at first and the hoped for transition to Modern Monetary Theory (MMT) after the debt passes the point of sustainability, where they just print money and tax your earnings at whatever rate they need to in order to maintain power, via programmable Central Bank Digital Currency (CBDC).

3) Harris promised to push forward a federal government law against price gouging as a solution to Americans’ frustration with the high cost of living. What effect would a law like this have on prices? How would a small business react to such a law?
The Democrats have been prepping this talking point for more than a year by sending out Elizabeth Warren to complain about corporations gouging us on food prices. But if you look at retailer, especially supermarket, corporate profits you’ll see their costs rising with our costs. The average bottom line margin for a supermarket chain is around 2%. If Harris and Warren think this is “Price Gouging” then they have no idea what the term means.

Real costs of production will rise. Prices will rise. The government will then use a flat fining structure to punish the bad guys.

Because of this small businesses will go under. Larger firms can always absorb the cost of new regulations better than smaller businesses. They are the primary target because they are the engine of economic growth. Harris is nothing new, just another in a long line of doctrinaire communists promoted via anti-democratic processes to serve an overclass desperate to hold onto power as their old system of wealth extraction reaches its terminal stage.

4) How do you assess the possibility that a federal law against price gouging might backfire and trigger shortages?
All price floors and price ceilings lead to shortages, never surpluses. This is literally first semester macro-economics. Harris and her handlers know this. In fact, they are counting on creating shortages. It’s part of the strategy in the end to destroy the country they lead.

This is not stupidity or incompetence. It is policy.

5) Harris promised to address housing affordability by issuing $25K support for first-time house byers. How would you expect such a measure to affect the housing market?
It can’t stop the deflation of housing prices, it will only further dislocate the market by keeping prices up and suckering people who can’t afford a home into thinking they can. What needs to happen is sincere price corrections which reallocate scarce capital back to generating jobs that create wealth rather than subsidizing the things you buy once you have wealth.

Starter homes now cost $180-200 per square foot to build in the US. At those prices, there are no new affordable homes. The tiny home industry in the US is booming. People are trying to right size their debt with their income. And are now coping with the insanity by telling themselves they can raise a family in 500 sq.ft. They can’t.

So, again, what’s the goal? It’s not to put people in new homes. It’s to put people in smaller homes and/or choose to live in a rented space whose cost is subsidized by the government in the medium-term to nudge them towards the preferred outcome… living in cities with no food security, no real security, and constant/total surveillance.

6) How realistic do you find Harris’ promise to build 3 million new houses?
We can build any number of houses. The US has more than enough productive capacity to build 3 million houses. That’s not the right question. The right question is should we build any new houses, and for what price?

It’s a talking point. A pathetic attempt to buy young voters who are increasingly looking at them and thinking they are crazy people.

7) How successful do you expect Harris to be in distancing herself from the criticisms and negative effects that the Biden/Harris administration’s policies had on the US economy in recent years? How would you describe her target audience and why would this tactic work for it?
She won’t be. You can’t run as the “reform candidate” when you are the incumbent. And nothing she has proposed is functionally any different than what was done previously while she was in office. Her target audience for this is the wholly unsophisticated young voter who is entering a broken workforce and economic landscape today and seeing nothing but a lack of real opportunities. They are hoping for a new round of “Obama Youth” to marshal into an effective fighting force for “Hope and Change.”

What they are doing is purposefully increasing the possibility of full-blown civil war.

8) How should we expect Harris’ economic plan to increase the US national debt?
Exponentially. Again, that is the goal. They will use ruinous fiscal policy to run out the clock on Jerome Powell and the Federal Reserve who are telling them that if they want their Communist revolution they will pay for it at 5.5% or higher. All of these ‘subsidy’ programs –food, housing, etc.—are meant to extend the current pricing regime until after the end of Powell’s term in 2026 and then close the loop, bringing the Fed back into the fold.

Член од
30 јули 2024
Мислења
91
Поени од реакции
57
Sheki a da ja ebam ja sestra ti, majka ti i se zensko po familija sto imas, moze? Sto ima loso..
Se citas li be sto pisuvas bakterijo edna.
Кажи ми, тој Шеки што го гледаш секаде, во просторијата со тебе е моментално? :icon_lol:

И што велиш не те сфатив, Трамп каква амеба е да збори така за ќерка му или го браниш дека е нормално? И ти велиш така за ќерка ти и сестра ти? Дај среди си ја шизофренијата и пиши нешто разбирливо. Се гледа по пишувањето дека си голем ебач, не гледаш како Шеки се тресе и им ги заклучува пичките со катанец на сѐ женско у фамилија? Обиди се да ги пиеш апчињата навремено, Шеки можеби ќе го снема и нема да ти пречи.
Автоматски споено мислење:

Мене отсекогаш ми било интересно на форумот како вакви ликови со јузер од пред 2 минути не собрале доблест и мадиња да му го кажат ова во фаца на соговорникот, туку дробат од зад тастатура (комотни во мешање фамилија и слични гнасотии).

Јас сум сигурен дека пичка е повеќе душевна карактеристика и особина отколку полов орган, а ова твоево токму тоа го потврдува.

Да беше маж и да ти сметаше овај Јузе или било кој друг со кој се цитираш ќе одеше и ќе му ја „ебеше мајката“ во фаца, само тогаш нема гаранции како ќе си поминеш со „одговорот“.

Од тие причини си избрал да бидиш пичка - разбирливо.
Како и секоја шаренолика путка ќе одиш на игнор.
А мене пак ми е интересно како си земаш право да кажуваш кој со колкав стаж смее да влегува во некоја дискусија. Нивото на дискусиите сами си го правите мизерија нивото да биде.

Прво ќе се истурите со гнасотиите први и кога ќе ви врати некој со иста мера на кажаното одма цвикате и се правите дека вие сте некакви жртви. Типично лицемерие од десно ориентирани запаленковци, интересен глобален архетип сте, како една мајка да ве правеше. Јас пристапив културно кон останатите членови, ама бидејќи некои ги сфатија лично, добив инсинуации, квалификации и патронизирања.

Научени сте да се истурате без последици, и кога ќе го добиете по муцка плачете ко ова ропачето @YuZe што сега глуми изненаден и увреѓен, па сега нешто ќе тепал ќе боксирал, а само му вратив на истото негово ниво. Ако не му се свиѓа неговата рефлексија, нека се замисли. И мене гнасотиите и инсинуациите ми ги кажувате зад тастатура, за ваша среќа. Сите се фалите со јаки логички капацитети ама некако тој факт сте го прескокнале. Поголеми путки (по твоето поимање) и снегулки од вас конзервиве овде тешко.

Патем, поголема путка од "маж" што се повикува со физичко насилство како одговор за вербално несогласување, амин. Во разговорен јазик таквиот "маж" е познат како "тежок сељак" со "краток фитиљ" пошто многу сакаш наводници. Патем ова пичка не како полов орган туку карактерна особина многу оригинално еј, сам го смисли?

Слободно сите игнорирајте ме. Може и во темата горе да си додадете "SAFE SPACE" и "MAGA ONLY". Ја не би рекол тоа значи дека сте путки, туку обични мочковци со детски тантруми.
Автоматски споено мислење:

Што ја спречи до сега со Бајден да го направат тоа, заменик претседател беше или сега прв пат влегува во политиката
Што го спречи Trump да ја направи America great again o_O Или сега прв пат влегува во политиката

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.049
Поени од реакции
11.341
Патем, поголема путка од "маж" што се повикува со физичко насилство како одговор за вербално несогласување, амин. Во разговорен јазик таквиот "маж" е познат како "тежок сељак" со "краток фитиљ" пошто многу сакаш наводници. Патем ова пичка не како полов орган туку карактерна особина многу оригинално еј, сам го смисли?
Путе, деифинитивно, дефиниција во речник си.

Него, не ти стиска да пишиш од првичниот профил туку мора од нов кога на некои членови ќе им спомнуваш мајки и сестри? М, путе?
Викај го ти Јузе до утре сељак или мене ама ти кажа тој убаво како ќе си поминеше ако во фаца му мешаш фамилија и дробиш. Ќе мораше и да сркаш после тоа.

Вака, со n-ти јузер тука... дроби си.
Класичка путка.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.887
Поени од реакции
2.109
Хаха, уште дроби педофилчето. Го акнав на игнор, а ако се изрази вака во четири очи ќе биде акнат од земја, дури има заби на него.

Член од
30 јули 2024
Мислења
91
Поени од реакции
57
Definitivno e Sheki, ist ispran mozok, ista propaganda. Ide na ignore, nemozam da trosam kletki na nego.
Реков, апојте... ама џабе

Путе, деифинитивно, дефиниција во речник си.

Него, не ти стиска да пишиш од првичниот профил туку мора од нов кога на некои членови ќе им спомнуваш мајки и сестри? М, путе?
Викај го ти Јузе до утре сељак или мене ама ти кажа тој убаво како ќе си поминеше ако во фаца му мешаш фамилија и дробиш. Ќе мораше и да сркаш после тоа.

Вака, со n-ти јузер тука... дроби си.
Класичка путка.
Игнорираше сѐ друго и премина на селски обиди за провокација, еве се потресов, нема проблем. "Генерале" во средно школо си или ментално таму си заостанал? Какви комплекси мораш да влечеш за да компензираш со проектирање квази мажествени особини на тепач на форум. Те викаа ли тебе путе често во средно?

*Ми кажа... тебе ти кажа. Си се срцнавте :love: Може и си го испушивте по еднаш. Бидејќи тоа си правите овде, си се реафирмирате самите себеси за лајкови, затворени во меур си се воодушевувате на сопствените прдежи колку убаво мирисаат. Секој обид некој да го боцне меурот резултира со паника затоа што тогаш ќе изветреат прдежите и ќе треба да дишете воздух, што е за вас токсично нешто. Толку сте отруени и уверени во реалноста што си ја проектирате што мислите дека сите што не се согласуваат со вас се една 1-2 личности бидејќи никој не може да има различно мислење од вашето, освен ако не е дел од некоја заговорничка мрежа.

Што беше храброста на тоа Јузе што го пиша у стилу "Овде сум сељак ама затоа во живо сум тепач" :facepalm::icon_lol: Море што мажиште, исто ко тебе. Нит имам првичен профил ниту гледам тоа како прави разлика хипотетички. Тој ми кажа исто така НА ФОРУМ и се сили НА ФОРУМ. Затоа што реков дека не сум сељак ко вас да се повикувам на насилство (разбирам таков ви е идолот на чело на култот) не значи дека се плашам од мочковци ко вас. Во живо се сомневам дека тој мене првично ќе имаше храброст да ми пристапи на тој простачки начин ко прво, а ако се случеше тоа, ќе си добиеше исто така пропорционален одговор па ќе мораше да бега ко сега. Ова со заканиве ви се лаење на полна месечина.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.049
Поени од реакции
11.341

Игнорираше сѐ друго и премина на селски обиди за провокација, еве се потресов, нема проблем. "Генерале" во средно школо си или ментално таму си заостанал? Какви комплекси мораш да влечеш за да компензираш со проектирање квази мажествени особини на тепач на форум. Те викаа ли тебе путе често во средно?

*Ми кажа... тебе ти кажа. Си се срцнавте :love: Може и си го испушивте по еднаш. Бидејќи тоа си правите овде, си се реафирмирате самите себеси за лајкови, затворени во меур си се воодушевувате на сопствените прдежи колку убаво мирисаат. Секој обид некој да го боцне меурот резултира со паника затоа што тогаш ќе изветреат прдежите и ќе треба да дишете воздух, што е за вас токсично нешто. Толку сте отруени и уверени во реалноста што си ја проектирате што мислите дека сите што не се согласуваат со вас се една 1-2 личности бидејќи никој не може да има различно мислење од вашето, освен ако не е дел од некоја заговорничка мрежа.

Што беше храброста на тоа Јузе што го пиша у стилу "Овде сум сељак ама затоа во живо сум тепач" :facepalm::icon_lol: Море што мажиште, исто ко тебе. Нит имам првичен профил ниту гледам тоа како прави разлика хипотетички. Тој ми кажа исто така НА ФОРУМ и се сили НА ФОРУМ. Затоа што реков дека не сум сељак ко вас да се повикувам на насилство (разбирам таков ви е идолот на чело на култот) не значи дека се плашам од мочковци ко вас. Во живо се сомневам дека тој мене првично ќе имаше храброст да ми пристапи на тој простачки начин ко прво, а ако се случеше тоа, ќе си добиеше исто така пропорционален одговор па ќе мораше да бега ко сега. Ова со заканиве ви се лаење на полна месечина.
Така е!

Ај сега цицај весла и не замарај.
Путе.

Член од
30 јули 2024
Мислења
91
Поени од реакции
57
1000020183.jpg
:pos:

"if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you."

Денешните мејнстрим конзервативци се пандан на фринџ левичарите aka SJWs, кои им се омилена карикатура, бидејќи само така може да изгледаат подобро. Иронијата е што толку беа опседнати што станаа исти како нив. Гласни, раздразливи, сензитивни, се тригерираат на сешто, опседнати со прашања поврзани со раси и полови, мислат дека најголемиот проблем во светот се прашањата за транџите. Сѐ им смета, од сѐ прават културолошка војна. Заглавени во сопствената ехо комора и убедени во својата правичност, надмени, арогантни, но од друга страна кревки и имаат потреба да се претставуваат како жртви, чувствувата им се побитни од фактите иако често го тврдат спротивното, немаат проблем да се заканат или да превземат физичко насилство кога ќе ги повреди некој. Имаат потреба од внимание, но им треба safe space за дискусија. Virtue signaling кон истомисленици како постојана потреба од валидација ма сопствените ставови. Нежни, снегулки ❄❄❄

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637

Неџате не влагај во филмови .

Kajgana Shop

На врв Bottom