Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.834
Поени од реакции
43.816
Ронка, потрошив пола саат со research и преведување за инбалансот на САД со ЕУ. Трамп може и си бара еднаквост, за тоа беше изгласан.
Не е до тоа, он уведе санкции за сите за Кина да не може да ги заобиколи. Но кинезите сега забранија ретки метали да продаваат на Сад најново. Ќе биде крвава оваа војна. Не у буквална смисла, али у економска. Кинезиве се тренирани на лошо, но дали американците се, не верувам. Од оваа глупост трамп само ќе ја влоши позицијата на Сад

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.498
Поени од реакции
14.455
Секој си ги гледа своите интереси, но Трамп згазна на нешто што не требаше ни да помисли.

Крајната цел на ова глупост е да се изолира Кина. Да не може да ги победи у трговската војна што започна. Затоа реши да го казнува цел свет. Но иако им збори да бидат трпеливи, нема начин он како да победи пошто едноставно нема извоз.
Казнувал цел свет. Ти неразбираш дека вака ако се продолжи Кина ќе им го спопика до Вашингтон како е тргнато. Буквално склопката ќе им ја спушти. Не ти беше јасно со ДеепСик како им ги срушија последниве 4 години маркетинг во рок од 2 дена? Јаде бубата.
Ова е само почеток. Ќе гледате го иднина пактови, сојузи и алијанси во Азија.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.320
Поени од реакции
2.872
Нормално сакаат да се олабават и правилата за храна за да можат да ги извезуваат тие говната пуни со хемикалии и хормони.
Како телешкото месо од Полска во 2019та?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.834
Поени од реакции
43.816
Казнувал цел свет. Ти неразбираш дека вака ако се продолжи Кина ќе им го спопика до Вашингтон како е тргнато. Буквално склопката ќе им ја спушти. Не ти беше јасно со ДеепСик како им ги срушија последниве 4 години маркетинг во рок од 2 дена? Јаде бубата.
Ова е само почеток. Ќе гледате го иднина пактови, сојузи и алијанси во Азија.
Сакал или не, Кина е во друга димензија за нив. Они одамна се победени. Едино им останува да го чуваат тоа што го имаат, но како тргнало и тоа ќе го заебат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.498
Поени од реакции
14.455
Сакал или не, Кина е во друга димензија за нив. Они одамна се победени. Едино им останува да го чуваат тоа што го имаат, но како тргнало и тоа ќе го заебат.
Како е тоа да го чуваат тоа што го имаат? Како до сега да акумулираат ненормален долг за ги чуваат Европејците кои еден ловец немаат составено? Кои немаат своја флота? Рѓсани им се бродовите? Британија една фукционална подморница што има?
Ова ти е како да ја чуваш пазиш девојката, дури таа се цепи со твојот непријател.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.956
Поени од реакции
37.077
Како телешкото месо од Полска во 2019та?
Едно е испад спротивен на правила и закони, друго е легализирано користење на штетни супстанци само зашо политичката елита им робува на бизнис лобијата.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.320
Поени од реакции
2.872
Едно е испад спротивен на правила и закони, друго е легализирано користење на штетни супстанци само зашо политичката елита им робува на бизнис лобијата.
Дај му малце време на RFK Jr. ќе ги среди сите тие работи.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.378
Поени од реакции
5.661
200$ дневница од Хофман и Сорос.

Сите не го сакаат, како на пример криминалци, корумпирана бирократија, цицачи на систем, илегалци и доста од останатите демократско педофилско комуњарски копилиња.
„Ако не можеш по коњот, удри по самарот„.
Ако не беа „овие„ ќе беа „оние„, ама и „оние„ ќе имаа некоја своја маана...
Автоматски споено мислење:

Кое беше твоето мислење кога Канадски парламент донесе бандериста од Украина, што се борел за хитлеровата визија и правел зиги хајлер? И тоа го донесоа како почесен гостин. Нациста во "слободна" и демократска Канада, и тоа го славеа.

Ајде сега тоа спореди го со Трамп, кој преувеличува во сите разговори.
Поканата за „бандеристот„ сама по себе кажува дека на „западните„ политичари, наци-фашизмот не им е туѓа идеологија.

Дотолку повеќе што и самите ја имаат поддржувано таа заблуда, материјално и финансиски.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.320
Поени од реакции
2.872
„Ако не можеш по коњот, удри по самарот„.
Ако не беа „овие„ ќе беа „оние„, ама и „оние„ ќе имаа некоја своја маана...
Тие што се да се одземаат децата од родителите, се против Христијанската религија, тие што сакаат да има нон стоп војни, да носат "родови трансформации" низ светот. Буквално тие наци-фашисти што ги опишуваш подолу.
Поканата за „бандеристот„ сама по себе кажува дека на „западните„ политичари, наци-фашизмот не им е туѓа идеологија.

Дотолку повеќе што и самите ја имаат поддржувано таа заблуда, материјално и финансиски.
Трамп е New York бизнисмен што преувеличува за се, доста различно од покана на нацист во канадски парламент и да му доделат медал, како Трудо што направи.

Пак ќе те потсетам на Матеј, по плодовите се познава, не по реториката. Еден често треси глупости, друг БУКВАЛНО поканува нацист во собрание и му дава медал.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.027
Поени од реакции
25.590
Кано нека каже кои индустрии ќе се вратат во САД.
premnogu se za da se nabrojat ke vidime doprva...

eve forbes sto vika:

i duri britancite ja zatvorija poslednata zelezara i so toa zemjata sto ja pocna industriskata revolucija so celik poveke ne proizveduva celik amerite otvaraat novi zelezari. ova istite tie sto pred krajot na mandatot na bajden sakaa kako britancite da go prodadat i zatvorat us steel na japonci.

ubavo ti kazaa usa ke si gi resi problemite vie vo evropa sekako naebuvate.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.686
Поени од реакции
22.541
premnogu se za da se nabrojat ke vidime doprva...

eve forbes sto vika:

i duri britancite ja zatvorija poslednata zelezara i so toa zemjata sto ja pocna industriskata revolucija so celik poveke ne proizveduva celik amerite otvaraat novi zelezari. ova istite tie sto pred krajot na mandatot na bajden sakaa kako britancite da go prodadat i zatvorat us steel na japonci.

ubavo ti kazaa usa ke si gi resi problemite vie vo evropa sekako naebuvate.
Кано друже оти не ми одговори на лесното прашање. Кои индустрии ќе се вратат во САД?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.027
Поени од реакции
25.590
Кано друже оти не ми одговори на лесното прашање. Кои индустрии ќе се вратат во САД?
zosto ne sum vangja... ke vidime.

forbes ti staviv sto vikaat a oni valjda istrazile i pravele intervjua so tie sto odlucuvaat.

vidi i nikoj da ne se vrati oni bar probuvaat da se sredat i napravat nesto. ako ne raboti ova ke smenat, ke se adaptiraat tramp bar toa go pravi na sekoe pole. fleksibilen e i ke ja vodi usa kako sto vodi firma. nema da ima stabilnost duri ne dobie se sto saka i iskreno toa kolku sto e loso e i dobro. vreme e malku i svetot i da se smeni, so premnogu globalizacija dojdovme do apsurdni situacii da pieme francuska voda vo aus i amerika a vie fidzianska u evropa... za voda da setaat nagore nadole brodovi so meseci plovat i zagaduvaat. glup primer e ama redno e malku i da se zauzdat nekoj kompanii i da se dade prednost na lokalno proizvodstvo.

eu e u sloboden pad 20+ godini i nisto ne pravzemaat, kontinuirano si tonat, od dvizecka sila na svetot dojdoa ns nivo pleminja u afrika da im zatvaraat bazi... toa e razlikata, ovie bar ke se borat, i ako treba ke go zapalat svetot ama ke se potrudat da najdat nacin za na niv da im e podobro, ke vidime dali ke uspeat.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
21.215
Поени од реакции
17.420
Кај нас српчето ќе излезе победник, а и љунга транс селата...па и 1930 така беше....сега и Златото почна да паѓа

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.523
Поени од реакции
18.554
Игорче со оглед дека немате доволно енергенси еве.
Цена?
Ситница :D

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.027
Поени од реакции
25.590
toa e, evropejcite uste ne sfatile sto pravi i sto mu e celta... se dodeka ne poramni uvoz so izvoz vo roba ke go ramni so danoci. na koj ne mu odgovara neka si bara novi pazari.

i tuka so klizaci vlaga kinezot so platforma za digitelen yuan i novi berzi i pazari...

Kajgana Shop

На врв Bottom