Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.362

Без разлика на неговата поента, јас неодамна бев во Германија и ми се чини дека они нивната татковина си ја усрале јако, на начин од кој нема враќање. Не сум сигурен дека Германците, во денешно време, се во позиција да даваат совети за тоа како да си ја уредуваме татковината, како да се понашаме у неа и слично.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385

Без разлика на неговата поента, јас неодамна бев во Германија и ми се чини дека они нивната татковина си ја усрале јако, на начин од кој нема враќање. Не сум сигурен дека Германците, во денешно време, се во позиција да даваат совети за тоа како да си ја уредуваме татковината, како да се понашаме у неа и слично.
narocito ako si istoriski pismen i si cital za periodot od 1933-45 i kakva velesila bila germanija i germancite, ova denes sto im se desava e sram nad sramovite za toa od kakva drzava bile i koe dno go probija. Neka im e so srekja so imigrantite.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
narocito ako si istoriski pismen i si cital za periodot od 1933-45 i kakva velesila bila germanija i germancite, ova denes sto im se desava e sram nad sramovite za toa od kakva drzava bile i koe dno go probija. Neka im e so srekja so imigrantite.
Многу ги потценувате германците, ако они сакаат еден муслиман нема да остане во германија.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Многу ги потценувате германците, ако они сакаат еден муслиман нема да остане во германија.
U pravo e so ova sho go zbori mada dzabe e vise. Ama sto fajde koga ne mozat da dejstvuvaat, ova "ako sakaat" me potseti na eden sho stalno se kurci "sedi brat ja ako sakam mozam da go istepam" epa ajde idi istepaj go. Oni celata sila ja izgubija posle vtora svetska vojna, razoruzhani do nemaj kade i taa teritorija sto im bila od 1919 pak sea so pomalce spadnaa. Od edna strana gzot na amerikanci od druga na sovetite. Mada od 90ta pa navaka samo gzot pod amerika im e i ke pravat kako ke im svirat. Ni priblizno ne se takva armija kako sto nekad bile i nikad nema ni da bidat, projde toj voz vise. Mudzite tamu ne gi brka nikoj, zavrsi taa rabota uste odamna.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
U pravo e so ova sho go zbori mada dzabe e vise. Ama sto fajde koga ne mozat da dejstvuvaat, ova "ako sakaat" me potseti na eden sho stalno se kurci "sedi brat ja ako sakam mozam da go istepam" epa ajde idi istepaj go. Oni celata sila ja izgubija posle vtora svetska vojna, razoruzhani do nemaj kade i taa teritorija sto im bila od 1919 pak sea so pomalce spadnaa. Od edna strana gzot na amerikanci od druga na sovetite. Mada od 90ta pa navaka samo gzot pod amerika im e i ke pravat kako ke im svirat. Ni priblizno ne se takva armija kako sto nekad bile i nikad nema ni da bidat, projde toj voz vise. Mudzite tamu ne gi brka nikoj, zavrsi taa rabota uste odamna.
Не е битна сегашната состојба на армијата, ако пукне една искра се ќе отиде по ѓаволите, многу често како луѓе забораваме дека втора светска војна беше само пред 70 години, веќе се гледа дека народите и нациите на европа не го прифаќаат американскиот модел на различностите не прават посилни и мултикултурализам.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
roni i vlade na aparati

Лапаш лажни вести ко салама... Оригиналната изјава е ова:

Ако Преспанскиот Договор беше ремек дело на европската дипломатија, нешто што е брилијантно… тогаш зошто да не го реплицираме ова ремек-дело за изнаоѓање решение, конечно, пристојно, долготрајно, одржливо решение кое ќе обезбеди решение за овој вештачки спор? Ова не е спор со корени, ова е спор кој што е вештачки спор, рече Мицкоски.

На видеото дури и кажува само Македонија, нешто што ме изненади...
Иако според движењето на уста како да кажува и "north", па може да е тука нешто монтирано, тешко е да се каже...
(изјавата од цитатот му е последното нешто што го кажува во видеото, слободно провери го)

Тој 100Марки од твитер милион пати е побиван кога шири лажни вести, џабе е кога за тоа е платен. Ќе шири и понатаму. Наше е да го игнорираме.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Моделот на разделување е добар во преспанскиот договор, во случајот со бугарија договорот зближува и тоа е проблемот.
Ако Мицко зборува за ова се согласувам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Моделот на разделување е добар во преспанскиот договор, во случајот со бугарија договорот зближува и тоа е проблемот.
Ако Мицко зборува за ова се согласувам.
Не зборува за тоа. Има видео од говорот на Мицкоски, каде лично можеш да видиш за што прави муабет, без да мора да се ослонуваш на спинувани наслови и цитати во медиуми или што би рекол @Таксист - преститутки.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822

Kajgana Shop

На врв Bottom