Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.875
Поени од реакции
4.999
Добро оваа стварно не знае просто проширена реченица да склопи. Не знам која е побетер оваа или Катица. Абе внука ми 4 години има ако не ги продаде со посаглам зборење еве ќе се обесам. Како може вакви дегенерици со години да се прошалтуваат низ системиве не ми е јасно. За работава што ја работела ич не се ни фаќам. Не остана веќе дно што не сме го пробушиле.
Јасно е одамна; за да се биде висок функционер, кај комунистите, кои ги опдредуваа тие позиции, постоеше едно општо и недефинирано мерило, наречено „морално-политички подобен„...што не значи и „способен„.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.813
Да бе све измислици прават Македонците за вас кечињата. Античките воини што се домородци на оваа земја.

Таа Америка ве направи од племе да станете друштво не народ. Без нив ке копавте канали и ке јадевте каша 20 души во двособна куќа. Среќа и вие станавте модерни па не си ги лупате братучедките и жените на своите браќа како порано. Уште го правите ама не до толку.
Elektricnite vozilli beshe nekoj biznis shto ne mu odi.. ni eden cent nema zemeno oe drzavata.. no kako shto mu velam na sekoj, vie ne znaete ni da citate, ni shto subvencija, ni shto e projekt.. edistveno neshto shto znaete e makendonci vs Albanci.. ako ima zemeno neshto firmata Ego od drzavata, eve Micko e na vllast ke go objavi.. subvenciite bea koga veke treba da pocneshe proizvostvoto, i platite da bea kako shto bea vo dogovorot (mislam deka beshe poveke od 900 evra neto).

A za amerikancite, falla Bogu shto gi stavi rabotite na svoi mesta, toa shto evropiancite go napraje vo 1913 godina, koga gi rasturija Albanskite teritorii, Amerika go popravi podocna.

Za nasha sreka i Anglija sfati shto napraela vo 1913 godina i veke e na korektnata strana.. :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.990
Поени од реакции
83.356
Elektricnite vozilli beshe nekoj biznis shto ne mu odi.. ni eden cent nema zemeno oe drzavata.. no kako shto mu velam na sekoj, vie ne znaete ni da citate, ni shto subvencija, ni shto e projekt.. edistveno neshto shto znaete e makendonci vs Albanci.. ako ima zemeno neshto firmata Ego od drzavata, eve Micko e na vllast ke go objavi.. subvenciite bea koga veke treba da pocneshe proizvostvoto, i platite da bea kako shto bea vo dogovorot (mislam deka beshe poveke od 900 evra neto).

A za amerikancite, falla Bogu shto gi stavi rabotite na svoi mesta, toa shto evropiancite go napraje vo 1913 godina, koga gi rasturija Albanskite teritorii, Amerika go popravi podocna.

Za nasha sreka i Anglija sfati shto napraela vo 1913 godina i veke e na korektnata strana.. :D
Мицко е албански куропушач кој дозволи Артан Груби да му кажува каде колку Албанци живеат, наместо да се бори за меѓународно признати пописни методи, тој ги прифати албанските измислици подржани од САД.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.813
Мицко е албански куропушач кој дозволи Артан Груби да му кажува каде колку Албанци живеат, наместо да се бори за меѓународно признати пописни методи, тој ги прифати албанските измислици подржани од САД.
Pocni, ODMA. Seriozno ti e situacijava veruvaj mi.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.148
Добро оваа стварно не знае просто проширена реченица да склопи. Не знам која е побетер оваа или Катица. Абе внука ми 4 години има ако не ги продаде со посаглам зборење еве ќе се обесам. Како може вакви дегенерици со години да се прошалтуваат низ системиве не ми е јасно. За работава што ја работела ич не се ни фаќам. Не остана веќе дно што не сме го пробушиле.
многу си го пишуел, за настапот на во една реченица,
“ја не знам ништа, ја сам био у подрум“.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Од сите народи на балканот само албанците зборуваат за автохтоност затоа што другите немаат комплекс и знаат претците од кој град или село потекнувале, албанците ако се вратат само три колена назад ги фаќа егзистенционална криза, генерално дедото или прадедото е од албанија или косово, така и овој наш тигар кажува како некој хамза на српски сунцето му сијало во земјата.

Го гледав неќни оној забеган Јонуз, прави споредби помеѓу Егејци и Косовари, Македонци кои се преселуваат во матична национална Македонска држава со косовари :lolzz: :lolzz: кои беа примени со најдобри човечки намери но од денешна дистанца тоа беше грешка, македонија со тогашниот премиер Љубчо не требаше да верува на нато и америка.

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.813
Hahahah vie ste odlicen primer na recenicata na Einstain deka coveckata ludost e infinit..
Bidejki ne veruvam deka znaete shto e infinit, go klucam @Sussaro kako eden od naslednicite i vo isto vreme primerot na Einstain i negovite teorii :D

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.875
Поени од реакции
4.999
Hahahah vie ste odlicen primer na recenicata na Einstain deka coveckata ludost e infinit..
Bidejki ne veruvam deka znaete shto e infinit, go klucam @Sussaro kako eden od naslednicite i vo isto vreme primerot na Einstain i negovite teorii :D

Еве, не знаеме што е „инфинит„.

Еве, ти си читал „Импулс„ па ајде поучи не‘, што значи „инфинит„ и како се опишува таа неограничена/бесконечна состојба во конечен свет...благодарам.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Две работи се бесконечни: албанија и човечката глупост; но за албанија не сум сигурен.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.813
Две работи се бесконечни: албанија и човечката глупост; но за албанија не сум сигурен.
Gledash be drugar.. jas sum pricina de vleguesh nekogash vo Google da barash neshto pametno.. da gleash shto kazhal Ajnshtajn ili nekoj drug... inaku ke umreshe so vnatreshnata borba na tvojot dux.. ALB VS NMKD

Ova e golem cekor za tebe, no nemoj da mislish deka i golem covestvoto..

Ajde asta manana. :D

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Gledash be drugar.. jas sum pricina de vleguesh nekogash vo Google da barash neshto pametno.. da gleash shto kazhal Ajnshtajn ili nekoj drug... inaku ke umreshe so vnatreshnata borba na tvojot dux.. ALB VS NMKD

Ova e golem cekor za tebe, no nemoj da mislish deka i golem covestvoto..

Ajde asta manana. :D
Астаманана, незнаев дека од приказните на итар Пејо за Трајко глупиот и Вело лудиот може да има две во едно.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.813
Астаманана, незнаев дека од приказните на итар Пејо за Трајко глупиот и Вело лудиот може да има две во едно.
Abe nemash poima kolku glupavi ste ti i bjorn.. zhimi zve.. za sekoja rabota se fatite licno.. startuvajte neshto vo zhivotot be konji.

Kajgana Shop

На врв Bottom