Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Јасно ти е дека колку и да беа потребни ќе ги довлечкаа од ДПМНЕ? Дефинитивно со сила се правиш глуп, друго објаснување нема
jasno ti e da im dadevte 39 mandati nemase da se na vlast i nemase toa da se sluci? abe kakvi kurtoni ste sve ke smislite da se isperete od gomnata sto ste.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.067
Поени од реакции
1.560
jasno ti e da im dadevte 39 mandati nemase da se na vlast i nemase toa da se sluci? abe kakvi kurtoni ste sve ke smislite da se isperete od gomnata sto ste.
И тебе многу работи не ти се јасни, ама тебе простено ти е, на крајот на светот си :pos:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.067
Поени од реакции
1.560
mene sve mi e jasno, duri i toa deka zboram so ameba ama ajde imame 2 minuti da ti posvetam
Посвети на некое друго место, на пример на некоја курва таму. Далеку си од оваа проблематика ти

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.205
Јасно ти е дека колку и да беа потребни ќе ги довлечкаа од ДПМНЕ? Дефинитивно со сила се правиш глуп, друго објаснување нема
Da da tesise. Tuku ajde vaka posto ocigledno si se sramis od prethodniot profil, cisto onaka da te prasam vaka so noviot. Za koj glasase be pile togas ti ?
Kade ke gi vleckaa ako ne formirase SDSM mnozinstvo vo parlamentot, kaj koj ke gi vleckaa ?
Stvarno znaes kako funkcionira nasiot parlament, poznati ti se tie raboti oti vaka nekako mi deluvas kako poprilicno politicki nepismen.
Автоматски споено мислење:

Значи не ти пречат само предавниците од сопствените редови? Така? Е затоа не ебат 34 години и СДСМ и ДПМНЕ оти колку и да прават лоши политики никогаш нема да дојде осуда од сопствените редови
Koj soopstveni redovi ?
I da pogodam, resenieto normalno ti e Levica :cautious:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.067
Поени од реакции
1.560
Da da tesise. Tuku ajde vaka posto ocigledno si se sramis od prethodniot profil, cisto onaka da te prasam vaka so noviot. Za koj glasase be pile togas ti ?
Kade ke gi vleckaa ako ne formirase SDSM mnozinstvo vo parlamentot, kaj koj ke gi vleckaa ?
Stvarno znaes kako funkcionira nasiot parlament, poznati ti se tie raboti oti vaka nekako mi deluvas kako poprilicno politicki nepismen.
Еве тебе пошто ти се познати, те прашав и погоре нешто па еве да те прашам пак

Кое предавство боли повеќе, од комуњар или од патриот? Не знам како не можеш да разграничиш 2 основни работи, или па со сила се правиш дека не можеш. Сакаш да ми кажеш дека ти од комуњарите не очекуваше дека ќе гласаат ЗА, и те разочараа со тој чин?

Што повеќе те изненади, тие 49, или овие 8 кои гласаа ЗА? :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.205
Prati sega difolt odgovor, ne glasal togas, vo podrum bil, vrska nema toj so nisto :D

Еве тебе пошто ти се познати, те прашав и погоре нешто па еве да те прашам пак
So ogled na okolnostite, pritvori, zakani i uceni od SJO ( znaes deka Apasiev bese vo SJO taka ?), od komunjarite i tie sto im dadoja mandati.
Ajde sega ti. Za koj glasase togas ?

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.067
Поени од реакции
1.560
Prati sega difolt odgovor, ne glasal togas, vo podrum bil, vrska nema toj so nisto :D

So ogled na okolnostite, pritvori, zakani i uceni od SJO ( znaes deka Apasiev bese vo SJO taka ?), od komunjarite i tie sto im dadoja mandati.
Ajde sega ti. Za koj glasase togas ?

Не ми поставувај прашање на прашање, и не цитирај само тоа што ти одговара. Одговори на целото прашање како нормален човек ако воопшто знаеш да водиш дискусија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.205
Не ми поставувај прашање на прашање, и не цитирај само тоа што ти одговара. Одговори на целото прашање како нормален човек ако воопшто знаеш да водиш дискусија.
Ti odgovoriv be, komunjarite. Ne znam sto ne ti e jasno.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.618
Поени од реакции
42.144
батево очекува народот да го мрази ВМРО зошто рекле северна на официјални состаноци надвор, а он од уста не ја извади северна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.205
Go snema detevo, aj da vidime so nasoki ke mu dat, so treba da odgovori mada poprilicno jasno e so ke reci. Ne glasal togas. Site koi slavea tuka na denot na izborite, ili izbrisaja profili i kreiraa novi( toa gomnata sarenokurtonski prvenstveno) ili ne glasale togas, kao bojkotirale ( toa se pretezno ovie so ne izbrisaja profili ).
A bukvalno svrsuvaja od radost togas, ali pazi ne izlegle da glasaat.
Bezkicmenjaci :(

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.296
гледам на Телма за тужење на државата поради загадувањето, два зевзека, чекале 7 години, сега боцкаат... Абе Морони, кај сте кога законски се дозволи УВОЗ на опасен отпад од ЕУ, кој 24/7 се согорува во Усје??? Ако не е штетен тој отпад за ку@ово здравје со шлепери ќе го носат во Албанија и Северџанија ????..Словенија ни Транзит не им дозволува !!
Исти гомнајадења е 24/7 кампањата за отварање рудници за бакар, а во Србија за Литиум...

Kajgana Shop

На врв Bottom