Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Што лежи во суштината на тоа зошто сè уште се толерира неплаќање данок и електрична енергија во Арачиново и други населби/општини?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.130
Што лежи во суштината на тоа зошто сè уште се толерира неплаќање данок и електрична енергија во Арачиново и други населби/општини?

Пробај тука обрати се може ќе ти го решат прашањето.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.242
Поени од реакции
16.384

Пробај тука обрати се може ќе ти го решат прашањето.

на брдото ќе му објаснат... и не е само тоа... британецот што го истепале ко вол у зелка и тешки повреди добил, се чуди како теле, ама УК ембаси се оградува и молчи, упатува на ИНСТИТУЦИИТЕ на системот, исто и како питбулката кога се жалеше на еу амбасадорите ( па и од Лаура ќе барала помош :icon_mrgr: )...

а сега ќе се јави потпаролската гускетина на СДС, дека со струјата работата ја затекнале, а таа е наследена :facepalm: уште од комуњарите во ЕхЈу

Последно уредено:
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Јас знам што е на едната страна (ДУИ, начин на однесување на локално население кога ќе им отиде некој да има бара наплата итн.), но не ми е јасно како е можно другата страна (фирма за дистрибуција на електрична енергија, луѓе во државни институции, луѓе во политички партии и сл.), толку долго време да немаат, дали храброст или не знам што, да го покренат овој проблем да се решава, па барем и малце, донекаде.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.534
Поени од реакции
22.189
Vladeenje na silata a ne na pravoto. Mozebi i EVN dobiva kompenzacija od drzavna strana ili toa go ima kalkulirano i pokraj toa pravi profit?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402

на брдото ќе му објаснат... и не е само тоа... британецот што го истепале ко вол у зелка и тешки повреди добил, се чуди како теле, ама УК ембаси се оградува и молчи, упатува на ИНСТИТУЦИИТЕ на системот, исто и како питбулката кога се жалеше на еу амбасадорите ( па и од Лаура ќе барала помош :icon_mrgr: )...

а сега ќе се јави потпаролската гускетина на СДС, дека со струјата работата ја затекнале, а таа е наследена :facepalm: уште од комуњарите во ЕхЈу
Kućata mu ja gradea nekade ple 2002-ra...znači istive bile togas na vlast, a ne SFRJ
Ps.kućata iakone nova, e relativno skromna i mala

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Јас знам што е на едната страна (ДУИ, начин на однесување на локално население кога ќе им отиде некој да има бара наплата итн.), но не ми е јасно како е можно другата страна (фирма за дистрибуција на електрична енергија, луѓе во државни институции, луѓе во политички партии и сл.), толку долго време да немаат, дали храброст или не знам што, да го покренат овој проблем да се решава, па барем и малце, донекаде.
Види, со сервисите би требало секогаш да е лесно.. исклучуваш сервис па нека не плаќа. Тука мора физички да отиде. Зошто некој би прифатил да ризикува да му се собере племе со оружје? Дури и во Скопје во многу поурбани делови оделе со полициска придружба па имале проблем. Јас да имам врска со ЕВН, ќе воведам рестрикции на струја во делови на државата кај што има најнизок степен на наплата. Нека направат притисок тие неколкумина што плаќаат на сопствените роднини и пријатели, не ме интересира...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.139
А-ууу, како бе вакви расистички текстови објавуваат? Срамота.
Имаат и говор на омраза...на територијално-национална основа.
Автоматски споено мислење:

Другата страна мудро молчи, за да не се поткачи со едната страна, оти коалицијата мора да опстане по секоја цена, а цената ја плаќаме ние, од џебот...Рабојќето си одат „...Исто како и до сега...„, што ќе рече о зоти о А‘мети.
Автоматски споено мислење:

Ne razbiram kako moze kako narod da tolku nemaat oset od estetika. Se sto e dizajnirano od Albanci e grdo i ochobol, i da nema zname zakacheno, ednostavno se poznava od daleku.
Надворешната естетика...пардон, грдотијата, произлегува од внатрешната состојба (на духот и душата) од естетичарот.

Последно уредено:
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Види, со сервисите би требало секогаш да е лесно.. исклучуваш сервис па нека не плаќа. Тука мора физички да отиде. Зошто некој би прифатил да ризикува да му се собере племе со оружје? Дури и во Скопје во многу поурбани делови оделе со полициска придружба па имале проблем. Јас да имам врска со ЕВН, ќе воведам рестрикции на струја во делови на државата кај што има најнизок степен на наплата. Нека направат притисок тие неколкумина што плаќаат на сопствените роднини и пријатели, не ме интересира...
Ок, но овој проблем веќе е јавна тајна. Си има начин за наплата и со полициска придружба и сл. Просто кажано, тие што плаќаат им плаќаат и на тие што не плаќаат. Се случува многу години, а многу страни (фирми, институции, луѓе) се засегнати. Ова ги надмина сите можни граници.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Се дури не се рокнат со динамит трансформаторите накај Арачиново, Липково и компанија они нема да престанат да крадат милиони евра во струја. Само хардверско исклучување од дистрибутивната мрежа е решение за овој проблем.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ок, но овој проблем веќе е јавна тајна. Си има начин за наплата и со полициска придружба и сл. Просто кажано, тие што плаќаат им плаќаат и на тие што не плаќаат. Се случува многу години, а многу страни (фирми, институции, луѓе) се засегнати. Ова ги надмина сите можни граници.
Сите се иритираме кога читаме вакви информации.. Те прави будала племе насилничко. Изгледа само диктатор на власт ни треба за почеток.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.140
Поени од реакции
83.792
Сето ова што ни го прават Албанците, од убивање деца, до неплаќање данок, све тоа им го овозможија СДСМ и ВМРО, во ове 20 години, систематски и континуирано за ефтин дневнополитички ќар, преку ДУИ.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom