Misterija...Што лежи во суштината на тоа зошто сè уште се толерира неплаќање данок и електрична енергија во Арачиново и други населби/општини?
Што лежи во суштината на тоа зошто сè уште се толерира неплаќање данок и електрична енергија во Арачиново и други населби/општини?
Пробај тука обрати се може ќе ти го решат прашањето.
Vladeenje na silata a ne na pravoto. Mozebi i EVN dobiva kompenzacija od drzavna strana ili toa go ima kalkulirano i pokraj toa pravi profit?Што лежи во суштината на тоа зошто сè уште се толерира неплаќање данок и електрична енергија во Арачиново и други населби/општини?
Kućata mu ja gradea nekade ple 2002-ra...znači istive bile togas na vlast, a ne SFRJ
на брдото ќе му објаснат... и не е само тоа... британецот што го истепале ко вол у зелка и тешки повреди добил, се чуди како теле, ама УК ембаси се оградува и молчи, упатува на ИНСТИТУЦИИТЕ на системот, исто и како питбулката кога се жалеше на еу амбасадорите ( па и од Лаура ќе барала помош )...
а сега ќе се јави потпаролската гускетина на СДС, дека со струјата работата ја затекнале, а таа е наследена уште од комуњарите во ЕхЈу
kaurite plakaat 20% poskapi smetki i se e okVladeenje na silata a ne na pravoto. Mozebi i EVN dobiva kompenzacija od drzavna strana ili toa go ima kalkulirano i pokraj toa pravi profit?
Види, со сервисите би требало секогаш да е лесно.. исклучуваш сервис па нека не плаќа. Тука мора физички да отиде. Зошто некој би прифатил да ризикува да му се собере племе со оружје? Дури и во Скопје во многу поурбани делови оделе со полициска придружба па имале проблем. Јас да имам врска со ЕВН, ќе воведам рестрикции на струја во делови на државата кај што има најнизок степен на наплата. Нека направат притисок тие неколкумина што плаќаат на сопствените роднини и пријатели, не ме интересира...Јас знам што е на едната страна (ДУИ, начин на однесување на локално население кога ќе им отиде некој да има бара наплата итн.), но не ми е јасно како е можно другата страна (фирма за дистрибуција на електрична енергија, луѓе во државни институции, луѓе во политички партии и сл.), толку долго време да немаат, дали храброст или не знам што, да го покренат овој проблем да се решава, па барем и малце, донекаде.
Имаат и говор на омраза...на територијално-национална основа.А-ууу, како бе вакви расистички текстови објавуваат? Срамота.
Другата страна мудро молчи, за да не се поткачи со едната страна, оти коалицијата мора да опстане по секоја цена, а цената ја плаќаме ние, од џебот...Рабојќето си одат „...Исто како и до сега...„, што ќе рече о зоти о А‘мети.Јас знам што е на едната страна (ДУИ, начин на однесување на локално население кога ќе им отиде некој да има бара наплата итн.), но не ми е јасно како е можно другата страна (фирма за дистрибуција на електрична енергија, луѓе во државни институции, луѓе во политички партии и сл.), толку долго време да немаат, дали храброст или не знам што, да го покренат овој проблем да се решава, па барем и малце, донекаде.
Надворешната естетика...пардон, грдотијата, произлегува од внатрешната состојба (на духот и душата) од естетичарот.Ne razbiram kako moze kako narod da tolku nemaat oset od estetika. Se sto e dizajnirano od Albanci e grdo i ochobol, i da nema zname zakacheno, ednostavno se poznava od daleku.
Ок, но овој проблем веќе е јавна тајна. Си има начин за наплата и со полициска придружба и сл. Просто кажано, тие што плаќаат им плаќаат и на тие што не плаќаат. Се случува многу години, а многу страни (фирми, институции, луѓе) се засегнати. Ова ги надмина сите можни граници.Види, со сервисите би требало секогаш да е лесно.. исклучуваш сервис па нека не плаќа. Тука мора физички да отиде. Зошто некој би прифатил да ризикува да му се собере племе со оружје? Дури и во Скопје во многу поурбани делови оделе со полициска придружба па имале проблем. Јас да имам врска со ЕВН, ќе воведам рестрикции на струја во делови на државата кај што има најнизок степен на наплата. Нека направат притисок тие неколкумина што плаќаат на сопствените роднини и пријатели, не ме интересира...
Сите се иритираме кога читаме вакви информации.. Те прави будала племе насилничко. Изгледа само диктатор на власт ни треба за почеток.Ок, но овој проблем веќе е јавна тајна. Си има начин за наплата и со полициска придружба и сл. Просто кажано, тие што плаќаат им плаќаат и на тие што не плаќаат. Се случува многу години, а многу страни (фирми, институции, луѓе) се засегнати. Ова ги надмина сите можни граници.