Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
За имот не знам, ама за фамилија и Македонците бранат, двајца шопови од Гостивар беа пратени од кај што дошле. Тогаш не ви беше свето ни имот, ни фамилија, па се буневте и тогаш против Македонците, затоа не смрди тука со твоето лицемерие. Ќе вадите пиштол, ама кој со меч живее од меч и умира. Мене многу добро ми е позната вашата "храброст", најголеми пички на светот.
Не сум шпон.

Фамилија е света, ако и тоа тебе ти е во знак прашалник да ја браниш зошто воопшто живееш...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.792
Поени од реакции
49.719
Језиви се комуњарскиве релативизирања, ама исто, така мора да заклучиме дека Мицковски, најблаго кажано, не е добар со паметот .
Мислев дека можеби има лоши пр-советници, ама дефинитивно сум сигурен веќе дека човеков е промашај и пропаст во најава.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Замислете 10 Албанци каков неред направија и тоа "бранејќи" имот.
Само замислете некој нив да проба да им смени име/знаме, или па оспори националност, јазик и ткн... Па има да гори цел Балкан а не само еден град, којзнае може и низ цела Европа ќе почнаа со масовни протести.
Курац ќе гори цел балкан. Живи гореа албанци по Тетово па ете одговорните ништо не им фали, најверојатно зашто нивни се одговорни и каурите што се со нив во коалиција или поверојатно сценарио ја немаа подршката од власта и тие обиди за протести се виде дека не смеат ништо да направат. 99та да не се вмешаше НАТО ќе ги протераа сите од Косово, Грција не смеат ни да писнат.

Ајде еве да одиме локално, вчера почнаа со гаѓање кон тие што протестираа и кога видоа дека се помалку одма ги вадеа пиштолите кога видоа на каде ќе оди работата. Тепање деца кога се 10 на 1, вадење пиштолите и калашите кога не се 5 пати побројни од тие што ги напаѓаат. Да не се заштитени од полицијата и да им се одврзе раце на полицијата ќе ги спакуваат по брза постапка.
Најверојатно имаме различни дефиниции за храброст, ако за тебе храброст е да направиш инцидент и кога гледаш дека ќе го јадеш одма вадиш пиштол незнам што да ти кажам. Падна митот за некакви бестрашни албанци, багра кукавици кои знаат дека нема ништо да им се случи ако те брцат со нож или вадат пиштол.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.073
Поени од реакции
9.493
Ова е провокација да почнат луѓе со оружје на протест да одат, а и тоа и ќе биде. Се плашам дека е исценирано и мора да се обрати внимание на ова, затоа што многу лесно ќе не бутнат у граѓанска војна. Која ќе се прошири и на Косово, а и Бугарија ќе интервенира па ланчано ќе оди и на Турција против Грција.
Американците немаат друга алтернатива, ќе почнат од таму каде најмалку ги боли курот а тука ние сме следни на ред. Да добијат уште некоја година до финалната пресметка со Русија. На нив им треба оправдание за префрлање на војска и опрема, а балканот е идеален од секогаш за оваа работа.
Да не бидеме наивни, се што се случува тука е под контрола на тој што владее тука, апсолутно се. Затоа треба да се постават работите во согласност со ова и да не се залетуваме многу. Тоа важи и за нас и за шиптаритe, ама ако не бива тогаш не треба да отстапуваме, позади нас е провалија, мора да се бориме за опстанок.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.507
Поени од реакции
87.468
Језиво е ова што го пласира Козлова по твитер, едноставно језиво е. Какво само релативизирање, каква калаштура еј, и потоа ќе квичи како и се заканувале по живот. Гроб да нема

Член од
3 март 2021
Мислења
584
Поени од реакции
1.001

Додека вакви суштества виреат тука и имаат некакво влијание врз јавното мислење(ако незнаеш 2+2 да собереш ќе имаат влијание) ќе биде малку тешко да се оправи работата ако може да се оправи веќе.
Ова апропо темата за Ливадарки, значи недоебани баби без деца над 30 години полудуваат а веќе после 40тата стануваат непресметливи и опасни за околината.

А госпоѓава ми личи и делува на бугарка која е изгубена во просторот.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.475
Поени од реакции
9.184
Не сум шпон.

Фамилија е света, ако и тоа тебе ти е во знак прашалник да ја браниш зошто воопшто живееш...
Не си шпон, шиптaр си, те знам од порано, само не сакав да ја дефукусирам темава.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407

Додека вакви суштества виреат тука и имаат некакво влијание врз јавното мислење(ако незнаеш 2+2 да собереш ќе имаат влијание) ќе биде малку тешко да се оправи работата ако може да се оправи веќе.
WTF?!
„Macedonian protesters entered Albanian neighborhood with a clear intention to provoke“.
„Yes, they happened to have guns.“...
:sick:

Еден збор да кажеш против овакви како Колозова, што би ги навредил, одма ќе скокнат да се жалат дека било говор на омраза, ама Албанец пиштол да им впери во глава, мислам дека ќе свршат.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.649

Еве како бранат џандарите.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
Каков дебил е клошаров Мицкоски. Шиптаpите вадат пиштоли кон маса народ, идиотот вика требаше мене да ме убијат. Животот на протестирачите е помалце вреден од неговиот? Почнувам да мислам дека е шизофреничар...

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407

Еве како бранат џандарите.
Затоа не смее да се потклекнува на вакви провокации.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Дајте бе отидов на одмор војна ќе правите. Човек да не ве пушти и во вц сами. Става народ северџански знамиња т.е. вентилатори за одбрана на историјата од Бугарите. Дајте потпишете тоа договорот и сикер во ЕУ. Сакате во ЕУ епа таму Гоце е јадач на ќубрица. Јас сум за договорот да се прифати ако сте решиле за ЕУ веќе. И помалку мелодрами.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Дајте бе отидов на одмор војна ќе правите. Човек да не ве пушти и во вц сами. Става народ северџански знамиња т.е. вентилатори за одбрана на историјата од Бугарите. Дајте потпишете тоа договорот и сикер во ЕУ. Сакате во ЕУ епа таму Гоце е јадач на ќубрица. Јас сум за договорот да се прифати ако сте решиле за ЕУ веќе. И помалку мелодрами.
Голема штета што има такви како тебе.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Сменета била маршрутата за вечер. Многу добра порака се праќа со ова.
Дај бе не оди на таа глупост. Прави се дека е Гоце е Чубрица и ај пријатно. Џабе губење време кога сите сте за ЕУ.

Kajgana Shop

На врв Bottom