Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.537
Поени од реакции
24.874
Замислете 10 Албанци каков неред направија и тоа "бранејќи" имот.
Само замислете некој нив да проба да им смени име/знаме, или па оспори националност, јазик и ткн... Па има да гори цел Балкан а не само еден град, којзнае може и низ цела Европа ќе почнаа со масовни протести.
bas neka probaat vaka da "branat" na drugo mesto kade policijata ne gi cuva ko beli mecki da vidime kako ke pominat. lesno e da se kurcis frlajki kamenja od most i so pistol u raka koga ke ti se priblize nekoj plus gledas deka policijata se preprava deka ne postois... imas fotka kade tipot puka a dzandarot ko u loso kjose gleda u zid da ne vidi nisto.

siptarskata nacija sekogas bila poznata po toa sto begale i napagale u grupi. nisto ne e smeneto. ferka ima sekade da go jadat, od bilo koj sosed a od evropa da ne zborime.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.029
Поени од реакции
7.131
Требало да го убијат Мицкоски :pos::pos::pos::pos: не знам колку биле летнати кога им текнало ај ќе напраиме приказна сакаа да го убијат лидерот, па тој е најголемата инвестиција и единствена причина што овие гомнава уште се на власт, да беше било кој друг со два грама памет и малце одважност до сега ќе заборавевме дека оваа влада паднала.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.425
Па ти прва ми реплицираше бе кокошко глупа.
Клошар е тој шо те напраил ваква никаква.
Decko, nervozen si se gubis.
Prvo mnogu te interesirase, ME TAGNA U POST, pa sega pu pu ne vazi.
Ako sakas da vidis dali sum na protest, poveli od 7.
Taka i ti ke se izlecis od luzerluk, i ke napravis nesto vredno vo tvojot zivot, i ke si najdes odgovor.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
bas neka probaat vaka da "branat" na drugo mesto kade policijata ne gi cuva ko beli mecki da vidime kako ke pominat. lesno e da se kurcis frlajki kamenja od most i so pistol u raka koga ke ti se priblize nekoj plus gledas deka policijata se preprava deka ne postois... imas fotka kade tipot puka a dzandarot ko u loso kjose gleda u zid da ne vidi nisto.

siptarskata nacija sekogas bila poznata po toa sto begale i napagale u grupi. nisto ne e smeneto. ferka ima sekade da go jadat, od bilo koj sosed a od evropa da ne zborime.
Очигледно немаш врска што пишав погоре, и си се фатил за сосема нешто друго...

Алооо, овие што протестираа беа отприлика 1000 на 10, не требаше многу само 20 мудоња да се најдеа во таа толпа луѓе како тој дебелиот со црвена маичка, друга песна ќе се пееше па макар и калашников вадеа, а не како оној што снимаше со телефонот, ау ау ау почна да пали народ да им се пуштаат и оп кога виде дека овие не се шалат, и дека се сериозни во својата намера, и дека нема да избегаат туку-така, почна одма се нешто да и пречи, де имало пиштол, де требало полицијата да го штити, валјда очекуваше дека некој туку така ќе го остаи да ги млатат 1000 на 10...

пс. Замисли они да протестираа и рандом 10 македонци ги провоциираат и вадат пиштол, па ти гарантирам со глава дека од 1000 најмалце 50 будали ќе им се пуштеаа, па макар и ризикуваа свој сопствен живот.

Затоа нема држава ако ти ја водат лгбти мрсули, а уште повеќе ако водат некаков протест.

Кога браниш држава, или нација не треба да ти биде мил сопствениот живот, само така се брани и ќе имаш успех, во спротивно осуден си на пропаст.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.474
Поени од реакции
9.194

Ovoj so pistolov da ziveese vo demokrtaska amerika ke bese napolnat so olovo uste pred da usepee da go izvadi pistolot a ne pa uste da puka.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.537
Поени од реакции
24.874
Очигледно немаш врска што пишав погоре, и си се фатил за сосема нешто друго...

Алооо, овие што протестираа беа отприлика 1000 на 10, не требаше многу само 20 мудоња да се најдеа во таа толпа луѓе како тој дебелиот со црвена маичка, друга песна ќе се пееше па макар и калашников вадеа, а не како оној што снимаше со телефонот, ау ау ау почна да пали народ да им се пуштаат и оп кога виде дека овие не се шалат, и дека се сериозни во својата намера, и дека нема да избегаат туку-така, почна одма се нешто да и пречи, де имало пиштол, де требало полицијата да го штити, валјда очекуваше дека некој туку така ќе го остаи да ги млатат 1000 на 10...

пс. Замисли они да протестираа и рандом 10 македонци ги провоциираат и вадат пиштол, па ти гарантирам со глава дека од 1000 најмалце 50 будали ќе им се пуштеаа, па макар и ризикуваа свој сопствен живот.

Затоа нема држава ако ти ја водат лгбти мрсули, а уште повеќе ако водат некаков протест.

Кога браниш држава, или нација не треба да ти биде мил сопствениот живот, само така се брани и ќе имаш успех, во спротивно осуден си на пропаст.
nema gajle idniot pat ti pusti se prv pa site po tebe.... na videoto imas barem 4 dzandari sto sprecuvaat makedoncite da idat kon niv i edna 10 sek situacija kade malku gi zbrkuvaat sipcite pa gi ostavaat da se vratat.

mene ne mi se problem sipcite na videoto, problem mi se dzandarite sto ne si ja vrsat rabotata. ko sto kazaa, da bese ova zapad imase dzandarive da pukaat u dibekot so pistol a ke gi pritvorea i tie sto frlaa po narodot... dali puka od pistol ili frlil paleta od most seedno, ke odgovara za obid za ubistvo i 10+ god zatvor ne mu gine.

narodot ispadna bas kul. poentata na protestot bese druga i ne treba nekoj da ne defokusira. so orkite koga ke dojde vreme togas ke resavame. eve osmani najavi deka moze ke dojde toa vreme brzo, ako ne bil prifaten predlogot.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Decko, nervozen si se gubis.
Prvo mnogu te interesirase, ME TAGNA U POST, pa sega pu pu ne vazi.
Ako sakas da vidis dali sum na protest, poveli od 7.
Taka i ti ke se izlecis od luzerluk, i ke napravis nesto vredno vo tvojot zivot, i ke si najdes odgovor.
Те тагнав за да не ти реплицирам од пред 3 дена постот на кој што си ми пишала.

А јас колку вредно иам напраено у животов и за државава ти со твојот лузерски менталитет нема ни у 3 да напраиш... освен на некој сервер што ќе свртиш 100 игрици. Ако се рачуна тоа :ROFLMAO:

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
nema gajle idniot pat ti pusti se prv pa site po tebe.... na videoto imas barem 4 dzandari sto sprecuvaat makedoncite da idat kon niv i edna 10 sek situacija kade malku gi zbrkuvaat sipcite pa gi ostavaat da se vratat.

mene ne mi se problem sipcite na videoto, problem mi se dzandarite sto ne si ja vrsat rabotata. ko sto kazaa, da bese ova zapad imase dzandarive da pukaat u dibekot so pistol a ke gi pritvorea i tie sto frlaa po narodot... dali puka od pistol ili frlil paleta od most seedno, ke odgovara za obid za ubistvo i 10+ god zatvor ne mu gine.

narodot ispadna bas kul. poentata na protestot bese druga i ne treba nekoj da ne defokusira. so orkite koga ke dojde vreme togas ke resavame. eve osmani najavi deka moze ke dojde toa vreme brzo, ako ne bil prifaten predlogot.
Од тоа испаѓање кул по протести за нешто свето видовме до кај стигна работата, и точно дека овој настан беше дефокусирање на протестот, нема да ме чуди да ги има уште повеќе во наредниот период, затоа треба паметно и оштро да се протестира кон секого, да видат сите во светот дека со некои работи и уцени не се игра мајтап со народот.

Но на крајот знаејќи го менталитетот на овој народ, сметам дека и ова ќе помине како сите други уцени...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.216
Поени од реакции
30.425
Те тагнав за да не ти реплицирам од пред 3 дена постот на кој што си ми пишала.

А јас колку вредно иам напраено у животов ти со твојот лузерски менталитет нема ни у 3 да напраиш... освен на некој сервер што ќе свртиш 100 игрици. Ако се рачуна тоа :ROFLMAO:
Au, za toa bilo tagnuvanjeto, da mi obratis vnimanie.
Izvini, ja mislev bese za da mi obratis vnimanie.
Moja greska.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Овој што глуми интелектуалец, допри му ја жичката племенска и одма се трансформира во орк.

Кадар дипломиран на Приштински универзитет не бил, не е и никогаш нема да биде интелектуалец. Таа институција била создадена само за национал-шовинистичко хушкање и ништо повеќе. Тоа што овој знае подобро да се изразува на македонски јазик не значи дека е нешто многу интелигентен или начитан, единствено што значи е дека е поелоквентен.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Само замислете некој нив да проба да им смени име/знаме, или па оспори националност, јазик и ткн... Па има да гори цел Балкан а не само еден град, којзнае може и низ цела Европа ќе почнаа со масовни протести.
Замисли и другите да почнат да носат пиштоли со себе и да не ви преќутуваат, а натаму оди работата.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Додека вакви суштества виреат тука и имаат некакво влијание врз јавното мислење(ако незнаеш 2+2 да собереш ќе имаат влијание) ќе биде малку тешко да се оправи работата ако може да се оправи веќе.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.474
Поени од реакции
18.048
За имот не знам, ама за фамилија и Македонците бранат, двајца шопови од Гостивар беа пратени од кај што дошле. Тогаш не ви беше свето ни имот, ни фамилија, па се буневте и тогаш против Македонците, затоа не смрди тука со твоето лицемерие. Ќе вадите пиштол, ама кој со меч живее од меч и умира. Мене многу добро ми е позната вашата "храброст", најголеми пички на светот.

Kajgana Shop

На врв Bottom