Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.329
Поени од реакции
4.621
Многу среќна некако Агелер до Љутков кај Аквадуктот :love:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.112
Поени од реакции
5.304
Тоа шо континуирано од 90та навака ви ги полнат главите дека нема пари не значи дека е вистина. Македонија е богата држава со низок стандард на населението.
Точно...а нискиот стандард произлегува не ради немањето пари, туку ради лепливите прсти од било кој лик со фатил било каква политичка или управно-раководна позиција во „нашата земјата„.
Автоматски споено мислење:

Македонија 24 години подоцна е бинационална и двојазична држава. Од Скопје до Струга важат албански закони и устав, а Полог по GDP е појак од сите македонски општини. Ете кој победил :D
А што се произведува од Скопје до Струга, а да не се „брашно„ и „трава„?...
Дај некој валиден и проверлив економски податок, не само „набадање„...

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2024
Мислења
156
Поени од реакции
264
Тоа е, кога ке изгубиш подршка од американците одѓа бело знаменце и фитиљ да те нема. Како во и 2001 што бегаа со автобуси. Шошониве ако ја изгубат подршката од америка ке бидат прегазени на балканот.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Невладините секти и нивниот кадар се канцерот не само овде, туку во било која земја кај што пуштиле конци.

Овие од последниов протест што беа сега, не беа од тој тип на "активисти". Овие беа повеќе од "државјани на планетата земја", космополити, итн ... . На кратко животни луталици . Тие невладините од 2014+ типот се во најголем дел кастрирани, зошто сите пари од странство се катастрофално намалени. 20% ако земаат од парите што ги земаа тогаш може да се сметаат за среќни. А во доста голем дел и комплетно им го повлекоа финансирањето и им ги укинаа позициите. Првин затоа што, тоа што требашеда го сработат, си го завршија, второ што за Украина им требаат огромни суми на пари и се оди таму.

Во моментов, еден од поголемите финансиери им се всушност општините и централната власт преку најразлични бескорисни проекти. Општините утре да ја прекинат финансиката подршка за невладините, за 2-3 месеци, освен невладините кои се всушност институции на ЕУ и САД, се друго ќе пропадне. Земете отворете буџет на вашата општина за 2025, сега се поднесуваат и се гласаат, да видите колкави суми одат за невладини.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.886
Поени од реакции
8.268
Тоа е, кога ке изгубиш подршка од американците одѓа бело знаменце и фитиљ да те нема. Како во и 2001 што бегаа со автобуси. Шошониве ако ја изгубат подршката од америка ке бидат прегазени на балканот.

Се вади од калта сега и ќе замине негде од државава веројатно кај што нема многу да го чепкаат јавно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.444
Поени од реакции
16.655

Сега поради ова Романија и Бугарија треба да ги Заострат Копнените контроли кон нонЕУ багра, Србија , Северџанија и Турција...пљус од 01.01 иде и ЕТИЕС постапка...
За нас едино е добро што пољаци , романци а и други сега за Грција преку Бугарија ќе цепаат.
Бугарија сега уште повеќе ќе се осили , нема веќе со што да ги условат...
Едино чаре донекаде е зајакнување на Опен Балкан, против кој е Бугарија, но Србија сега е под силен соросоиден притисок, така ќе биде најмалку до преземање на власта во Уса...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.980
Поени од реакции
6.058
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.248
Како ќе го јадат еден ден не се свесни.
Овие провокации овој народ не ги заборава, закрвени сме максимално.
Сериозно ова тебе те закрвува? Што кажал Еди Патика?

Мене ме закрвува Смилковско Езеро, протестните за Смилковско Езеро на Албанците, Вејце, Карпалак, Љуботен, Саздо, детето кошаркар од Тетово што го убија на игралиште, ме закрвува тоа што ни ги тепаат бодат и убиваат децата, палењето и ограбувањето цркви и манастири, уште повеќе ме закрвува што народот мој ќути и трпи.

Ме заболе кур што рекол Еди, Али или кој и да е, можат да зборуваат што сакаат, нивно право.

Делата на Албанците кога посегнуваат по нашиот живот и нивниот колективен молк е тоа што нема никогаш да се заборави, а и молкот на Македонците, пред се на македонските политичари.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.337
Поени од реакции
30.691

Сега поради ова Романија и Бугарија треба да ги Заострат Копнените контроли кон нонЕУ багра, Србија , Северџанија и Турција...пљус од 01.01 иде и ЕТИЕС постапка...
За нас едино е добро што пољаци , романци а и други сега за Грција преку Бугарија ќе цепаат.
Бугарија сега уште повеќе ќе се осили , нема веќе со што да ги условат...
Едино чаре донекаде е зајакнување на Опен Балкан, против кој е Бугарија, но Србија сега е под силен соросоиден притисок, така ќе биде најмалку до преземање на власта во Уса...
ETIAS vo praktika nema nisto da smeni, samo vleznica za 3 godini vo EU e.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
421
Поени од реакции
689
Сериозно ова тебе те закрвува? Што кажал Еди Патика?

Мене ме закрвува Смилковско Езеро, протестните за Смилковско Езеро на Албанците, Вејце, Карпалак, Љуботен, Саздо, детето кошаркар од Тетово што го убија на игралиште, ме закрвува тоа што ни ги тепаат бодат и убиваат децата, палењето и ограбувањето цркви и манастири, уште повеќе ме закрвува што народот мој ќути и трпи.

Ме заболе кур што рекол Еди, Али или кој и да е, можат да зборуваат што сакаат, нивно право.

Делата на Албанците кога посегнуваат по нашиот живот и нивниот колективен молк е тоа што нема никогаш да се заборави, а и молкот на Македонците, пред се на македонските политичари.
Види србите ги клекнаа (со странска помош, ама ги клекнаа) го земаа косово, пробаа и кај нас воено ама ги запревме. ДУИ ја заврши својата приказна на македонската политичка сцена, останаа шлајм партии кои мора да се цепкаат и да се направи хаос во албанскиот политички блок.
Регионална поддршка за овој проблем треба да се бара од Грција. И тие самите се свесни ако Македонија падне под шиптaрска рака, ќе игра мечката и кај нив.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.248
Види србите ги клекнаа (со странска помош, ама ги клекнаа) го земаа косово, пробаа и кај нас воено ама ги запревме. ДУИ ја заврши својата приказна на македонската политичка сцена, останаа шлајм партии кои мора да се цепкаат и да се направи хаос во албанскиот политички блок.
Регионална поддршка за овој проблем треба да се бара од Грција. И тие самите се свесни ако Македонија падне под шиптaрска рака, ќе игра мечката и кај нив.
Наше е да се надеваме дека ќе опаѓа американскиот интерес за овој регион, а џек пот би било тотално да се повлечат и да можеме сами да ги решаваме проблемите. Албанците сами по себе се тешки на нашиот врат, а со амерички патронат можеме само да бидеме втора класа граѓани, односно месо за колење. На Грција многу не би се надевал. Евентуално Вишеградска група во оска со Србија, Македонија, и тука да ја бараме шансата, или ќе живееме ко што бива, или некој ќе му се ебе матер, зашто вака не е издржливо.

Засега останува да чекаме и да се надеваме само.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.980
Поени од реакции
6.058
Наше е да се надеваме дека ќе опаѓа американскиот интерес за овој регион, а џек пот би било тотално да се повлечат и да можеме сами да ги решаваме проблемите. Албанците сами по себе се тешки на нашиот врат, а со амерички патронат можеме само да бидеме втора класа граѓани, односно месо за колење. На Грција многу не би се надевал. Евентуално Вишеградска група во оска со Србија, Македонија, и тука да ја бараме шансата, или ќе живееме ко што бива, или некој ќе му се ебе матер, зашто вака не е издржливо.

Засега останува да чекаме и да се надеваме само.
На наша среќа рамковниот договор не е меѓудржавен договор како преспанскиот, затоа можеме ова дивеење во ДУХОТ на рамковниот и одење над него да го искористиме во наша полза, може некогаш е добро на кучето да му се даде малце повеќе коски додека не го фатиш за врат.
Нашиот фокус сега треба да е бугарија не племето.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.333
Поени од реакции
21.648
Дупи си ги. :LOL:

ДУИ: Претседателот на Уставен да поднесе оставка зашто таблата зад него не е и на албански
Прашан од новинар за недостигот на албанскиот јазик на таблата зад него, и покрај фактот што законот за употреба на јазиците е во сила, претседателот изјави дека ‘знае дека законот е во сила, но дека не му се допаѓа законот’.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom