Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.244
Поени од реакции
14.546
Господинот Васко Ефтов може мирно да се пензионира, има достојни заменици.

Јас за спорт, Васе и Мечка за политика... ни нема рамни за прогнози.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
209
Поени од реакции
339

Мечка Инфомакс све промашуе, темана за 51 држава за него ја отворив. Ќе се регистрира 100 посто и да се развалиме.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.738
Поени од реакции
8.167
Тоа шо континуирано од 90та навака ви ги полнат главите дека нема пари не значи дека е вистина. Македонија е богата држава со низок стандард на населението.
Океј да има пари ама да имаш желба за крадење и таа сума да достигне милиони и можеби повеќе што ќе наорави некаква дупа во буџетот не ми е јасно. Дрпај едни, дрпај други пари а народот ние трпиме и трпиме.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.620
Поени од реакции
66.457
Истово ова шо ти го пишуваш на форумов го пишува и еден другар на фб, го прашав зашо 2001ва се криеше ко пичка кај девојка му у битола? Ме бкокна
Не знам зошто мене си ме тагирал со таков пример. Јас помагав и на Армијата и на Полицијата 2001-ва, знам што е војна. Роден сум и живеев на 300 метри од Липковската фронтална линија до пред 3-4 години. Не зборам на памет.

Левица патриотите матер ебаваат на тастатурата. А кога треба никаде ги нема.
На мене ли се однесува ова?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.622
Поени од реакции
17.492
Соединетите Американски Држави имаат јасни и непобитни докази за постапките на поранешниот вицепремиер Артан Груби и апелациониот судија Енвер Беџети во примањето мито за да го спасат Сашо Мијалков од затвор. Американската амбасадорка Ангела Агелер вели дека, поради грижа за приватноста, доказите не се споделени со македонските власти.

„Ако ние можевме да ги собереме тие докази, можат и тие“, вели Агелер.

Според неа, во Македонија има епидемија на корупција, која е рак во општеството. Добро прашање е зошто македонските надлежни органи не постапувале во овој случај, рече таа.
—-
==

Јавно ги шлака, во смисла -> ајде пичиња вие сте на потег, оти ќутите ?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.598
Поени од реакции
18.833
Апсење и затворање не значи дека правдата ќе биде задоволена.
Одземање на личен имот и имот на блиска фамилија. Фрлање во самица, без право на помилување. Се останато е само гола вода и шминка.
Голем дел од имотот е префрлен совреме на госпожата која е во долгогодишна врска со него уште дури беше во брак, инаку акционер во ЗК Пелагонија и во одборот на директори.
Парите се перени и префрлани во фирми во Грција и Србија.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.472
Поени од реакции
5.197
Законот се коси со уставот, употребата на албанскиот јазик треба да е во рамки на охридскиот договор кој е дел од уставот. Се што е надвор од таа рамка не враќа пред 2001 како што милуваат да кажат дуи.
Законот за јазици е уште една игранка на СДСМ и ДУИ за дестабилизација на владата.
Колку брзо се заборава.
Имаше еден документ кој популарно се викаше ТИРАНска Пљатфрома..
Тој документ беше прифатен од сдсСС и сијасет други пајтон партии (меѓу други и од онаја од ДОМ мислам дека татко-и и денес се првртува во гробот) кои учествуваа во таја вљада
Таја вљада, инаку резултат на државен удар имаше за задача да ја деконструира македонската држава, резултатот е одличен

Па денес некој да очекува ова или она е само замајување и манипулација на стадото, единствената платформа која можеше да направи исчекор беше онаја на Лефица пред избори ( во 5 точки беше ја има некаде на форумов претпоставувам), Македонците и овој пат одлучија да одат по подолгиот пат... нешто во стилот на познатата изрека “сиромавиот плаќа два пати“...

Член од
17 април 2024
Мислења
623
Поени од реакции
1.486

Тешки кловнови.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.309
Поени од реакции
21.472

Мечка Инфомакс све промашуе, темана за 51 држава за него ја отворив. Ќе се регистрира 100 посто и да се развалиме.
Не е тоа прогнозирање и промашување, ни тој не верува во глупостите што ги кажува, туку како верни кучки на ДУИ/СДСМ мора тоа да го кажуваат, тоа им е задачата, да пасивизираат и перат мозок на малоумна рамноземјашко-десничарска публика со разни спинови и измислици. Истовремено да ги релативизираат срањата на ДУИ/СДСМ и да ги прикажуваат во подобро светло.

Ги прибрале Борјан Јовановски и Сашо Ордановски во студио со своја емисија, најистакнатите комуњарски пропагандни ботови кои до вчера ги нарекуваа "режимски новинари и куртон медиум на ВМРО". Груби, Бујар, Фуркан и пола СДСМ редовни гости. Им фали уште Заев со свој поткаст.

Ама тоа е, додека капе кеш ќе сркаш гомна со кутлача, ќе се правиш на Тошо и ќе переш мозок на кешишовци кои не знаат да напишат реченица без 12 запирки, 8 точки и 6 коси црти.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
209
Поени од реакции
339
Не е тоа прогнозирање и промашување, ни тој не верува во глупостите што ги кажува, туку како верни кучки на ДУИ/СДСМ мора тоа да го кажуваат, тоа им е задачата, да пасивизираат и перат мозок на малоумна рамноземјашко-десничарска публика со разни спинови и измислици. Истовремено да ги релативизираат срањата на ДУИ/СДСМ и да ги прикажуваат во подобро светло.

Ги прибрале Борјан Јовановски и Сашо Ордановски во студио со своја емисија, најистакнатите комуњарски пропагандни ботови кои до вчера ги нарекуваа "режимски новинари и куртон медиум на ВМРО". Груби, Бујар, Фуркан и пола СДСМ редовни гости. Им фали уште Заев со свој поткаст.

Ама тоа е, додека капе кеш ќе сркаш гомна со кутлача, ќе се правиш на Тошо и ќе переш мозок на кешишовци кои не знаат да напишат реченица без 12 запирки, 8 точки и 6 коси црти.
Абе како се потеше после избори Меќка и се вадеше, бесценето. За се друго постои МакстерКард.
Ќе го уловам миќо на мојана тема, емотивен е :D

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.309
Поени од реакции
21.472
И башка дел од имотот што му го конфискуваа беше продаден на... неговиот син. :pos: Мијалков е се само не пример за некој што си ја одлежал заслужената казна за криминалите кои ги има сторено.
Да се сними серија "Политички случувања во Македонија", лаганица 9.2 оценка на IMDB.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.472
Поени од реакции
5.197
Не правам грев, кажувам реалност. Татко ми беше во јадрото на Радуша и знам што значи да чекаш на вести да не го кажат неговото име и презиме. Сакам да кажам од денешен аспект дека за џабе изгинаа кога ништо не добивме со тоа, нашите политичари нивните животи ги помножија со нула и се посраа врз нивниот хероизам.
Дете драго сеа гледам зошто пишуваш тоа што го пишуеш.
Додека си растен на приказни (Мирко пази метак, Хвала ти Славко спасио си ми живот“) јас бев куде таја Радуша и многу други места, вашите политичари се исти како и сите политичари, поголем проблем се оние што серат по тие исти политичари, а во исто време постојано си гласат за таквите и тоа само за еден сендвич или некое местенце во администрација.
Добро што си го напишал ова, да знам со кој и каков профил си имам работа. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.772
Поени од реакции
3.844
Соединетите Американски Држави имаат јасни и непобитни докази за постапките на поранешниот вицепремиер Артан Груби и апелациониот судија Енвер Беџети во примањето мито за да го спасат Сашо Мијалков од затвор. Американската амбасадорка Ангела Агелер вели дека, поради грижа за приватноста, доказите не се споделени со македонските власти.

„Ако ние можевме да ги собереме тие докази, можат и тие“, вели Агелер.

Според неа, во Македонија има епидемија на корупција, која е рак во општеството. Добро прашање е зошто македонските надлежни органи не постапувале во овој случај, рече таа.
—-
==

Јавно ги шлака, во смисла -> ајде пичиња вие сте на потег, оти ќутите ?
Кои се бе они да имаат непобитни докази? Што се они, обвинителство? Суд? Финансова полиција? СЈО?
Најголемите криминалци ни зборат и не прозиваат за криминал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.471
Поени од реакции
114.322
Дете драго сеа гледам зошто пишуваш тоа што го пишуеш.
Додека си растен на приказни (Мирко пази метак, Хвала ти Славко спасио си ми живот“) јас бев куде таја Радуша и многу други места, вашите политичари се исти како и сите политичари, поголем проблем се оние што серат по тие исти политичари, а во исто време постојано си гласат за таквите и тоа само за еден сендвич или некое местенце во администрација.
Добро што си го напишал ова, да знам со кој и каков профил си имам работа.
Види друже, јас тебе нигде не ти се обратив па да донесуваш вакви заклучоци "со кого си имам работа". Али веќе кога сме тука, еве повели елаборирај што е грешно во моето мислење? Не ни се во Влада тие со кои се пукавме 2001? Не гинеа џабе наши родители, браќа, пријатели? Еве ако нешто е грешно од ова повели демантирај ме и ќе ти се извинам за моето грешно мислење.

Kajgana Shop

На врв Bottom