Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.651
Поени од реакции
36.395
Добро бе Злате, не мора одма малограѓански да ми се исмеваш. :D

Не прочитав што си пишал во старт. Влијае секако и тоа што се земјоделски општини, ама факт е дека многу мал процент Албанци има во Гевгелија, Струмица, Валандово, Кавадарци, Неготино, Прилеп, па и Кочани да.

Источна Македонија дополнително има многу иселеници.

Меѓу двата круга може не се иселиле, ама има многу такви што си тераат одмор во Грчка.
Автоматски споено мислење:

Не, на против. Гевгелија нема толку многу иселеници. Тоа е град во близина на граница на ЕУ, и животот таму не е така лош.
@Aceso , ај уште еднаш ќе се потрудам да објаснам: во источна Македонија нема Албанци никаде, заборави ги Албанците тука. Чудно ми е што во некои општини има многу слаба излезност, додека во други нивни соседни има многу поголема. Еве прост пример: Струмица и Радовиш. Во Струмица има дури 3,5% поголема излезност отколку во прв круг со скоро 38% излезност денес, а во Радовиш околу 0,2% повеќе од прв круг и вкупна излезност од само 28%. Што значи ова: дека Радовишани се заминати на одмор во Грчка, ама Струмичани не одат?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.432
Поени од реакции
5.458
Шипињата реагираат.
Ускратено им било правото. Повторно и повторно

Уште се угнетени од системот во државава.

Се надевам бојкотот ќе им се одбие од глава.
Може ли некако да се спореди со излезноста од Парламентарните во 2020?
Ми се чини во доминантните албански избирачки места излезноста е помала и за парламентарниве. Бојкотот им е погрешно сфатен.
Што сакам да изгубат 1-2 пратенички места поради тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.356
Поени од реакции
24.501
ja pa ti nudam druga kladba, deka ako taa ednoprocentna shansa za dui da odi vo opozicija se ostvari, kje dojdat poretardirani shoshoni i kje baraat poretardirani raboti koi masno-tkiviot mr kvisko kje im gi ispolni kako magarence
epa aj odlucise sto ustvari sakas?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.364
Поени од реакции
8.984
ja pa ti nudam druga kladba, deka ako taa ednoprocentna shansa za dui da odi vo opozicija se ostvari, kje dojdat poretardirani shoshoni i kje baraat poretardirani raboti koi masno-tkiviot mr kvisko kje im gi ispolni kako magarence
ова твоево е дискутабилно, презизирај што подразбираш дека масно ткиво ќе исполни и спремен сум и за твојава кладба да ја разгледаме.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.369
Поени од реакции
11.186
@Aceso , ај уште еднаш ќе се потрудам да објаснам: во источна Македонија нема Албанци никаде, заборави ги Албанците тука. Чудно ми е што во некои општини има многу слаба излезност, додека во други нивни соседни има многу поголема. Еве прост пример: Струмица и Радовиш. Во Струмица има дури 3,5% поголема излезност отколку во прв круг со скоро 38% излезност денес, а во Радовиш околу 0,2% повеќе од прв круг и вкупна излезност од само 28%. Што значи ова: дека Радовишани се заминати на одмор во Грчка, ама Струмичани не одат?
Човеку дали си добар?
Каде реков дека во источна Македонија има Албанци? Или сеа релативизираш за да добиеш поента.

Еве што пишав на претходната страна.

Па таму нема Албанци.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.828
Поени од реакции
4.952
Мене не ми е јасно кај се: Босилево, Василево, Радовиш, Ново Село, Конче, Карбинци, Чешиново-Облешево, Кочани, Виница, Чашка, Росоман - сите се под 35% излезност.
На нивите?...:unsure:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.518
Поени од реакции
22.156
Avtobusi od Svicarska dojdoa li?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.651
Поени од реакции
36.395
Човеку дали си добар?
Каде реков дека во источна Македонија има Албанци? Или сеа релативизираш за да добиеш поента.

Еве што пишав на претходната страна.
Јас не реков дека си рекла дека има Албанци. Ама јас споредувам две општини каде и во едната и во другата нема Албанци, ти два пати ми повторуваш за едната од општините „Па таму нема Албанци“. Е добро де, знаеме, и во другата нема. Затоа ти реков заборави ги Албанците.
На нивите?...:unsure:
А Дојран, Струмица и Гевгелија не се на нивите?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.483
Поени од реакции
37.308
Стево има шанса да ја сврти ако почнат @Ingvar и @bijons да агитираат за Гордана.
...а бе Македончиња, никогаш памет нема да ви дојде, потеклото ви е све само не македонско, затоа седите дома, ич не ве боли за државата Македонија наместо масовно да излезите и да им затнете уста на сите тие што не и' сака добро на државата како албанскиот етникум дојдени тука како косовари пред многу години што бојкотира токму против вас, вие некои членови на форум ви се тема за муабет, јзк!

Kajgana Shop

На врв Bottom