Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
32.28%:)
А ја и уште цела фамилија не сме искочиле уште на гласање, планираме накај 7

Е сега цела Македонија зависи од мицко телето, ако ја прокоцка довербата на Македонецот ќе биде одговорен за пропаста на државата
treba da si epten glup da ochekuvash neshto od takva lochka kako mickovski

Дај Боже да грешам, ама мислам дека нема да се деси тоа. Едноставно не гледам начин на кој цела таа багра криминална малоумници ќе каже-А па добро, дпмне ќе коалицира со вреди, јеби га, тоа е, опозиција сме, повеќе среќа следниот пат. И не мислам на политички блокади, тие се најмал проблем. За жал очекувам избодени деца во автобус, вандализирање на цркви и македонски дуќани, и општо насилство врз каури. Се знае шиптaраната како функционира кога не е по нивно, мислиш им е гајле за некаква си демократија и волја на народ? Мислам дека Мицкоски како олицетворение на кастрирани муда и импотентен флациден кур кој во клучни моменти вади лој од врат или оди на пивофест во Прилеп на прва опомена од антиќ-"Ај да не ја правиме големата" ќе отиде на забар на вадење осмици и ќе го пушти Наум Стоилковски да изрецитира нешто округло па на ќоше како што правеше неговиот ментор од Будимпешта. А ако ме побие и порасне муда мислам дека многу гревови ќе му бидат простени од многумина и членови/симпатизери и нечленови/несимпатизери на дпмне.
da si mi zdrav i ziv prijatele za napishanovo, ova grevovive vmrovski ochekuvaat chuda od mivka kastrirana kao mickoski, shtetnici otepani 30 godini ebavanje im e malku.
Dui kje odel vo opozicija, prosta makedonska forumska masa

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.295
Поени од реакции
21.382
Дај Боже да грешам, ама мислам дека нема да се деси тоа. Едноставно не гледам начин на кој цела таа багра криминална малоумници ќе каже-А па добро, дпмне ќе коалицира со вреди, јеби га, тоа е, опозиција сме, повеќе среќа следниот пат. И не мислам на политички блокади, тие се најмал проблем. За жал очекувам избодени деца во автобус, вандализирање на цркви и македонски дуќани, и општо насилство врз каури. Се знае шиптaраната како функционира кога не е по нивно, мислиш им е гајле за некаква си демократија и волја на народ? Мислам дека Мицкоски како олицетворение на кастрирани муда и импотентен флациден кур кој во клучни моменти вади лој од врат или оди на пивофест во Прилеп на прва опомена од антиќ-"Ај да не ја правиме големата" ќе отиде на забар на вадење осмици и ќе го пушти Наум Стоилковски да изрецитира нешто округло па на ќоше како што правеше неговиот ментор од Будимпешта. А ако ме побие и порасне муда мислам дека многу гревови ќе му бидат простени од многумина и членови/симпатизери и нечленови/несимпатизери на дпмне.
Истото и јас го мислев, но ајде си викам да останам на ставот за некењање опозициски партии во ситуација кога треба да се рушат ДУИ и СДСМ. :D

Член од
23 април 2024
Мислења
232
Поени од реакции
559
Мене не ми е јасно кај се: Босилево, Василево, Радовиш, Ново Село, Конче, Карбинци, Чешиново-Облешево, Кочани, Виница, Чашка, Росоман - сите се под 35% излезност.
И мене ова ми е ептен чудно.Проверив моето изборно место и има околу 20% помалку гласано до 15 часот во споредба со прв круг претседателски

Член од
13 април 2021
Мислења
3.369
Поени од реакции
11.186
40% е цензусот за претседателски избори?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.648
Поени од реакции
36.391
И мене ова ми е ептен чудно.Проверив моето изборно место и има околу 20% помалку гласано до 15 часот во споредба со прв круг претседателски
Ми падна на памет - се се ова земјоделски општини, може населението да е по нивите уште. Ама од друга страна, како Гевгелија, Струмица и Валандово имаат над или близу до 40%?

Член од
23 април 2024
Мислења
232
Поени од реакции
559
Ми падна на памет - се се ова земјоделски општини, може населението да е по нивите уште. Ама од друга страна, како Гевгелија, Струмица и Валандово имаат над или близу до 40%?
Денес земјоделие дали работи 15-20% од население во овие општини.Не е голем фактор тоа

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.789
Поени од реакции
8.486
Јас не разбирам како
По селата обично се гласа сабајлечки, па после или одат пред продавница или на нива. Од пет до седум во главно се гласа по градови.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.648
Поени од реакции
36.391
Таму има многу иселеници.
Мислам дека ја имаш утнато темава, @Aceso . Се иселиле измеѓу двата круга? :pos:

Ај, да ти повторам: не знам зошто во некои од општините кои ги спомнав погоре има многу послаб одзив во споредба со првиот круг на претседателските избори (Василево, Босилово, Зрновци, Кочани...), кога истите демографски не се разликуваат од некои други нивни соседни општини (Гостивар, Струмица, Дојран, Валандово).

Член од
20 декември 2023
Мислења
184
Поени од реакции
719
Денес земјоделие дали работи 15-20% од население во овие општини.Не е голем фактор тоа
Во Pocoman владее про-сдс менталитетот, ништо чудно и тие да се подучени да не гласаат бидејќи се свесни дека ќе изгубат на секое поле. И градоначалникот им е дериште од 20 и некоја година, скоро секој викенд по кафичи се влечи со алкохол :pos: Албански население нема таму.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.295
Поени од реакции
21.382
Ај, да ти повторам: не знам зошто во некои од општините кои ги спомнав погоре има многу послаб одзив во споредба со првиот круг на претседателските избори, кога истите демографски не се разликуваат од некои други нивни соседни општини.
Поткуп, притисоци, закани?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.601
Поени од реакции
7.725
Што мислевте ќе трчаат за дпмне да гласаат?

Kajgana Shop

На врв Bottom