Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Мислам дека ја имаш утнато темава, @Aceso . Се иселиле измеѓу двата круга? :pos:

Ај, да ти повторам: не знам зошто во некои од општините кои ги спомнав погоре има многу послаб одзив во споредба со првиот круг на претседателските избори, кога истите демографски не се разликуваат од некои други нивни соседни општини.
Во право е.Ново село на пример повеќе од пола општина е иселена а и сите други општини на југоистокот имаат веројатно една од најголемата иселеност

Мицковски да ги прати ДУИ во опозиција и да ги испоапси нив плус СДС, нека оддржи избори наредениот ден, ќе има 80 пратеници.

Да, ама муда треба за тоа. А тука не може тате да интервенира и да му ги даде.

кој е спремен на кладба дека ДУИ ќе оди во опозиција ?

Ќе изгубиш. :(

Мене не ми е јасно кај се: Босилево, Василево, Радовиш, Ново Село, Конче, Карбинци, Чешиново-Облешево, Кочани, Виница, Чашка, Росоман - сите се под 35% излезност.
пола се по работа во Хрватска и Германија

@Shakespear нека чека до утре, јас сега ќе ви кажам што пропуштивме на избориве...

637712.jpg

Прегледај го приврзокот 416048

Прегледај го приврзокот 416049

Прегледај го приврзокот 416050

Прегледај го приврзокот 416051

Ми иде сега сунет да си направам на курот, ПУ ЈАЗК!!!
Преку сликиве мириса на минџојна. :icon_lol:

Во право е.Ново село на пример повеќе од пола општина е иселена а и сите други општини на југоистокот имаат веројатно една од најголемата иселеност
Она вика дека во Струмица и Гевгелија имало многу иселени, а тие веќе имаат скоро 40% излезност. Обратно е.

Има многу на работа луѓе денес, до 16 или до 17 часот.

Мислам дека ја имаш утнато темава, @Aceso . Се иселиле измеѓу двата круга? :pos:

Ај, да ти повторам: не знам зошто во некои од општините кои ги спомнав погоре има многу послаб одзив во споредба со првиот круг на претседателските избори, кога истите демографски не се разликуваат од некои други нивни соседни општини.
Добро бе Злате, не мора одма малограѓански да ми се исмеваш. :D

Не прочитав што си пишал во старт. Влијае секако и тоа што се земјоделски општини, ама факт е дека многу мал процент Албанци има во Гевгелија, Струмица, Валандово, Кавадарци, Неготино, Прилеп, па и Кочани да.

Источна Македонија дополнително има многу иселеници.

Меѓу двата круга може не се иселиле, ама има многу такви што си тераат одмор во Грчка.
Автоматски споено мислење:

Она вика дека во Струмица и Гевгелија имало многу иселени, а тие веќе имаат скоро 40% излезност. Обратно е.
Не, на против. Гевгелија нема толку многу иселеници. Тоа е град во близина на граница на ЕУ, и животот таму не е така лош.

кој е спремен на кладба дека ДУИ ќе оди во опозиција ?
ja pa ti nudam druga kladba, deka ako taa ednoprocentna shansa za dui da odi vo opozicija se ostvari, kje dojdat poretardirani shoshoni i kje baraat poretardirani raboti koi masno-tkiviot mr kvisko kje im gi ispolni kako magarence

Ќе изгубиш. :(
јас сум да не кажам професионален коцкар долго време, сум губел влогови и претходно, ни прв пат ни последен, спремен сум да изгубам.

@Shakespear нека чека до утре, јас сега ќе ви кажам што пропуштивме на избориве...

637712.jpg

Прегледај го приврзокот 416048

Прегледај го приврзокот 416049

Прегледај го приврзокот 416050

Прегледај го приврзокот 416051

Ми иде сега сунет да си направам на курот, ПУ ЈАЗК!!!
Зошто како Изет Меџити ми изгледа ?

1715177746277.png

јас сум да не кажам професионален коцкар долго време, сум губел влогови и претходно, ни прв пат ни последен, спремен сум да изгубам.

Ама јас не сум спремен да добијам. Што би рекле шиптaрите харам пари се тие што ќе ги добијам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom