Не споредувај претседателски со парламентарни.Како дојде до резултатот СДС + ЗНАМ = 36 што во гласови му доајџа некаде околу 290.000 (ако претпоставиме дека за еден пратеник треба 8.000 гласови), а на претседателските СДС + ЗНАМ освоија 260.000 ? ? ?
Сметаш дека во вториот круг и парламентарни овие две партии ќе имаа повеќе гласови?
Од каде ќе дојдат тие гласови?
Автоматски споено мислење:
“трето“
Барем не кршиме даден збор .
Криза ќе биде за Дуи, ама ќе трае многу повеќе од до есенДеновиве разговарав со доста видни луѓе од Дуи(Кичево е центарот на Дуи)...и сите ја вртат истата приказна за криза која ќе трае до на есен
Може само да му го бричите со зелено џамче на Велешкиот Че Гевара, човек без криминален багаж не се плаши од џукели
За Апасиев мислам дека грешиш, илки грешам јас, ако утре Гордана нема над 400.000 Апасиев нема што да бара во политиката.Ете ни шанса да излеземе и да покажеме дека може да избереме претседател без уцени.
Ако бојкотираат и од СДС, ќе пропаднат сигурно, но СДС и сега е прашање кога повторно ќе стигнат до 300к гласови за да се вратат на власт, со таква одлука овие 180к ќе им се успех на повторените претседателски.
Левица не знам што реши на крај. Ванковска на фб пишува дека е за бојкот, додека од партијата изгледа најавија дека ќе го земат ливчето, но нема да гласаат за никого.
Ако бојкотираат, ќе му се удри од глава тактиката на Ленин Апасиев, што полошо, тоа подобро.
Тоа се прави кога СДС, ДУИ, треба да губат легитимитет, а не да ги спасуваш.
Утре сите Македонци со право на глас би требало да излезат, ако сакат да останат Македонци, инаку ќе бидат каури како што ги нарекуваш.Утре ќе се види дека не излегуваат, утре сите каури организирано, да пукаат кутиите.
Извини вака но јас се гордеам што сум ѓаур.За Апасиев мислам дека грешиш, илки грешам јас, ако утре Гордана нема над 400.000 Апасиев нема што да бара во политиката.
Инаку неговата реакција е предизвикана од троловите на ДПсНЕ кои заради власт се спремни да ја шртвуваат и Македонија.
Ако оној скен од реакцијата на Ванковска е вистинит, тогаш таа нема што повеќе да бара во политиката.
Ако навистина напишала такво нешто влегува во сценариото на балистите, тогаш се што изјавила на кампањата било лага.
Утре сите Македонци со право на глас би требало да излезат, ако сакат да останат Македонци, инаку ќе бидат каури како што ги нарекуваш.
Не споредувам јас ништо, само барам рационално објаснување за тоа (што мислиш) од каде дополнителни гласови за овие 2 партии?Не споредувај претседателски со парламентарни.
Нема поента демократија без опозиција.Јас слушнав муабет дека Американците ќе ги седнат на крај сите и ќе се направи голема коалиција со се ДПМНЕ, сдс, ДУИ и влен. Како и да е ќе видиме на крај што ќе испадне, секогаш има муабети разни на крај сосема трето испаѓа.
Можно е “скопско и се е можно“, само во тој случај на такво сценарио сите треба да гласат за левица па нека ги седне.Јас слушнав муабет дека Американците ќе ги седнат на крај сите и ќе се направи голема коалиција со се ДПМНЕ, сдс, ДУИ и влен. Како и да е ќе видиме на крај што ќе испадне, секогаш има муабети разни на крај сосема трето испаѓа.