Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 март 2013
Мислења
2.955
Поени од реакции
4.377
Како дојде до резултатот СДС + ЗНАМ = 36 што во гласови му доајџа некаде околу 290.000 (ако претпоставиме дека за еден пратеник треба 8.000 гласови), а на претседателските СДС + ЗНАМ освоија 260.000 ? ? ?
Сметаш дека во вториот круг и парламентарни овие две партии ќе имаа повеќе гласови?
Од каде ќе дојдат тие гласови?
Автоматски споено мислење:

“трето“
Не споредувај претседателски со парламентарни.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
49.292
Каков само шамар би било ова за чкопаните вмровци што се истепаа на Ранго да му дадат цензус оф оф оф.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.436
Поени од реакции
5.480

Еве ги угнетените албански жртви на @puno кои македонците ги радикалиризрале да слушаат екстремен ислам и не им давале да прераснат во еманципирани интелектуалци па сега нешто пропагираат.

А во реалност - Класичен вандализам.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.549
Поени од реакции
3.740
Деновиве разговарав со доста видни луѓе од Дуи(Кичево е центарот на Дуи)...и сите ја вртат истата приказна за криза која ќе трае до на есен
Криза ќе биде за Дуи, ама ќе трае многу повеќе од до есен

vaka u cetvrtok cela partija ke ve ispratime prvo vas pa che gevera

Прегледај го приврзокот 415922
Може само да му го бричите со зелено џамче на Велешкиот Че Гевара, човек без криминален багаж не се плаши од џукели

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.406
Поени од реакции
6.644
Нека олабаи Мицко со селфињата а глаата ко сони тринитрон. Од масно ткиво до сеа неможе да удене некое кај што личи на човек.

Член од
23 април 2024
Мислења
245
Поени од реакции
609
Уште најголемиот дел од дијаспората се во Македонија и чекаат за гласање(бар во моето село 90% од дијаспора од германија словенија и голем дел од швицарска се овде) а од овие гласови за сдс дали ќе се 5% .Значи уште повеќе ќе пропаднат на парламентарни избори сега.Најголем ризик сега ни е што пола скопје се у грчка оти “не им е важна политика сите се исти”.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Ете ни шанса да излеземе и да покажеме дека може да избереме претседател без уцени.

Ако бојкотираат и од СДС, ќе пропаднат сигурно, но СДС и сега е прашање кога повторно ќе стигнат до 300к гласови за да се вратат на власт, со таква одлука овие 180к ќе им се успех на повторените претседателски.

Левица не знам што реши на крај. Ванковска на фб пишува дека е за бојкот, додека од партијата изгледа најавија дека ќе го земат ливчето, но нема да гласаат за никого.

Ако бојкотираат, ќе му се удри од глава тактиката на Ленин Апасиев, што полошо, тоа подобро.

Тоа се прави кога СДС, ДУИ, треба да губат легитимитет, а не да ги спасуваш.
За Апасиев мислам дека грешиш, илки грешам јас, ако утре Гордана нема над 400.000 Апасиев нема што да бара во политиката.
Инаку неговата реакција е предизвикана од троловите на ДПсНЕ кои заради власт се спремни да ја шртвуваат и Македонија.

Ако оној скен од реакцијата на Ванковска е вистинит, тогаш таа нема што повеќе да бара во политиката.
Ако навистина напишала такво нешто влегува во сценариото на балистите, тогаш се што изјавила на кампањата било лага.

Утре ќе се види дека не излегуваат, утре сите каури организирано, да пукаат кутиите.
Утре сите Македонци со право на глас би требало да излезат, ако сакат да останат Македонци, инаку ќе бидат каури како што ги нарекуваш.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.787
Поени од реакции
5.717
За Апасиев мислам дека грешиш, илки грешам јас, ако утре Гордана нема над 400.000 Апасиев нема што да бара во политиката.
Инаку неговата реакција е предизвикана од троловите на ДПсНЕ кои заради власт се спремни да ја шртвуваат и Македонија.

Ако оној скен од реакцијата на Ванковска е вистинит, тогаш таа нема што повеќе да бара во политиката.
Ако навистина напишала такво нешто влегува во сценариото на балистите, тогаш се што изјавила на кампањата било лага.

Утре сите Македонци со право на глас би требало да излезат, ако сакат да останат Македонци, инаку ќе бидат каури како што ги нарекуваш.
Извини вака но јас се гордеам што сум ѓаур.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Не споредувај претседателски со парламентарни.
Не споредувам јас ништо, само барам рационално објаснување за тоа (што мислиш) од каде дополнителни гласови за овие 2 партии?

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.129
Јас слушнав муабет дека Американците ќе ги седнат на крај сите и ќе се направи голема коалиција со се ДПМНЕ, сдс, ДУИ и влен. Како и да е ќе видиме на крај што ќе испадне, секогаш има муабети разни на крај сосема трето испаѓа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.716
Поени од реакции
42.307
Јас слушнав муабет дека Американците ќе ги седнат на крај сите и ќе се направи голема коалиција со се ДПМНЕ, сдс, ДУИ и влен. Како и да е ќе видиме на крај што ќе испадне, секогаш има муабети разни на крај сосема трето испаѓа.
Нема поента демократија без опозиција.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Можно е “скопско и се е можно“, само во тој случај на такво сценарио сите треба да гласат за левица па нека ги седне.

Kajgana Shop

На врв Bottom