Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.927
Поени од реакции
5.069
Да не мислиш ти дека радикалните исламисти гледат во ДУИ нивни претставници? И едните и другите го гледаат другиот како корисниот идиот. Целата УЧК идеологија е толку шизофрена што да не беа странците кои им одржуваат мир во куќа истата одамна ќе се распаднеше.

Не можеш ти од една страна да тераш етничка супериорност, од друга страна радикален ислам и од трета страна олигарија и хедонизам. Можеш евентуално две од тие три да имаш во дадено време, али сите три е невозможно.
Оваа несреќа што не‘ снајде од 2016/17-та година, покажува дека во „нашата земјата„ сите комбинации се можни...

Член од
23 април 2024
Мислења
243
Поени од реакции
603
Се чудам како досега немаме партија која официјално повикува на шеријат шипиве низ скопје барем 80% би се согласиле со тоа.Знаат дека дури и агелер им забранува па си молчат

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.775
Поени од реакции
5.712
Навистина неубаво што бојкотираат а нашите на ифтар им одеа:place:

Член од
23 април 2024
Мислења
243
Поени од реакции
603
За среќа не ги ставија изборите во средина на април за време на бајрам оти тогај целата шќипска дијаспора се врати.Сега со автобуси ќе донесат неколку илјади гласачи ајде и над десет илјади да се ама нема да направат некоја разлика

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.452
Поени од реакции
5.169
Се чудам како досега немаме партија која официјално повикува на шеријат шипиве низ скопје барем 80% би се согласиле со тоа.Знаат дека дури и агелер им забранува па си молчат
Дали ако се воведе шеријат значи дека и јас како Македонец ќе можам да си имам харем?
Ако е да, ќе размислам и јас :pos: :pos: :pos:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.927
Поени од реакции
5.069
За среќа не ги ставија изборите во средина на април за време на бајрам оти тогај целата шќипска дијаспора се врати.Сега со автобуси ќе донесат неколку илјади гласачи ајде и над десет илјади да се ама нема да направат некоја разлика
Не сум сигурен дека нема да направат разлика (немам гласачки бројки/резултати...), ама многу е побитно да се постигне „имиџот„ на единство кај гласачите од „другата националност„ кои се подготвени и на подолго патување, само да покажат послушност кон своите поглавици.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.452
Поени од реакции
5.169
А што сте се уплашиле ако биде Албанец претседател. Нема ништо страшно... :icon_lol:
А зошто да не биде Македонец?
Арнаутин за претседател има во Албанија, протекторатот Косова и во Монтенегро не знам дали имаат само прајмер или и претседател, зошто и во Македонија да има Арнаутин а не Македонец???
Што ти смета?

Член од
23 април 2024
Мислења
243
Поени од реакции
603
Не сум сигурен дека нема да направат разлика (немам гласачки бројки/резултати...), ама многу е побитно да се постигне „имиџот„ на единство кај гласачите од „другата националност„ кои се подготвени и на подолго патување, само да покажат послушност кон своите поглавици.
Важното е нема ова засекогаш да трае.Може ќе бидат потрчковци нивниве во германија и швицарска уште 10-15 години ама децата што ги растат таму ниеден нема да се врати да прави ова. Ticking bomb е кој оди во наша корист

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.927
Поени од реакции
5.069
А што сте се уплашиле ако биде Албанец претседател. Нема ништо страшно... :icon_lol:
Хмммм...во тој случај, ќе гласаме референдумски, дали „северново поткосовје„ треба да се припои кон КосовА или кон Шќиперија...или и кон двете.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.302
Поени од реакции
21.427
И без албанци може да се достигне цензус. Секогаш имало поголема излезност на парламентарни и втор круг претседателски. На овие се очекува уште поголема излезност заради бранот незадоволство кон власта.

Проблем ќе се СДС-албанска. Ако решат да бојкотираат како што немаат проблем да гласаат за Дехари и Мерко на локални, а тоа ќе може да се види според соодносот на гласови за Пендаровски и СДСМ на парламентарни, во таков случај кој и да се добере до власт треба да спроведе систематско чешлање, комуњар по комуњар.

Kajgana Shop

На врв Bottom