Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.846
Поени од реакции
6.458
ко че пишуваат вака...
Се има плус и мунис на светов, ништо не е така еднострано во животот како што обично се прикажува. Ние шо сме исселени, имаме нешто што немате вие. Вие имате нешто, што немаме ние. Не сакам да навлегувам што е тоа, што ни фали. Ама е реалност. Така да, чил. Ако на некој тоооолку му е убаво таму кај што се иселил, ова е супер за него, еден комплетен живот спасен, камо да е вака - не мора повеќе да се враќа. Јас се враќам во секоја прилика.

Еднаш Лестер (бог да го прости), ми рече, ти кај и да си се родел че те булале бре, лом че те праеле бре копук. Не е тоа до нас Македонците. До тебе е. Еве уште сум убеден, дека е во право.
Само едно нешто. Јас не би сменил ништо во врска со моето детство. Ни локација, ни родители, ни пријатели ил помалку-пријатели, ништо. Кога би можел пак, се би живеел онака, како што живеев до сега.
На тие што ми биле булиз, им посакувам стабилни семејства. Да надоместат за тоа што им фалело ко деца. Ништо лошо никому. Премногу сум уморен да се опценувам со карма-сценарија, ил злоба. Не вреди. Никој не е крив. Ако веќе нишаниме, тогаш бар, горе в небо.

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2024
Мислења
262
Поени од реакции
415
Почивај во мир Игор Југ, уште една жртва на оваа проклета комуњарска творетина.
Што фајде кога главните играчи си избегаа на време. Како со груевски такс со заев.
Бог да го прости

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.173
Поени од реакции
13.445
Од инфаркт починал Игор Југ.
Aко официјално дадоа поддршка за Законот за амнестија дури осум пратеници на опозициската ВМРО-ДПМНЕ не гласаа за законот меѓу кои и потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски и координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски. Меѓу пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои гласаа против амнестија на уставобранителите се и пратеничките Олга Лозанковска, Иванка Василевска, Силвана Ангелевска, Mирче Аџиоски и Иван Стоилковиќ. Еве...

Овие споменативе вклучувајќи ја и претседателката сегашна веќе го убија Игор Југ еднаш, денеска само и физички не напушти и се спаси од вакви пријатели. Срамота и за гнидиве споменати, срамота и за партијата која ветуваше и си поигра со довербата на народот кога ветуваа дека ќе ги ослободат луѓето осудени од 27ми април, срамота и за луѓето што ќе релативизират “ама ако ги гласавме ќе останеа комуњарите на глас, они име сменија, они ги осудија, они се полошите“. Уште ли ќе чекаме на масовни протести/блокади/бојкоти на се живо и диво дур не се ослободат од 27ми април? Масовни блокади ако треба и на Канал5 и остала багра, да не можат на работа да одат луѓе дур не земат да објават дека некои луѓе 8 години недолжни лежат на затвор, ќе почне ли некој повторно да зборува за луѓево или ќе ги споменеме само кога ќе починат? Ако ќутиме и сме апатични и ние сме нивни убијци...

Kajgana Shop

На врв Bottom