Политички случувања во Израел

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.755
Problemot so Muslimanite e sto mnogu zborat, a malku pravat.

Jas veruvam deka nema nekoj od nas tuka, Makedonec, koj ne bi sakal da mozevme 2001. godina da odgovorevme voeno na UCK, koga bevme napadnati, kako sto praat Izrael.

Dur Nasralah laese, se zakanuvase, imeno poznato e deka toa Arapite posebno sakaat poeticno da se zakanuvaat so grandiozni zamisli za nivnata nepostoecka sila, mu ja skinaa glavata.

I da bideme realni, nikogas nikogo tuka takvo ne go bolelo za civili. Edino grev mi e koga nasi vojnicinja, policajcinja i deca izginaa 2001. godina ni krivi ni duzn, i godini podocna vo razni ubistva, tepacki, likvidacii.

Ovoj svet e takov, ako si slab ke te gazat, posebno e toa izrazeno za Muslicite koga se osekaat jaki, ako si jak ima glavite da im gi seces, kako sto im prai Izrael i ke kvicat i glumat zrtvi - nam dobro poznato. Ke vidite za godini kakvi problemi ke ima Indija i Kina so tie Muslimani, dali i niv ke gi zalite ke vidime.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Ама не застанувај, продолжи со размислување и анализа. На тоа базично ниво да, муслите се мусли, но што кога ова што им го прават ќе стане меинстрим? Што потоа? Што ако утре ние се најдеме на примачкиот крај, полошо одошто бевме во 2001ва? А сме биле наназад низ историјата. Ете зошто јас сум против овие срања што ги прави Израел.

Ова е зошто сум против кршење на меѓународни конвенции, и затоа што газдите на Израел тие мусли од Палестина и од Либан ќе ни ги пратат овде во Европа... Не затоа што „ги жалам муџите“. Верувам дека слично размислуваат и повеќето што се против Израел а не дека нешто ги сакаат муџите сами по себе.
Автоматски споено мислење:

И многу погрешни се споредбите на ова со нас и УЧК. Улогата на на Израел е улогата на УЧК во војната 2001ва кога УЧК беа бранети од „демокатскиот“ запад а нас не ни дозволуваа соодветно воено да се браниме. А што прави Израел сега? Од Собрание на ОН дава наредби да се направат воени злосторства, се фали и го публицира тоа, и никому ништо. А нашиве за воени злосторства ги судеа за обично војување каде си ја бранеа државата.

Самите УЧК се фалат дека „Косово е Израел на Балканот“... Што мислиш зошто?
Буквално ни кажуваат дека улогата што ја има Израел таму на Блискиот Исток, е улогата што УЧК ја има овде на Балканот.

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.089
Поени од реакции
9.371
Ми се чини дека Хезболах се спремал за реприза на 2006 додека Израел ја научи лекцијата и веројатно од тогаш почнале да планираат за ова.

Не верувам дека ќе ја помимнат границата (мада не се знае никогаш) и вака ќе продолжат да дробат од далечина. Пари и оружје имаат неограничени со спрремна достава од Америве како и грб и амин од истиве да прават што сакаат.

Веројатно и снимките од забавите на Епштајновиот остров помагаат никој битен да не се противи.

Се на се одлично сработено разузнувачки а невини жртви се небитни во случајов.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Пари и оружје имаат неограничени со спрремна достава од Америве како и грб и амин од истиве да прават што сакаат.
Ова (за неограничени ресурси) е честа заблуда. Пошто иако принтерот сеуште работи, тој принта фиат е не ресурси. Додека фиатот (доларите) се бесконечни, ресурсите кои фиатот може да ги купи не се бесконечни и постојано им расне вредноста (затоа што вредноста на доларот паѓа).

Ова во Либан има некои целосно необјасниви моменти. Како тоа било што од ова што се случува е неочекувано и зошто важните фигури се во јужен Либан и во цивилни објекти? Наместо подалеку од границата некаде во бункери и/или постојано во движење во мрежата тунели.
Во меѓувреме Ројтерс јави дека Камнеи е пренесен во „сигурна локација“, што може да се толкува и како превентивен безбедносен потег ама и како најава за претстојна ескалација. Веројатно првото.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.616
Поени од реакции
42.141
Многу ги преценив овие Хезболах. Сигурно имаат еврејски шпиони во највисоките кругови штом знаеле каде се наоѓа тој.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.147
Многу ги преценив овие Хезболах. Сигурно имаат еврејски шпиони во највисоките кругови штом знаеле каде се наоѓа тој.
ништо не си преценил ова само што започнува

ГП
Силно го осудуваме уште едно политичко убиство извршено од Израел. Оваа насилна акција е полн со уште поголеми драматични последици за Либан и за целиот Блиски Исток.
Израелската страна не можеше да не ја сфати ваквата опасност, туку презеде сличен чекор - убивајќи либански граѓани, што речиси неизбежно ќе предизвика нов бран на насилство.
Така, таа сноси целосна одговорност за подоцнежната ескалација.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Да знаеме за приказната, евреите го оформиле комунизмот и ја направиле револуцијата и Сталин бил евреин и убивал православни… само што незнам зошто најголемиот провајдер на оружје на арспите се комунистичките држави.
Прикаска .... факт е дека се убиени повеќе од 50 милиони христијани. Сигурно во тебе има нешто зионистичко.
По твојава логика дека е нормално ова што доселенициве им го прават на Палестинците, нормално е и тоа што им се случи на егејците кога ги бркаа, ама таму друг ти е муабетот. Те бива за терање пропаганда, пренасочување и разводнување на дискусија, ама кога има достапни факти, премолчи си, се издаваш.
Јасно е зашто често нафрлаш за Сталин и да не бил чистокрвен зионист, 99% од тие околу него биле, но ти тоа го знаеш, затоа акцентот ти е за грешката дека бил евреин. Ова повеќе е за други, оти ти самиот имаш изјавено дека си учествувал во процеси на пропаганда, јасни ти се работиве, ама си среброљубец, успат глумиш христијанин:

1727541709585.png

Ова е за евреите, не за Израел и зионисти:

Јамајка, за овој да не работиш:

Attachments

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
ништо не си преценил ова само што започнува
Само започнува, никако да започни..Кога ќе започни? Чекаат Израел да стави Израелско знаме на владата во Бејрут? Или слетување на месечина?

Ајатолахот денеска е натеран да се крија во сопствената држава. Дали тоа не ти е доволен факт кој е кој на Блискиот Исток? Ако не ти е, следи што ќе се случува и ќе ти стани јасно (ако веќе не ти е).. Нека следат и од Руското министерство како се добива војна. А не Зеленски уште со Дедо Мраз состанок што нема, среде Донбас им се слика тие ноеви, појма немаат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Прикаска .... факт е дека се убиени повеќе од 50 милиони христијани. Сигурно во тебе има нешто зионистичко.
По твојава логика дека е нормално ова што доселенициве им го прават на Палестинците, нормално е и тоа што им се случи на егејците кога ги бркаа, ама таму друг ти е муабетот. Те бива за терање пропаганда, пренасочување и разводнување на дискусија, ама кога има достапни факти, премолчи си, се издаваш.
Јасно е зашто често нафрлаш за Сталин и да не бил чистокрвен зионист, 99% од тие околу него биле, но ти тоа го знаеш, затоа акцентот ти е за грешката дека бил евреин. Ова повеќе е за други, оти ти самиот имаш изјавено дека си учествувал во процеси на пропаганда, јасни ти се работиве, ама си среброљубец, успат глумиш христијанин:

Прегледај го приврзокот 430845

Ова е за евреите, не за Израел и зионисти:

Јамајка, за овој да не работиш:
Знаеме... просурфај малце ќе најдеш вакви „докази“ за рамна земја, за лизардите кои владеат со светот од под-земјата, за што и да сакаш. Со интернетот се зголемија и можностите за овие приказни да пецаат наивни читатели. Поготово оние кои бараат кривци за сопствениот неуспех.

амите УЧК се фалат дека „Косово е Израел на Балканот“... Што мислиш зошто?
Ако веруваш во ова стварно не познаваш ниеден муслиман. Или ги познаваш оние кои се прават атеисти, а сепак не јадат свинско од само нив познати причини.

Можда они биле Евреи, само ја користат стратегијата „канибал“, па самите себеси се жртвувале.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Ако веруваш во ова стварно не познаваш ниеден муслиман. Или ги познаваш оние кои се прават атеисти, а сепак не јадат свинско од само нив познати причини.
Нема што да верувам/неверувам, функцијата на Косово на Балканот е истата функција што на Блискиот Исток ја има Израел: Правење проблеми и раздор, полузамрзнати проблеми/огнови што тлеат и кога ќе затреба се распламтуваат. Најпосле буквално тоа го кажуваат УЧК, се сликаат со Израелци, ставаат израелски знамиња по Приштина/Тирана, итн. Да не вадиме сега фотографии и линкови.

Нема врска тоа со религија и со јадење свинско... А свинско патем не јадат ни Евреите.
Исти газди имаат, не знам зошто ти е чудно сето ова. Најпосле во чајџилници може повеќето да јадат гoмнa било што, ама на ниво на државна политика така е како што ти кажувам.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Најпосле во чајџилници може повеќето да јадат гoмнa било што, ама на ниво на државна политика така е како што ти кажувам.
Ми го тепаат детето две други деца. Детето ми има 8 години, тие две деца имаат 15 години. Одам да му кажам на комшијата, он ми вика деца се комшија, се праи наудрен (државна политика). Следниот пат кога го истепаа, му се качив дома и на вратата колку што ме држеше сила со клоци почнав да мавам. Се мислеше дали да отвори, му беше страв, ама на крај собра сила и отвори, кога отвори го фатив за гуша и го стиснав убаво (Израел). Веќе тие деца го заобиколуваа моето дете, на одреден радиус.

Многу луѓе во поствоениот период (2001-2015), од другата страна на Вардар, ми се правеа паметни за соживот. Луѓе кои во животот немале никаков контакт со тоа племе. Многу е лесно да се правиш паметен, кога воопшто немаш никакви сериозни контакти со такво племе. Првиот пат моите предци ги избркале од Албанија, вториот пат од Кичево и третиот пат мене од Чаир. Да сме се понашале како Израел, нема да се десело тоа. Гледам многу луѓе кои растеле меѓу нив, го делат истото мислење со мене.

На крајот на краиштата иако од политичка гледна точка никогаш не сум го сакал Биби, што кажа Биби што не е точно. На база на приказни попут оваа што ја пропагира Бафра, во ОН последните 10тина години се донесени заклучоци кои се против Израел. Тоа не го прави Израел сличен на Албанците, туку сличен на Македонија. Разликата помеѓу Израел и Македонија е само во тоа што дијаспората на Израел и тоа како се грижи за матичната држава, а внатре во државата и тоа како се захвални за тоа. А нашата дијаспора тука во Македонија е масовно исмејувана и се користат разни пропагандни методи за да диференцијацијата биде уште подлабока. Немора да мрднеш од форумов за да го видиш тоа.

Реакцијата на Израел е природна. Прокламцијата на Амин ал Хусеини (муслимански браќа) за уништување на Евреите и нивната држава од 1948, сеуште е на сила. Никад не ја запреле. Во државни доктрини на неколку муслимански земји е да се уништи Еврејската држава. Тоа не е нешто што се крие, тоа е нешто што јавно се кажува, нешто со кое што тие што го кажуваат се гордеат. Јас само незнам зошто Иран застанува на страната на своите непријатели.

Што би направил ти да си на местото на Биби?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.873
Поени од реакции
4.998
Ми го тепаат детето две други деца. Детето ми има 8 години, тие две деца имаат 15 години. Одам да му кажам на комшијата, он ми вика деца се комшија, се праи наудрен (државна политика). Следниот пат кога го истепаа, му се качив дома и на вратата колку што ме држеше сила со клоци почнав да мавам. Се мислеше дали да отвори, му беше страв, ама на крај собра сила и отвори, кога отвори го фатив за гуша и го стиснав убаво (Израел). Веќе тие деца го заобиколуваа моето дете, на одреден радиус.

Многу луѓе во поствоениот период (2001-2015), од другата страна на Вардар, ми се правеа паметни за соживот. Луѓе кои во животот немале никаков контакт со тоа племе. Многу е лесно да се правиш паметен, кога воопшто немаш никакви сериозни контакти со такво племе. Првиот пат моите предци ги избркале од Албанија, вториот пат од Кичево и третиот пат мене од Чаир. Да сме се понашале како Израел, нема да се десело тоа. Гледам многу луѓе кои растеле меѓу нив, го делат истото мислење со мене.

На крајот на краиштата иако од политичка гледна точка никогаш не сум го сакал Биби, што кажа Биби што не е точно. На база на приказни попут оваа што ја пропагира Бафра, во ОН последните 10тина години се донесени заклучоци кои се против Израел. Тоа не го прави Израел сличен на Албанците, туку сличен на Македонија. Разликата помеѓу Израел и Македонија е само во тоа што дијаспората на Израел и тоа како се грижи за матичната држава, а внатре во државата и тоа како се захвални за тоа. А нашата дијаспора тука во Македонија е масовно исмејувана и се користат разни пропагандни методи за да диференцијацијата биде уште подлабока. Немора да мрднеш од форумов за да го видиш тоа.

Реакцијата на Израел е природна. Прокламцијата на Амин ал Хусеини (муслимански браќа) за уништување на Евреите и нивната држава од 1948, сеуште е на сила. Никад не ја запреле. Во државни доктрини на неколку муслимански земји е да се уништи Еврејската држава. Тоа не е нешто што се крие, тоа е нешто што јавно се кажува, нешто со кое што тие што го кажуваат се гордеат. Јас само незнам зошто Иран застанува на страната на своите непријатели.

Што би направил ти да си на местото на Биби?
Полека младиќу...

Ај најнапред кажи (ни) зашто е Израел сместен меѓу „некомпатибилни„ народи, на туѓа земја, па ќе (ти) стане јасно зашто Бенџамин „секогаш е во право„, не затоа што правдата е на негова страна, туку затоа што во секоја секунда од денот, Бени може да си најде привидно разумно оправдување за секое геноцидно однесување од Израел кон своите соседи...оти ете, соседите имале стратешка намера да го збришат Израел.

Kajgana Shop

На врв Bottom