Политиките на Бугарија кон Македонија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Достигнувањата на Бугарија во ЕУ:
Bulgaria one of Europe's biggest prostitute exporters: study

According to even the most conservative estimates, Bulgarian prostitutes working abroad earn between 0.9-1.8 billion euros (1.3-2.7 billion US dollars) a year, the equivalent of 3.6-7.2 percent of GDP in 2006," Bezlov said.

The study estimated there were 18,000-21,000 Bulgarian prostitutes working around Europe, mostly in France, Italy, Spain, Germany, Belgium, the Netherlands and Greece.

In Germany, reputed to have one of the most developed sex services markets in Europe, 12.7 percent of sexual exploitation victims are of Bulgarian origin, compared with 1.2 percent who are Russian.

Автоматски споено мислење:

Само во ЕУ, пазар за невести во Стара Загора.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.773
И се разбира, матурата, својствена на националниот занает:

Главна индустриска гранка најверојатно ради квотите ги примиле. По бројки се тука негде Романките и Вулгарките, со тоа што Романија има 2.5 пати повеќе жители... По глава на жител број 1 во Европа, а најверојатно и во светот.

70% of the prostitutes working in Brussels are from Bulgaria.

Али со коронава падна работата, кај да е ќе дојдат пак кај нас за 2 червени.
Па они затоа го мразат Тито, ги учеа он дека е крив што се во таква беда и што мораа жените да се продаваат за две црвени. Вака така снаодлива нација се, лижни ваму, напупи се онаму и оп во ЕУ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
Така е. Гањо со брдо шаховски велемајстори, најјаката ИТ индустрија во ЈИ Европа, со арктички експедиции, космонаути, вселенски истражувања, сателити во орбитата ќе свирел по улици. How yes no. Не знам само од каде ви таа аргоманција и чувство на супериорност кога најдолниот џган на Европа и најголемите сељаци и ропаци доаѓаат и доаѓале од просторите на бивша Југославија.

Гледам Босанџеросите што се носителите на ју дијаспората едни генијалци што да ти кажам......
au brale ti si zabegal skroz, stignavme i do bugarski vselenski istrazuvanja. Da ne mislis na ona programata Planeta?

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
au brale ti si zabegal skroz, stignavme i do bugarski vselenski istrazuvanja. Da ne mislis na ona programata Planeta?
Бугарија испратила свој космонаут во вселената во 1979 и била 5тата земја во светот што воопшто имала свој граѓанин во вселената.

Каде е на Југославија вселенската програма?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
Бугарија испратила свој космонаут во вселената во 1979 и била 5тата земја во светот што воопшто имала свој граѓанин во вселената.

golemo takvo ako ispratile. Verojatno im dale mesto kako utesna nagrada za generacii izvezni bugarki po beliot svet.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063

Што фајде имаш ти од космонаут?

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
golemo takvo ako ispratile. Verojatno im dale mesto kako utesna nagrada za generacii izvezni bugarki po beliot svet.
Како зошто не е важно битно два Бугарски космнаути биле на успешни вселенски мисси. Кои се успесите на Македонците/Југословените?

Што фајде имаш ти од космонаут?
Зарем сериозно се трудиш да тривијализираш тоа што Бугарски космонаути биле во вселената? Во ред ајде не е тоа огромен успех, тогаш кажи ми кои се успесите на Македонија и Југославија кои се поголеми од тоа?

Освен да, да не заборавиме станување на пример за ефективно етничко чистење.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Како зошто не е важно битно два Бугарски космнаути биле на успешни вселенски мисси. Кои се успесите на Македонците/Југословените?

Зарем сериозно се трудиш да тривијализираш тоа што Бугарски космонаути биле во вселената? Во ред ајде не е тоа огромен успех, тогаш кажи ми кои се успесите на Македонија и Југославија кои се поголеми од тоа?

Освен да, да не заборавиме станување на пример за ефективно етничко чистење.
Објасни ми што ти менува во животот 2-3 па и 10 космонаути. Јас не се замарам со вселенски програми ни леб носат ни пиво.
Воопшто не ми е битно што постигнала државата во вселената дали била светски шампион во кошарка, фудбал или крлинг. Од тоа немам апсолутно никакво фајде дури имам и штета зошто ќе има лудаци кој ќе војуваат за неа повеќе. За џабе потрошени мои даночни пари тоа е тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288

20 godini otkako rusite pratile i kucinja, macinja, gluvci, majmuni i sto ti ne vo vselenata redno bilo i bugar da pratat.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
20 godini otkako rusite pratile i kucinja, macinja, gluvci, majmuni i sto ti ne vo vselenata redno bilo i bugar da pratat.
Биле добри комунисти и ја уништиле својата економија јаделе сув леб а за "награда" добиле двајца на прошетка окулу земјата. Многу паметно нема што. :) Само идиоти се горди со тоа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Требало Вулгарки да испратат во вселенската станица, поголем бенефит ќе имале. Ќе имале што да клецаат астронаутите.

Додуша експериментот гарант им се викал како влијае безтежинската состојба на човек со природна лоботомија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Биле добри комунисти и ја уништиле својата економија јаделе сув леб а за "награда" добиле двајца на прошетка окулу земјата. Многу паметно нема што. :) Само идиоти се горди со тоа.
abe vo red e da se gordeat ama bar da e nivna tehnologijata... amerive i rusite komercijalizirale dosta od toa i delumno vratile pa i zarabotile pari. ova kitenje so tugi perja ili da si del od nekakov eksperiment i cista glupost. do utre moze da proseravaat ovde fakt e deka taa bugarija nemozese vo nisto da se sporedi so najsiromasnite delovi na juga a ne pak jugoslavija kako drzava. mizerija bea, benzin sme morale da si nosime koga idevme na more u bugarija zasto nemaa. smestaj u dfki (mastiki) sme plakale... mizerija be, zal da ti e kolku siromavi bea i uste se, ne samo finansiski nego i dusevno... gledaj kolku samo dosadni se na makedonski forum, mene ni na kraj pamet ne bi mi teknalo da idam da gubam vreme na bugarski forum...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
abe vo red e da se gordeat ama bar da e nivna tehnologijata... amerive i rusite komercijalizirale dosta od toa i delumno vratile pa i zarabotile pari. ova kitenje so tugi perja ili da si del od nekakov eksperiment i cista glupost. do utre moze da proseravaat ovde fakt e deka taa bugarija nemozese vo nisto da se sporedi so najsiromasnite delovi na juga a ne pak jugoslavija kako drzava. mizerija bea, benzin sme morale da si nosime koga idevme na more u bugarija zasto nemaa. smestaj u dfki (mastiki) sme plakale... mizerija be, zal da ti e kolku siromavi bea i uste se, ne samo finansiski nego i dusevno... gledaj kolku samo dosadni se na makedonski forum, mene ni na kraj pamet ne bi mi teknalo da idam da gubam vreme na bugarski forum...
Остај ги за лижење руски газови и тешка сиромаштија добиле двајца да се шетаат во руска ракета. Подобро да земеле вагон дфки и вегета за компензација.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Колку малоумно од твоја страна, само ја доловуваш поентата. Кај нас како што гледаш, тоа е сензација, кај вас секојдневие. Матурата ви е во стилот на Курвање…. Или може дури и да се нарече Вулгарење.

Од психолошки аспект многу збори што си кликнал хаха на постов, кисела насмевка, гарант ја замислуваш мајка ти во Скопје 9 месеци пред да се родиш, ја гнетат под мост 2 гнасни и смрдливи шипци симнати од планина, за две червени.

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Па секи се гордее со што има .. едни со космонатвти ,други ,кога клецат магарета.. :D
ЖИТЕЛ НА КАВАДАРЕЧКО СЕЛО ИМАЛ СЕКС СО МАГАРЕ И ОБЈАВИЛ ВИДЕО НА ФЕЈСБУК, СУДОТ ГО КАЗНИ СО 400 ЕВРА
https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/zhitel-na-kavadarechko-selo-imal-seks-so-magare-i-objavil-video-na-fejsbuk-sudot-go-kazni-so-400-evra/
Imash jaka cel ti, ustvari ne znam shto ti e celta, vo sekoj sluchaj mislev popameten si od onoj ODESOS, po shto poglupav choek nema od nego ama go stignuvash…

Kajgana Shop

На врв Bottom