- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Дали јас разбрав погрешно? Но вечерва во 8 карши Рамстор немаше никакво собирање. Кога ќе има собирање?
Дали јас разбрав погрешно? Но вечерва во 8 карши Рамстор немаше никакво собирање. Кога ќе има собирање?
Колку што разбрав треба на 20.08 да се одржи а не денес.Дали јас разбрав погрешно? Но вечерва во 8 карши Рамстор немаше никакво собирање. Кога ќе има собирање?
Друже,која дупка бе? НЕМА дупка ! ЕЛЕМ и МЕПСО и со цените од 2010,и со сите партиски вработувања,тендери и слични пичке материне работеле профитабилно.Тука се работи за зголемување на профитот а не за дупка.Јас сум неутрален кога е во прашање протестот...дефинитивно не одам...прво скептичен сум дека ќе се постигне нешто а второ дури и ако се постигне може неговиот ефект да е полош од самиот проблем. Што може да се направи со овој протест ич не ми е јасно. Дури и да се намали цената на струјата ЕЛЕМ ќе си ја покрива дупката од буџет и ќе се крати на други трошоци или ќе се зголемата даноци исто срање друго издање. За вакви глупости не арчам патики...плус и сонцево пржи и тоа прописно.
Ристо,се е во ред тоа што го пишуваш ама некако погрешно го сваќаш и премногу очекуваш од еден протест.Големите потрошувачи уште пред 2 години си го либерализираа пазарот за себе си и сега можат од кога сакаат струја да купуваат.Ние сите би требало во 2015 да го можеме истото.
Ако протестот се движи во насока пазарот да се либерализира до следната година а ЕЛЕМ и МЕПСО да се продадат планирам да го подржам и утре и ќе им го предложам тоа на тој собирот дека рекоа дека ќе можело кој сака да предложи.
И не само за струја туку за се и за нафта и за гас.Со новата зделка што ја прават со гас пром државата пак ќе добие моќ да национализира.
Ако планираат да идат пред собрание и да се дерат ЕФТИНА СТРУЈА/ЕВН МАФИЈА планирам да си идам дома и да си терам сеир.
Овој израз ми пречи.... Зошто би биле ние самите криви, за нешто што ниту сме го сакале, ниту сме го направиле?За се што ни се случува сме сами криви, никој друг. Нека продолжи така додека не не соголат, или додека не ни дојде памет па да направиме нешто големо,
во што искрено се сомневам!
Технички си во право, но...со самото тоа што не реагираме на ништо што ни се случува, тотална апатија, на никој за ништо не му е гајле, ние им даваме легитимитет да прават што сакаат. Во овие 20 години македонскиот народ не излегол на еден единствен протест (што е спонтан или не е партиски организиран), да се побуни против некоја одлука и можеби најрепрезентативниот пример, 1 Мај кога низ цел свет има протести овде локаме и кркаме скара, како се да ни е во ред. Да не навлегувам подлабоко, ама според мене изгледа како се тоа што сме го добиле, всушност сме си го заслужиле, затоа што не сме направиле ништо да го спречиме.Овој израз ми пречи.... Зошто би биле ние самите криви, за нешто што ниту сме го сакале, ниту сме го направиле?
Криви се тие што го смислиле и направиле тоа!
Како нема дупка бе? Има дупка, ама стефус неубаво се искажа... со поскапувањето на струјата се пополнува ДУПКАТА ВО БУЏЕТОТ а не дупката на ЕЛЕМ и МЕПСО... Доспеваат државните обврзници и благајнички записи... пари треба да се враќаат, не врби и споменици... што мислите вие, лесно е да се води држава а?Друже,која дупка бе? НЕМА дупка ! ЕЛЕМ и МЕПСО и со цените од 2010,и со сите партиски вработувања,тендери и слични пичке материне работеле профитабилно.Тука се работи за зголемување на профитот а не за дупка.
Не! Криви се тие што го гласаа оној грд хермафродит, двоцевка за премиер...За таквите не само што не ми е жал, туку уште полошо тие треба да живеат за да сфатат убаво кого одбрале да ги води...!Овој израз ми пречи.... Зошто би биле ние самите криви, за нешто што ниту сме го сакале, ниту сме го направиле?
Овој израз ми пречи.... Зошто би биле ние самите криви, за нешто што ниту сме го сакале, ниту сме го направиле?
20 години!. 20 години одбираме хермафродити да не водат. Ова само е нова епизода од серијата која започна во '91.Не! Криви се тие што го гласаа оној грд хермафродит, двоцевка за премиер...За таквите не само што не ми е жал, туку уште полошо тие треба да живеат за да сфатат убаво кого одбрале да ги води...!