- Член од
- 3 август 2012
- Мислења
- 62
- Поени од реакции
- 2
И јас другшие би го трошел буџетот ама кој ме прашува...Овој протест е само за цената на струјата а не за државниот буџет. Како и да е за 3 години има нови избори и таму можеш слободно да си го кажеш гласот а во меѓувремено секој партија си спроведува интерни анкети и добро знае кога греши а кога погодува.Stefus elen neka si go resava problemot preku namaluvanje na partiskite vrabotuvanje i otkazuvanje od ideata za barkoni ogradi i slicni gluposti, a vladata mesto da frlase pari vo spomenici i gluposti trebase da investira vo energetika i gasovodi za da imaa alternativa lugeto da mozea da se grejat i gotvat na plin ke go kopiram moeto prethodno mislenje mislam na ista branova dolzina deka sme.
ПРЕРОДБАТА ПРОДОЛЖУВА! Не, сериозно ви кажувам можеби реално и пазарно и сега струјата е ефтина можеби треба да биде едно 60-70% поскапа од сега за да има средства за инвестиции, но ние имаме многу низок стандард за вакви цени. ПРОБЛЕМОТ е што немаме алтернатива, глумат тужење владата и мапас околу плинот само за да го продаваат по скапа цена и да не прават гасовод затоа што некој прави пари од скапа струја и плин, некој има татко (на министер од владата) што има фирма за увоз на струја, ако има плин, гасовод до топланите парното ке биде дупло поефтино од сега, тоа го бара и топлификација, ама тогаш ќе нема кој да продава мазут по висока цена. Многу ми е траги-комично што владини мегафони како латас и миленко, му се закануваат на хаџимишев за цената на парното божем он ја поскапел. Демек го бранат овие херои стандардот на граѓаните. Да нема дилеми ни директорите ни бизнисмените немаат врска со цените што ги определува "независната" регулаторна комисија значи таа ги определува цените а не макпетрол или топлификација или окта, е сега како се избираат членовите? Така лесно и независнотреба да одлучи собранието па така директор на регулаторна е бивш функционер на вмро дпмне и уште двајца тројца бивши ченови (нормално на истата партија) кои заедно имаат мнозинство во комисијата. А ова дека се бивши членови и функционери треба да гарантира за нивната објективност и непристрасност (боже сачувај)
Не вреди да се кисне по сонцето за оваа работа. Дури и ако размислиш добро највеќе добиваат богатите од оваа акција бидејќи тие највеќе трошат струја имаат огромни системи за ладење и греење или некое производство. Мене лично ми е галје ако сакаат Цајтгејтовци или некој други нека си крашат глава...плус милион лоши етикети ќе ни залепат а гарант ќе има инфилтриано опозиционериски подбуцнувачи и други паразити.
Плус и целава идеја ми е некако проста ај да не речам малограѓанска...Сакаме Поефтина Струја!!! е добро де кој сака поскапа...Нема никаква суштина и нешто битно да се смени...никаква филозофија или идеја...толку празно ми звучи. Ме потсетува на оние во Грција или Шпанија тотално бесмислени протести онака чисто реактивни и емотивни.