za zal, precesta pojava e ova kaj nas periodov.
uste povekje za zal, ne gledam kako bi se namalilo, tuku samo kje se zgolemuva.
se so e pisano prethodno e na mesto. samo bi iskomentiral deka zaduzuvanjata na pogolemi sumi se 99% od komar.
site drugi zavisnosti imaat nekoj fizicki limit, koj generalno ogranicuva kolku moze da se zaglavi.
kaj komarot go nema toa. komar i glupo dete e zaebana kombinacija.
za pozajmuvanja, sum pozajmuval na bliski (i rodnini i prijateli), pozajmuvam i dokolku sum vo moznost vo idnina bi im pozajmuval pak.
osven nekoi sitni sumi zaebancii osnovno sredno, mi se ima sluceno 100e da ne mi gi vrati balkanec vo svedska.
likot pocna nekoa prikazna ni kasnat plati nemame ni za hrana, vrakjame do vikendot 200%.
iako nesto mi kazuvase deka rabotata kje trgne vo druga nasoka, nemav srce da go otkacam za 100e posto stvarno bea vo losa situacija i nemaa za hrana.
likot si gi zema 100e, nekako si go ispravi patot nakaj doma, a go ostavi drugar mu da se snaogja bez denar vo nego.
malku bev iznerviran od sluckava, povekje od toa so ne si go poslusav instinktot, otkolku od sumata, ama brzo pomina.
sum pozajmil 5000e na kolega, i si gi vrati posteno vo najkus rok.
odlicno bese pisano prethodno - Pozajmi samo tie pari koi mozes da gi odpises.
generalno nema garancija deka pozajmicata kje bide vratena bez razlika kolku e bliska licnosta,
ama isto taka, treba da sme svesni deka i nie moze da se najdeme od drugata strana.
kolku ima vina vo toj sto ne vrakja, tolku ima i kaj toj sto dal.
vo Negotino moze serija da se snima za ova. se igra Monopol vo zivo