Пожар во Кочани, диско Пулс.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.210
Поени од реакции
1.882
Не бе , од 1999та работи. Тоа се 26 год. Предходно била магацин за килими.
Ок де, и сега проблемот е што двоцифрен број години работи без лиценци или проблем е зошто не бил пријавен настанот?

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.103
Поени од реакции
4.184
Брза помош носи натака навака цел ден. Веројатно сите пациенти се во Скопје. А сеа покрај мене пројдоа околу 5 погребални со полициска придружба накај клиника. Деца умреа у пичку матер.
Мицко у затвор заедно со лудакот муртињо и манијакот филипче гроб им ебам дур не се деси нешто конкретно ќе играме кур уште 30 г

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.814
Поени од реакции
4.470
Мајмунот Тошковски во старт пробува некои од ликовите што треба да одговараат да ги амнестира. Во маалско дуќанче по 5 пати минимум годишно идат инспекции да те малтретираат за плус минус 100 денари во каса тука со години никој не „влегол“ да провери

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
907
Поени од реакции
1.455
Градоначалникот откако некој му сугерираше го откажа пресот, и сега преку фејсбук комуницира....Мицко го нарече доблесен и без кривица
Која комедија. Волк со волк не се јади.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.701
Поени од реакции
7.381
Мицко у затвор заедно со лудакот муртињо и манијакот филипче гроб им ебам дур не се деси нешто конкретно ќе играме кур уште 30 г
Премногу е корумпирано дека ќе го решиш со три апсења, место нов ќе дојде друг со исти карактеристики и се така е во круг.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.541
Поени од реакции
5.409
Ни настан бил пријавен во полиција , ни полиција имало дур не им текнало рација да праат , ни обезбедување се замарало кој влага со карти кој е без карти кој е малолетен , ни ДНК со диското не потпишале договор за настанот на диво си дошле , ни градбата не била како шо треба , ни дискотеката уствари не требала да постои.
Сите до еден сме криви , но сега место да се молиме на спокој и да размислуваме со ладна глава , бесот преовладува.
Еве Кочани веќе е хаос, мириса може и на настани како во Србија. Се надевам сум грешка. Анархија ништо нема да реши, но ќе повторам пак не сме далеку од тоа , лончето веќе прекипе многу и тоа.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.103
Поени од реакции
4.184
Премногу е корумпирано дека ќе го решиш со три апсења, место нов ќе дојде друг со исти карактеристики и се така е во круг.
У право си али мора од негде да се почне а првиот чекор нека биде бар толку голем

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.989
Поени од реакции
8.830
Премногу ми е сензационализам ваков потег, незнам дали би ми ги решило проблемите. Да имавме армија ќе речев подобро војска да превземе, вака ни тоа, и таму се полтрони сите. Исти курац безнадежен.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.103
Поени од реакции
4.184
Премногу ми е сензационализам ваков потег, незнам дали би ми ги решило проблемите. Да имавме армија ќе речев подобро војска да превземе, вака ни тоа, и таму се полтрони сите. Исти курац безнадежен.
Нема друго на цивилизиран начин, друго што останува е да ја праиме ВМРО 1903 со убиства а трето е тотално да не снема и како народ и како држава, времето работи против нас полека умираме

Член од
14 јули 2017
Мислења
678
Поени од реакции
1.382
Колку само ме нервират шпекулатори шо се појавуват секогаш после вакви настани, кои ги има со лопата да ги риниш и тука на форумот, еве врз мене неколку одма ќе се видат, тоа е страшна работа.

Не сфаќате дека доволно е малце, една дезинформација да кажите за сето тоа да се рашире и целата јавност да вперува прсти во грешка луѓе и сите со сите да се обвинуват.

Јас сфаќам дека во државата кај нас има корупција еден куп и се е со врски, не пробувам никој да бранам, да кажувам дека не е одговорен или што уште не, ама еве пример. Вчера, уште ноа говедото од Инфомакс, кога праша зошто дискотеката работела после 1, и дека тоа требало да го одобре локалната самоуправа, а не министерството за економија, беше доволна манипулација за денеска сите да се фрлат на градоначалникот на Кочани и да шпекулират се и сешто, Тошковски убаво му одговори дека не се работело за дискотека, туку за кабаре, и дека таков објект работе со закон од 22:00 до 04:00 и градоначалникот нема врска со тоа, ама колку ќе го слушнат Тошковски, а колку ниа новинарите од Инфомакс, кои ја ги викам „генерали после војна“.

Кривицата за сето воа не е само во моменталната власт, туку е во сите наназад со години, а и општо во цело општество, пошто еве пример, многу од нас се учени со „Сине оди на државно, таму сигурна плата има“, и кога синчето ќе отиде на државно, и нема да знае да се справе со некој специфични ситуации и ќе има последици, е тогаш олеле мајче, власта е крива.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.688
Поени од реакции
29.590
Ок де, и сега проблемот е што двоцифрен број години работи без лиценци или проблем е зошто не бил пријавен настанот?
Проблем е што уште седиме у вукојебинава и очекуваме некаква правда што никогаш нема да дојде.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.044
Поени од реакции
12.887
ДУИ: Градоначалникот Папазов бил должен да знае дека фирмата немала лиценца

Аууу да??? Исто како што цела општина Охрид знае дека Нефи од редовите на истава ДУИ нема лиценца, дека гради без дозвола кај ќе стигне, дека во повеќе наврати се понаша шерифски низ град и претепува кој ќе стигне без санкции?
Па ајде да ги направиме славни ваквите ДУИ бизнисмени, да проработи законот еднаш и за нив, кога веќе се повикуваат на истиот.

Деца живи ни изгореа, они види што зборат.

Kajgana Shop

На врв Bottom