Колку само ме нервират шпекулатори шо се појавуват секогаш после вакви настани, кои ги има со лопата да ги риниш и тука на форумот, еве врз мене неколку одма ќе се видат, тоа е страшна работа.
Не сфаќате дека доволно е малце, една дезинформација да кажите за сето тоа да се рашире и целата јавност да вперува прсти во грешка луѓе и сите со сите да се обвинуват.
Јас сфаќам дека во државата кај нас има корупција еден куп и се е со врски, не пробувам никој да бранам, да кажувам дека не е одговорен или што уште не, ама еве пример. Вчера, уште ноа говедото од Инфомакс, кога праша зошто дискотеката работела после 1, и дека тоа требало да го одобре локалната самоуправа, а не министерството за економија, беше доволна манипулација за денеска сите да се фрлат на градоначалникот на Кочани и да шпекулират се и сешто, Тошковски убаво му одговори дека не се работело за дискотека, туку за кабаре, и дека таков објект работе со закон од 22:00 до 04:00 и градоначалникот нема врска со тоа, ама колку ќе го слушнат Тошковски, а колку ниа новинарите од Инфомакс, кои ја ги викам „генерали после војна“.
Кривицата за сето воа не е само во моменталната власт, туку е во сите наназад со години, а и општо во цело општество, пошто еве пример, многу од нас се учени со „Сине оди на државно, таму сигурна плата има“, и кога синчето ќе отиде на државно, и нема да знае да се справе со некој специфични ситуации и ќе има последици, е тогаш олеле мајче, власта е крива.