Абе убаво вели поговорката ама многу е тешко да се биде мударИма една реченица која што ја прочитав и ме замисли,а идеше отприлика вака:
Будалите учат од сопствените грешки,а мудрите од туѓите.
Треба ли да осетиме нешто на своја кожа,за да сфатиме дека е погрешно па да се поправиме или пак подобро е да ги гледаме туѓите грешки па да се трудиме да не ги направиме истите?
Дали човек подобро може да ги увиди работите и своите грешки ако него му се случат или не е тоа така?
Дали ако учиме од туѓите грешки,не можеме да стекнеме повеќе искуство или напротив?
Види дека кога ќе осетиш на своја кожа е поинаку,нормално,ама не верувам дека ти се свиѓа да правиш грешки и да се изгоруваш.Другите можат да прават 10000000 грешки, никогаш нема да научам од нив, цело време ќе ги правам истите работи со мислата дека нема мене да ми се случи тој неуспех, али кога ќе осетам на моја кожа тоа е др песна...Така да, учам на моите грешки, и поише ми се свиѓа оваа варијанта...
Абе, и ми се свиѓа, и не... Сите правиме мн грешки во животот, подобро ми е грешката да ја направам јас сама и да научам нешто од неа, отколку да ја направи некој друг,а ја да посматрам и да мислам дека мене тоа нема да ми се случи, па после ко цигла да ме удри истата работа....Види дека кога ќе осетиш на своја кожа е поинаку,нормално,ама не верувам дека ти се свиѓа да правиш грешки и да се изгоруваш.![]()
Ubavice ti si mazohista ili nesto ne e vo red so tebe ili si mozebi plavusa??? Site gresime Beauty, no celta ne ni e namerno da zgresime, greskite sekogas se slucajni i normalno nesakani, po malku boli koga ke gledas od strana tuga greska, pa ke izvleces pouka od toa (ako vidis izgoretina od tret stepen od vrela voda se somnevam deka ke sakas da se kapes vo kupka koja vrie). Znaci ponekogas e mnogu, mnogu podobro da se ucime od tugite greski, pa ne za dzabe rekle postarite pametnite se ucat na tudzite greski budalite ne kapiraat ni od svoite greski. No toa ti e toa ... Takvi sme nie lugeto vo sekoj od nas dreme po nekoj mazohist, pa ponekogas sakame da probame boli li stvarno, ona za koe sme sigurni deka e dosta bolno. Kako i da e vazno e od greskite nesto da naucime, pa da ne gi povtoruvame, zatoa sto toa definitivno ke ni dokaze kolku sme glupavi.Абе, и ми се свиѓа, и не... Сите правиме мн грешки во животот, подобро ми е грешката да ја направам јас сама и да научам нешто од неа, отколку да ја направи некој друг,а ја да посматрам и да мислам дека мене тоа нема да ми се случи, па после ко цигла да ме удри истата работа....![]()