Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Паметот мене ми дошол на млади години, ама ти на млади години си го изгубил, за жалење си.На некои и на стари години не им доаѓа паметот.
Паметот мене ми дошол на млади години, ама ти на млади години си го изгубил, за жалење си.На некои и на стари години не им доаѓа паметот.
Можеби, но ако даде Бог да поживеам колку тебе има шанса да ми дојде паметот. Но не ми е јасно, некој кој веќе преминува во возраст која треба да претставува зрелост на резонирање, возраст во која се можни и внуци од децата, да се бори и тоа бескрупулозно дека не постои Бог. Ако ти не го познаваш, ако ти не си се сретнал со Бог, тоа не значи дека не постои. Едноставно само ти не го познаваш, но нелогично е кога некој ти вели да Бог постои, и тоа не како некој кој е на набото и одтаму гледа сеир на Земјата, туку како Бог кој дава живот, Бог кој е присутен во човекот, Бог кој интервенира во историјата и животот на сите луѓе, да априори го отфрлаш тоа навестување. Овде на интернет е глупост да ти проповедам за Бог, дали постои и милион глупости кои се на форумов. Затоа и овие глупости на тони. Времето е близу, ако јас сум го промашил мојот живот, барем своите деца да ги упатам на прав пат, да не бидат како мене. Истото важи и за тебе и за секој човек. Да ги научи своите деца да го живеат животот, да не бидат паразити.Паметот мене ми дошол на млади години, ама ти на млади години си го изгубил, за жалење си.
Сигурно си научил се како што треба. Во тоа ти верувам. И што корист имаш од тоа? Ништо. Таткото на мојата баба, Бог да ги прости, беше неписмен човек. Ништо цел живот ниту можел ниту прочитал или напишал. Но верувал во Бог. Не бил писмен, не читал ништо, а верувал во Господ Исус Христос. За вера не е морално да научиш се како треба.Јас сум, ги научил како што треба. Догми да не прифаќаат и верувај на прав пат се одамна, а ти си во голема заблуда. Верувај си и натаму.
Што направила верата од тебе гледам. Нечовек. Без ниедна доблест.Сигурно си научил се како што треба. Во тоа ти верувам. И што корист имаш од тоа? Ништо. Таткото на мојата баба, Бог да ги прости, беше неписмен човек. Ништо цел живот ниту можел ниту прочитал или напишал. Но верувал во Бог. Не бил писмен, не читал ништо, а верувал во Господ Исус Христос. За вера не е морално да научиш се како треба.
А тоа дали сум во голема заблуда. Да ти одговорам. Ги познаваш моите деца? Не. Не ги познаваш. Не знаеш како изгледат. Зарем не е глупо и неразумно од моја страна да кажам дека не знам дали имам деца и како изгледат, кога ги имам и кога знам какви се. Зарем може да молчам по се она што Господ Исус го направи во мојот живот? Секој човек кој ќе има лична средба со Господ Исус Христос, кога ќе се сретне со Него, го менува својот живот. Јас знам дека не сум во заблуда. Дали ти тоа ќе го сметаш за вистина или приказна, твое е, но јас знам што Господ Исус Христос и света Дева Марија направија со мене.
Кај се сретна бе со Ристета : да не бевте некаде на пиво заедно да го еба ? Шо си го запознал лично Исус ?Сигурно си научил се како што треба. Во тоа ти верувам. И што корист имаш од тоа? Ништо. Таткото на мојата баба, Бог да ги прости, беше неписмен човек. Ништо цел живот ниту можел ниту прочитал или напишал. Но верувал во Бог. Не бил писмен, не читал ништо, а верувал во Господ Исус Христос. За вера не е морално да научиш се како треба.
А тоа дали сум во голема заблуда. Да ти одговорам. Ги познаваш моите деца? Не. Не ги познаваш. Не знаеш како изгледат. Зарем не е глупо и неразумно од моја страна да кажам дека не знам дали имам деца и како изгледат, кога ги имам и кога знам какви се. Зарем може да молчам по се она што Господ Исус го направи во мојот живот? Секој човек кој ќе има лична средба со Господ Исус Христос, кога ќе се сретне со Него, го менува својот живот. Јас знам дека не сум во заблуда. Дали ти тоа ќе го сметаш за вистина или приказна, твое е, но јас знам што Господ Исус Христос и света Дева Марија направија со мене.
Дали си спремен, навистина стварно спремен да се сретнеш со Него? Да се сретнеш со Бог?Кај се сретна бе со Ристета : да не бевте некаде на пиво заедно да го еба ? Шо си го запознал лично Исус ?
Абе шизо бе :pos2:
И уште не ми одговори на прашањето туку мудро си молчиш а ?
И дедоти токму затоа верувал пошто бил НЕПИСМЕН , и за него кога ке грмело св илија поминувал со кочијата, за разлика од дедоти ти знаеш да читаш и да пишуваш но тоа денес не е доволно за да си писмен СВАЌАШ море ?
Абе Шизо одговори на прашањето поназад поставено, па после ке може да шириме познанства со твојте замислени другарчиња.Дали си спремен, навистина стварно спремен да се сретнеш со Него? Да се сретнеш со Бог?
Ќе дојде, не брзај, искористи го времето што ти го дава, зошто потоа не можеш ништо.Абе Шизо одговори на прашањето поназад поставено, па после ке може да шириме познанства со твојте замислени другарчиња.
Еј дај стаи и една слика од средбата со Исусу бе дај да видиме шо сурат е чоекот.
Започнувајќи од светите војни па се до инквизицијата религијата со години била причина за нетрпение помеѓу луѓето.Во која смисла Христијанската религија е веќе општествен проблем? Дали тоа го тврдат на основа своите научни трудови психијатрите, психолизите или политичарите, или пак дека христијанството е веќе општествен проблем го тврди некој друг? Кој, како христијанството е проблем и зошто христијанството е проблем.
Абе Шизо пак истата приказна од предходно не паламуди друго те прашав : Значи тогаш и абортусот е по божја воља нели БОГ се контролира па што кој кур тогаш ЛАЕТЕ оставете си го вашиот бог да си работи според својот план.Што кој кур му се мешате во работата ?Ќе дојде, не брзај, искористи го времето што ти го дава, зошто потоа не можеш ништо.
Одговор на прашањето:
Авраам бидејќи на стари години добил син и тоа син по ветувањето, бидејќи неговата жена Сара исто така била стара и неможела веќе да раѓа, кога му се родило детето многу го засакал. Во еден момент толку бил приврзан до детето што заборавил дека тоа дете му е поклон од Бог. Тогаш за Авраам да се спаси, за Авраам да не стане идолопоклоник на своето дете, Бог интервенира. Бара од Авраам да го жртвува синот, го бара од Авраам она што нему му е најмило. Тоа е искушение на верата. Кому Авраам повеќе му верува: На Бог, или на своите сили и желби. Во Авраам се чуствува непознавање на самиот себе, но во исто време е свесен што се направи овој Бог од неговиот живот. Имајќи го овој Бог пред себе, кој никогаш не го видел, но само чул, пред Авраам е ситуацијата. Да му верува на овој Бог или не. Животното искуство, промената на неговиот начин на живеење кој го предизвика овој Бог, надвалуда. Надвладува вертата во овој Бог. И Авраам против својот разум поверува. Поверува дека ако овој Бог го бара синот негов кој овој Бог му го даде, да го жртвува како жртва на овој Бог, тоаш овој исти Бог МОЖЕ ДА МУ ГО ВРАТИ синот. Искушението кое Авраам го имаше самиот се себе е победено. Тој поверува на Бог. Бог му го даде овој син, Бог сега го бара како жртва, но Бог по ветувањето може пак да му го даде, а исто така да му даде и потомство.
Bog ne intervenira tolku mnogu, toj poveke go dopusta zloto i slobodnata volja na lugeto koi nikako da gi napravi onakvi kakvi sto saka da bidat!Можеби, но ако даде Бог да поживеам колку тебе има шанса да ми дојде паметот. Но не ми е јасно, некој кој веќе преминува во возраст која треба да претставува зрелост на резонирање, возраст во која се можни и внуци од децата, да се бори и тоа бескрупулозно дека не постои Бог. Ако ти не го познаваш, ако ти не си се сретнал со Бог, тоа не значи дека не постои. Едноставно само ти не го познаваш, но нелогично е кога некој ти вели да Бог постои, и тоа не како некој кој е на набото и одтаму гледа сеир на Земјата, туку како Бог кој дава живот, Бог кој е присутен во човекот, Бог кој интервенира во историјата и животот на сите луѓе, да априори го отфрлаш тоа навестување. Овде на интернет е глупост да ти проповедам за Бог, дали постои и милион глупости кои се на форумов. Затоа и овие глупости на тони. Времето е близу, ако јас сум го промашил мојот живот, барем своите деца да ги упатам на прав пат, да не бидат како мене. Истото важи и за тебе и за секој човек. Да ги научи своите деца да го живеат животот, да не бидат паразити.
Јас сум спремен! Ајде резервирај маса за двајца...упс грешка за четворица! - Трофазниот плус мене!Дали си спремен, навистина стварно спремен да се сретнеш со Него? Да се сретнеш со Бог?
по математиката на Чорбаџија за двајца маса ке треба да биде,Јас сум спремен! Ајде резервирај маса за двајца...упс грешка за четворица! - Трофазниот плус мене!
Абе ја планирав од моја страна Луци да го викнам....најдобро со Јоан цела кафана да затвориме и една журка да опнеме јака! Онака ТРОФАЗНО!!
Причина и пол
--- надополнето ---
по математиката на Чорбаџија за двајца маса ке треба да биде,