Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ama ocigledno nekoi na forumot me svatija pogrsno.
Jas veruvam-neveruvam neznam sto da pravam.
Porano veruvav a sega nz zatoa sto iako veruvav mnogu me razocara i ne go dobiv ocekuvanoto.
NE barav da bidam krenat bogatas ne barav da se vrtat site zenski okolu mene ne barav sa bidam sreken sekoj den barav samo da ziveam normalno so malo delce od spomenatite raboti.
A se ostvari sosema sprotivnoto.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ако чекаш ти на Бога тешко тебе братче не можеш да чекаш услуга од нешто што не постои

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Се чини ќе мора да читнам нешто од него. :)
Нихилиста, да не сакаш ти светот да е населен со 80 милијарди луѓе за колку се претпоставува дека живееле вкупно? :)
Neli kosmosot e beskonecen ima mesto za site sto ziveele oduvek no koi imale milos i zal u srceto.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ако чекаш ти на Бога тешко тебе братче не можеш да чекаш услуга од нешто што не постои

:D jas ne se molam i ne vruvam samo sakav toa so primer da im go kazam na onie koi se glupi i veruvaat.:nesvest:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
Oчигледно многу го мешаат бог со човек или некој кој може да ти помогне ..

Бог е небесната енергија ... сите ние сме дел од бог ... да не постоиме ние ..нема да постои и бог .

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
da toa e energija koja ja stvara covekoviot mozok t.e.
fantazija

Па мора некоја енергија да ја почнала целава работа со универзумот и со живите суштества .. иначе како го објаснуваме нашето постоење ..за која цел живееме , има ли животот без бог некое значење ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Sila boga ne moli...
bog e izmislica na slabite...
poso sila boga ne moli
i poso
bez nevolje nema bogomolje..

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А во што се состои твојата јакост? И оние кои си врежале во умот дека се страшно јаки, и ним не им гине Судот Божји, на кој ќе можат да ја видат целата своја немоќ.

R

RAYTHEON23

Гостин
А во што се состои твојата јакост? И оние кои си врежале во умот дека се страшно јаки, и ним не им гине Судот Божји, на кој ќе можат да ја видат целата своја немоќ.

1(Отец)+1(Син)+1(Свет Дух)=1(Бог) НЕТОЧНО!!!!!!

како ете кога исус го крштевале се појавил госпо и рекол ја го јуа мојто чедо!!!!

значи исус-нееднакво со бог

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Mojata jakost se sostoi vo verbata.Verbata vo seba a ne vo nekoj drug za koj neznam dali postoi.
Sto ako eden den doznaes deka toa sto veruvas ne postoi???
Od toj den ke se cuvstvuvas kako da si go pominal zivotot ziveejki so nekoj izmislen "prijatel"

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ти бе..ко сегде да си бил присутен и се си видел...па вака директно ни пренесуваш........:vozbud:
....ааааа..заборавив..ти имаше директен линк ...до „горе’’:pos2:

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
hehehe izgleda e nekoj bozji glasnik:pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom