"Повелете" - а уште не сте ни влегле во бутикот...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
pinky** напиша:
epa nikako ne ni se pogoduva ni da ni veli povelete nitu pak da ne zboruva nisto:)
ne mi preci ako saka neka doaga po mene neka me sledi i neka mi zboruva kolku saka ali kolku ja slusam toa sto mi go zborua znak prasalnik ili pak ako saka neka kuti celo vreme ja ke razgledam kako so ima i ako nesto mi se dopadne moze da razmenime dva tri zbora ali stanuva zbor i do raspolozenie kako moe taka i nejzino..

hehe
:) ama priznaj ima nekoi onaka napadno te gledaat... te sledat se sto kje naprais... ko da si najgolem lopov i kje i piknes nekoja maicka vo ranec...
ima sekakvi prodavacki... pogotovo onie starine sto si imale nekoja zamisla za zivotot pa ne im iskocilo taka gi vrabotile kako prodavacki pa sea mene kje me zamaraat kje mi isturaat nervozi :)
ja ako mi se zalepi prodavacka... si iskacam od prodavnica... i doagam na druga smena :)

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
KoNtEjNeR напиша:
ejjj temava e top. Prodavackite se najgolem zamor... namesto da te privlecat da kupis tie kje te izbrkaat so nivnata "gostoprimlivost"
katastrofa...
ja si razgleduvam a ona mi visi nad glava... i za se po nekoj komentar mi dava :)
primer od pred nekoj den... ne e od prodavnica ama ipak.. prodavacka.
kaj stoilko sendvicarite...
se vrakam od skolo... pominuvam na .. tri metri da kazam od sendvicarata i onaka slucajno poglednav na taa strana i se javi... prodavackata..
Poveli decko sto treba ?
:)
ne smeam ni pa pominam od tamu ejjj
:)
Јас еднаш во фаца и се смеев на една.Уште пред 4 години негде,сум застанал да купам од таму за јадење и оваа со едното око го прави тостот а со другото око гледа дали има луѓе тука што поминуваат за да им викне ПОВЕЛЕТЕЕЕЕЕ!!!

Член од
3 јуни 2006
Мислења
228
Поени од реакции
0
mnogu me nervira koa vlagam u prodavnica i ja prasuem od neso da mi dae broj a nea ja mrzi da se pomrdne e cudni ljuge bez pot sakaat da zarabotat.
po pravilo prodavackite treba da se nasmeani i fini so sum i ja kriva so zavrsila da prodava u butik.
ednas bev so majka mi u bitola i vlegovme u eden dukan da razgleduvame i taa prodavackata koa ni se zalepi kutrata zelna neso da prodade videte go ova probajte go ona lele kolku e ubavo unikatno ja i majka mi se gleame i dur da puknes so prstite ne snema od prodavnica i nadvor slatko se iznasmeavme

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Vaka sega ne sakam da bide ni premnogu dosadna nitu pak premnogu molcaliva.Mrazam koga ke vlezam vo butik i koga prodavackata non stop ke odi po mene koga ke mi dava komentari od tipot lele kolku ubavo ti stoi kako skroeno za tebe a ustvari site mozat da vidat deka po glupo nesto vo zivot ne mi stoelo.Znaci mrazam da me ubevuva vo nesto za koe jas sum sigurna deka e taka i toa taka ke si ostane.Megutoa ne sakam i nekoja celo vreme da si sedi da resava krstozvori a jas kako da ne postojam znaci treba da bide uctiva no da se vozdrzuva od komentari

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Уфффф колку мрзам продавачки што ти дишат у врат... Тие у Евроазија се најсташни.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
onie se naj drama kaj cicko stoilko :) povelete povelete povelete povelete povelete onaka od stoilko kako pominuvash pa ponatamu hor se stvara :)

Член од
2 јуни 2006
Мислења
238
Поени од реакции
6
Sto ste gi napadnale kutri prodavacki...

Znaete li deka ako ne prodadat odredena kolicina na roba na kraj od mesec im se krati od plata ?

Znaete li deka sekoja ukradena roba od djeb ja plakaat pa toa e edna od pricinite sto vi disat u vrat ?

Znaete deka rabotat vo prosek za 6000 denari mesecno ?

Lesno e koga tato mamo davaat da imate da si kupuvate a tesko e da se visi po cel den uste nikoj nisto da ne ti kupi a na kraj na denot gazdata da ti se dere deka si nesposobna prodavacka a on kupil bofl roba od turcija so namera nabrzina da se zbogati...

Bidete malce potolerantni... dovolna e samo nasmevka i zborot razgleduvam ...veruvajte ke ve ostavat na mira... e taka

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
:ija:Ужас!!! Гледам дека нема да бидам оригинална ако кажам дека во Евро-Азија е најстрашно. Ти правиш чекор лево, продавачката исто, ти напред, таа напред...Се чувствуваш лошо, како крадец...Па мајката стара, толкава продавница, толку високи цени за кинеска роба која апла не вреди толку, можат белким заштита на производите да стават, ебате простите сељаци...

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
E uzasno me nervira koga taka mi se vlecka prodavackata po mene.Ako mi treba nesto imam usta ke si prasam i gotovo.:pishtoldzE toa e dobro tuka vo germanija,si setas po buticite i 2 saati ako sakas razgleduvaj i nikoj ne idi da ti visi nad glava,da trca po tebe.

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
ја не сум толку по шопингот, така да тоа не става многу голем впечаток кај мене, ретко и да искомуницирам со типката или типот (игнор )едино ако ми се свига, па за цена да прашам (ако не ме правари па да ми каже без да ја прашам.).

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
продавачките така божем љубезни да бидат тие се одбивни, и ме нервираат ужасно

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.220
Поени од реакции
951
Emma напиша:
Kolku se iznervirav ednas so edna vakva prodavacka u Solun mi idese...U top da ja stavam! Si stojam jas pred izlogot si gledam saati, i se zaljubiv u eden ama na prv pogled! I onaka gotovo, vleguvam da go kupam i ovaa -:"A zatvorame, izvinete, ne smeam da ve pustam" Pa jas ako vleguvam na nea pari da i ostavam, pa kolku saka glupa neka e, ke me pusti! istoto e i kaj nas. ili ti visat nad glava i se maksimalno bezobrazni ili ne te reckaat koga ke im reces dobar den. jas se na takvi naletuvam:zid: :nerv:
Ednas mene me izbrkaa od CD-tekata "VIVA", tamam mislev da kupam CD ama vnatre vlegov so kesa so kebapi. I mi vika prodavacov: "Izvini decko da ne imas kebapi vo kesata" i vikam "Da" i on "Epa ke te zamolam da izlezes!"
A tamam CD-to ke go kupev :nerv:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Тоше напиша:
Ednas mene me izbrkaa od CD-tekata "VIVA", tamam mislev da kupam CD ama vnatre vlegov so kesa so kebapi. I mi vika prodavacov: "Izvini decko da ne imas kebapi vo kesata" i vikam "Da" i on "Epa ke te zamolam da izlezes!"
A tamam CD-to ke go kupev :nerv:
Извини, ама и јас би те избркал. После тебе во таа продавница ќе влезат уште којзнае колку други кои сакаат да купат CD а мирисот на ќебапи ќе ги избрка. Вака не е голем зијан што ти не си купил CD, поголем ќе бил ако тие што после тебе не би купиле.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.220
Поени од реакции
951
:nesvest:
Mandrak напиша:
Извини, ама и јас би те избркал. После тебе во таа продавница ќе влезат уште којзнае колку други кои сакаат да купат CD а мирисот на ќебапи ќе ги избрка. Вака не е голем зијан што ти не си купил CD, поголем ќе бил ако тие што после тебе не би купиле.
Stom taka velis

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
Marata напиша:
Уфффф колку мрзам продавачки што ти дишат у врат... Тие у Евроазија се најсташни.
auu se slagam ali i tie od beneton ne se neso bolje:ija:
pamtam pred 2-3 god se setame dve drugarki i vlagame tamu da razgledame i taa prodavackata ne glea i ni vika 'abe deca ke kupuvate neso?' i nie takvi 'pa samo razgleduvame' i ovaa ni dve ni tri 'aaa ili kupuvate ili gitla..ako nemate pari idete setajte se u park!':lud:nie samo i prativme eden pogled i posle ova neam stapnato tamu.

Kajgana Shop

На врв Bottom