Плата во банка

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да бонусите не ги споменавме, му доаѓа како 13та плата.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Од вашиве постови човек ќе помисли дека најубаво работно место е во банка. А јас пак не мислам така во однос на платата. Имам близок човек кој работи во една наша банка, се утепува од работа, 2-3 пати е унапредуван, после работно време останува секој ден по минимум саат време повеќе и сето тоа за 400 евра. А бонус?! Нц, нема ни бонуси тука...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Од вашиве постови човек ќе помисли дека најубаво работно место е во банка. А јас пак не мислам така во однос на платата. Имам близок човек кој работи во една наша банка, се утепува од работа, 2-3 пати е унапредуван, после работно време останува секој ден по минимум саат време повеќе и сето тоа за 400 евра. А бонус?! Нц, нема ни бонуси тука...
Ја одбрал погрешната банка.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Е кажи ја банката, да знаат сите.
Јас типувам на ПроКредит или ТТК.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е кажи ја банката, да знаат сите.
Јас типувам на ПроКредит или ТТК.
ТТК е со две раце потпишувам.Таму не се знае кој јаде, кој пие, налози без потпис минат и без лична карта. Сега имаше еден службеник по весници, крадел пари од благајна :pos:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
ТТК е со две раце потпишувам.Таму не се знае кој јаде, кој пие, налози без потпис минат и без лична карта. Сега имаше еден службеник по весници, крадел пари од благајна :pos:
Не верувам дека во ТТК остануваат прекувремено :)

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Не не, не зборам за стопанска а.д. битола, туку за другава стопанска а.д. скопје ;)

А за таа стопанска а.д. битола имам слушнато дека минимална плата е 40.000 денари, затоа погоре прашав дали некој знае колку се зема таму, но нема одговор. Бидејќи искрено мене многу ми делува 40.000 денари да зема некој на благајна.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Не не, не зборам за стопанска а.д. битола, туку за другава стопанска а.д. скопје ;)

А за таа стопанска а.д. битола имам слушнато дека минимална плата е 40.000 денари, затоа погоре прашав дали некој знае колку се зема таму, но нема одговор. Бидејќи искрено мене многу ми делува 40.000 денари да зема некој на благајна.
Ама се зезав за Стопанска АД Битола, во Скопје ли работи... 2-3 пати унапредуван а да зема 400 евра во Стопанска. Не знам точно колку земаат во Стопанска, ама во далеку послаби банки стартната плата е 300-400 евра, некако не ми е реално.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Па можеби и затоа мене не ми се реални цифрите споменати во претходните постови ;)

Член од
24 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
A znae nekoj kako se dvizi platata za Programeri ili slicno vo IT Sektorot vo Pro Kredit Banka.

Odnapred blagodaram. :)

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
За стопанска зборам ;)
Нема врска, мој добар другар работи таму, еднаш е унапредуван и зема 600+ еура плата, а плус и бонуси (к-15, 13-та плата). Не верувам дека ќе ме лаже за бројкиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom