Плата во банка

• Креатор на темата Креатор на темата Elie
  • Време на започнување Време на започнување
Да бонусите не ги споменавме, му доаѓа како 13та плата.

Од вашиве постови човек ќе помисли дека најубаво работно место е во банка. А јас пак не мислам така во однос на платата. Имам близок човек кој работи во една наша банка, се утепува од работа, 2-3 пати е унапредуван, после работно време останува секој ден по минимум саат време повеќе и сето тоа за 400 евра. А бонус?! Нц, нема ни бонуси тука...

Од вашиве постови човек ќе помисли дека најубаво работно место е во банка. А јас пак не мислам така во однос на платата. Имам близок човек кој работи во една наша банка, се утепува од работа, 2-3 пати е унапредуван, после работно време останува секој ден по минимум саат време повеќе и сето тоа за 400 евра. А бонус?! Нц, нема ни бонуси тука...
Ја одбрал погрешната банка.

Е кажи ја банката, да знаат сите.
Јас типувам на ПроКредит или ТТК.

Е кажи ја банката, да знаат сите.
Јас типувам на ПроКредит или ТТК.

ТТК е со две раце потпишувам.Таму не се знае кој јаде, кој пие, налози без потпис минат и без лична карта. Сега имаше еден службеник по весници, крадел пари од благајна :pos:

ТТК е со две раце потпишувам.Таму не се знае кој јаде, кој пие, налози без потпис минат и без лична карта. Сега имаше еден службеник по весници, крадел пари од благајна :pos:
Не верувам дека во ТТК остануваат прекувремено :)

Не не, не зборам за стопанска а.д. битола, туку за другава стопанска а.д. скопје ;)

А за таа стопанска а.д. битола имам слушнато дека минимална плата е 40.000 денари, затоа погоре прашав дали некој знае колку се зема таму, но нема одговор. Бидејќи искрено мене многу ми делува 40.000 денари да зема некој на благајна.

Не не, не зборам за стопанска а.д. битола, туку за другава стопанска а.д. скопје ;)

А за таа стопанска а.д. битола имам слушнато дека минимална плата е 40.000 денари, затоа погоре прашав дали некој знае колку се зема таму, но нема одговор. Бидејќи искрено мене многу ми делува 40.000 денари да зема некој на благајна.
Ама се зезав за Стопанска АД Битола, во Скопје ли работи... 2-3 пати унапредуван а да зема 400 евра во Стопанска. Не знам точно колку земаат во Стопанска, ама во далеку послаби банки стартната плата е 300-400 евра, некако не ми е реално.

Па можеби и затоа мене не ми се реални цифрите споменати во претходните постови ;)

A znae nekoj kako se dvizi platata za Programeri ili slicno vo IT Sektorot vo Pro Kredit Banka.

Odnapred blagodaram. :)

За стопанска зборам ;)

Нема врска, мој добар другар работи таму, еднаш е унапредуван и зема 600+ еура плата, а плус и бонуси (к-15, 13-та плата). Не верувам дека ќе ме лаже за бројкиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom