Плата во банка

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Многу банки малце пари на крајот гледам така ќе биде сега за сега главни фраери са..............

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Ако поставуваш овакво прашање со мисла дали би ти се исплатило да работиш таму.....тогаш ти си феномен.

Во банка и за 10.000 ден да работиш,самите бенифиции кои ти се на располагање ќе ти отворат многу врати.
Кои се бенифициите?

Инаку на темава, зависи во која банка работиш, во Скопје платите во банкарскиот сектор се движат од 15.000 до ако не се лажам 500.000 денари, зависи на која позиција ќе налеташ. За плати мислам дека најдобри се Комерцијална банка, а тука некаде треба да бидат и Тутунска и Стопанска банка.

В

Вештерот

Гостин
Да не отварам нова тема за едно прашање ќе го поставам овде иако е офтопик.
За споредба ме интересира колкави плати земааат:
- просечен адвокат (знам дека има разлики ама прашувам за просек)
- лекар специјалист во приватно / државно
- професор на факултет

онтопик: Познато е дека платите во банките се највисоки.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Зависи во која банка си. Ако налеташ во банка како ТТК ќе видиш голема плата, исто и во УНИ и во Прокредит во првите години.
Ама ако се сместиш во КБ, СБ, ОБ и ТБ ќе ти биде фино. Најфини вести за плати доаѓаат од Алфа банка, службеник на шалтер со средно 30 000 ки мераци. Нема кој да те опцуе во некои филијали кај нив, али платата си тече.
Таму кај што нема кој да те опцуе,најчесто има некој пиштол да ти впери :D А то стана мудерно.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Зависи за што конкурираш.
Чистачите земаат 12-15000 денари месечно, директорите 12-15000 евра месечно, рестото е негде измеѓу.
Во која банка се зема 15000 евра месечно?! Ова цифриве онака ти се пишани, колку да пишеш нешто.

Инаку пред мене ги кажаа горе долу платите по банките, така да нема потреба пак да се пишат.

Да се надополнам само - Не би рекла дека платите во банките се најголеми. Во некои банки душата може да ти ја извадат и да не ти биде платено, а на некое друго работно место онака полежерно да ти биде и да земаш повеќе плата од тој што работи во банка.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во која банка се зема 15000 евра месечно?! Ова цифриве онака ти се пишани, колку да пишеш нешто.
Генералните на големите и средните банки земаат плата над 7000 евра месечно, со „државна“ кола, картичка за деловни ручеци и слични бенефиции. Ако ме држи помнењето на Комерцијална зема над 15 000 евра месечно. Ништо помалку не се и ТБ, ОБ и СБ.
15 000ки месечно човече во МКД е тоа е живот.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652

Инаку пред мене ги кажаа горе долу платите по банките, така да нема потреба пак да се пишат.

Да се надополнам само - Не би рекла дека платите во банките се најголеми. Во некои банки душата може да ти ја извадат и да не ти биде платено, а на некое друго работно место онака полежерно да ти биде и да земаш повеќе плата од тој што работи во банка.
Убаво пишал, ама не напишал како што треба... во некои од нашите банки врвниот менаџмент можеби и зема над 10.000 евра плата, мислам дека кога „пропадна“ Македонска банка имаше некаде податоци дека врвниот менаџмент зема плати од по 8.000 евра. Инаку во право си, не плаќаат сите банки добро, треба да ти се погоди и банката :pos:

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Душичка, мисли дека 1000 евра плата земаат директорите на најголемите банки.

Бројкитешто ги пишав се неофицијални, но блиску до реалните земајќи во предвид дека најголема месечна плата за лани била во фармацијата и тоа 63.000 евра
http://kurir.mk/makedonija/ekonomija/48458-50665135-denari-iznesuva-najvisokata-plata-vo-Makedonija

фала за надополнувањето Леандра.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Хм... ајде може мое грешно мислење...
Не мислев дека еден директор на пример на стопанска зема 15.000 евра месечно, притоа мислејќи на директор на филијала, а не на генералните ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Хм... ајде може мое грешно мислење...
Не мислев дека еден директор на пример на стопанска зема 15.000 евра месечно, притоа мислејќи на директор на филијала, а не на генералните ;)
Пример на прокредит менаџер на филијала зема од 1500 до 2000 евра плата, зависи од учинокот на филијалата. Е сега ако на прокредит зема толку, пресметај колку зема на Тутунска, Стопанска и Комерцијална :)

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
814
Таму се најдобри платите и затоа е и мнооогуууу тешко да се влезе на работа во банка. Џабе ти висок просек ако немаш јаки пријатели. Така е и за секаде.
Мој школски со средно се вработи во една наша реномирана банка и сега си зема солидна плата(уште посолидно изгледа бидејќи не се работи за Скопје).Е сега,типот се вработи благодарение на жена му која имала роднина на повисока раководна позиција во седиштето на банката во Скопје,значи денес врските се најважни,какво образование,каков просек,какви бакрачи.
--- надополнето: 14 април 2012 во 23:46 ---
Пример на прокредит менаџер на филијала зема од 1500 до 2000 евра плата, зависи од учинокот на филијалата. Е сега ако на прокредит зема толку, пресметај колку зема на Тутунска, Стопанска и Комерцијална :)
Баш ме занима каде овде ја ставаш ТТК-банка? Колку би земал плата менаџер на филијала на оваа банка во помал град?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
[quote="Turrican, post: 4915893, member: 27995"

Баш ме занима каде овде ја ставаш ТТК-банка? Колку би земал плата менаџер на филијала на оваа банка во помал град?[/quote]

Јас колку што имам информации ТТК банка се најслаби со плати, земаат по 15 00 денари вработените. Менаџер во помал град би земал околу 30/40 000 илјадарки.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Една директорка на експозитура зема околу 500-600 евра плата. Значи зависи која банка, кој град.

Инаку, дали знаеш колку им е плата на благајници во стопанска ад битола?! Ова онака те прашувам, мене лично ме интересира :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Една директорка на експозитура зема околу 500-600 евра плата. Значи зависи која банка, кој град.

Инаку, дали знаеш колку им е плата на благајници во стопанска ад битола?! Ова онака те прашувам, мене лично ме интересира :)
Тие Стопанска АД Битола нит ги имам видено, нит знам како работат :)
Веројатно со Битолски фирми најмногу, таму да се распрашаш.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Во Комерцијална банка со средно благајник зема +/- 30000 денари. Во зависност од тоа колку има стаж и поени. За секоја измината година се зема одредено покачување кое што не е големо, но по некоја година и те како се забележува.
Со факултет земаат некоја илјадарка повеќе, раководителот на служба со факултет зема 40.000 исто колку и раководителот на некоја експозитура.

Во било која служба што не е поврзана со работа на шалтер, во зависност од позицијата платата им варира од некоја илјадарка помалку до некоја илјадарка повеќе од горе споменативе цифри.
Директорчињата на најниските позиции земаат 1000 евра и више, зависи од сектор, стаж итн...

Ама вредно е да се спомне дека земаат кога третина плата, кога пола плата, кога цела ... бонус...добивка...
А уште повредно е да се напомене дека ако не си дете на веќе вработен, екс вработен или скоро пензиониран работник, шансите да влезеш се еднакви на.... бинго бинго бинго бингоооо...:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom