Програмерот кој не може да најде работа. Не тврдам со сигурност, само ти кажав дека не верувам дека е пониска од таа плата, ама не очекувај и да е многу поголема, посебно не за почетник кој е моментално невработен.18000 denari? Daj ne zaebavaj, koj programer bi se soglasil za tolku malku pari mesecno, mozes da mi kazes od kade ti e ovaa informacija? Tnx za odgovorot
Јас си кажав што е и како е, дали некој ќе верува или не негова работаНема врска, мој добар другар работи таму, еднаш е унапредуван и зема 600+ еура плата, а плус и бонуси (к-15, 13-та плата). Не верувам дека ќе ме лаже за бројкиве.
Охридска сите се над 25 000.Imam informacija deka vo tutunska vo ekspoziturite vo vnatresnosta zimaat 30.000 (site vraboteni) + 13 plata.
Mozebi ima nekoj informacija za vo ekspozituri na Halk Bank, Ohridska banka i Shparkasse ??
Стварно не знам зашто толку запнавте со платата. Во Македонија со толкава невработеност, особено кај младите, секоја работа(во банка или друга слична институција) која ќе ви обезбеди во првата година превоз, храна, смештај и пристојно одело за на работа, мора да се прифати.
Дали се 300 или 400 почетна сеедно, под 300 најверојатно нема плата во банка.
Мислев со платата да си ги обезбедиш тие услови. Ниедна фирма не ти плаќа смештај, барем не банкиве на нововработени. Превозот е пресметан во бруто платата.Тутунска банка-Во никој случај не ти плаќа превоз, а камоли и смештај
Јас искрено и ретко сум видел оглас каде што е наведена платата, очигледно тој закон има некоја дупка што сите ја користат.Ako ne gresam mislam deka zakonski e site oglasi da se prikazuvaat so plata kolkava kje e!
Ipak ima firmi i banki koi ne prikazuvaat. Na primer Komercijalna Banka porano prikazuvase na sekoj oglas, sega ne prikazuva.
Iako i tie 31000 mkd za vo banka (bez razlika koja e) so tolku mnogu odgovornosti i so tolku prihodi skoro na site banki godishno, mislam deka se malce.
Реално за на шалтер платата е очај а има доста работа, ќе речеш ај почетник е ќе напредува ама знам млади луѓе што од шалтер немаат мрднато веќе со години. Плата помала од оператор во странска инвестиција, плус е само што работат 1 сменаЈас искрено и ретко сум видел оглас каде што е наведена платата, очигледно тој закон има некоја дупка што сите ја користат.
Инаку во банка не се лоши со плати ама многу зависи од човекот. Работа имаат премногу.
Некој ќе прифати помала плата за да стекне искуство, некој со повеќе искуство ќе бара повеќе плата.
Јас пак сум слушнал муабет дека напротив биле поплатени затоа што работат со луѓе...Реално за на шалтер платата е очај а има доста работа, ќе речеш ај почетник е ќе напредува ама знам млади луѓе што од шалтер немаат мрднато веќе со години. Плата помала од оператор во странска инвестиција, плус е само што работат 1 смена